שושני שמרים שאפשר להפוך למאפה בוקר טרי, כל יום מחדש

רוצים להפתיע את הילדים? שמרו במקפיא מאפים טבעוניים משגעים עם מילוי קליל על בסיס ריבת תות מוכנה. ברגע האמת (והרעב!) רק חממו 5 דקות והגישו

שושני שמרים טבעוניים (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
שושני שמרים טבעוניים (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(כ־20 מאפים)

 

לבצק

  • 1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח
  • 1 כף שטוחה (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) משקה "חלב" טבעוני (שקדים, סויה, אורז וכדומה) או מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה או שמן קוקוס נוזלי
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

 

למלית

  • 1/2 כוס ריבת תות
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
  • 4 כפות (כ־50 גרם) קוקוס טחון
  • 100 גרם אגוזי פקאן, שבורים גס
  • אפשרות: מעט קינמון טחון

 

לסירופ

  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) משקה "חלב" טבעוני, נוזל ("חלב") קוקוס או מים
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיביו ומערבלים במהירות אטית (כדי שהקמח לא יעוף) במשך כדקה. מגבירים למהירות בינונית ולשים 5-3 דקות, לבצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־60-30 דקות.

2. המילוי והעיצוב: מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. יוצרים מהבצק צורת כדור ומחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים את אחד מחלקי הבצק לעלה בגודל 50X30 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מורחים עליו מחצית מכמות הריבה ומפזרים מחצית מכמות השוקולד, הקוקוס והפקאן. מגלגלים לגליל הדוק ופורסים אותו לכ־10 פרוסות בעובי כ־5 ס"מ. מכינים כך גם את המחצית השנייה של הבצק.

3. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מניחים את הפרוסות בתבניות האפייה, במרווחים של 5 ס"מ זו מזו, ולוחצים ומשטחים מעט כל פרוסה. מניחים להתפחה במקום חמים (אין צורך לכסות) במשך 60-30 דקות, עד שהמאפים מכפילים את נפחם.

4. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

5. אופים 20-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

6. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, מערבבים ומחממים על להבה בינונית עד שכל הסוכר נמס.

7. מוציאים את התבניות מהתנור ומברישים את השושנים בסירופ. מחזירים לתנור ואופים 3 דקות נוספות, עד שהסירופ מתייבש והמאפים שחומים. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות. מגישים.

 

 

ואיך הופכים אותם למאפי בוקר טריים? אופים 5 דקות פחות, מזגגים בסירופ, מחזירים לתנור לדקה, מצננים ומקפיאים. בבוקר – משלימים אפייה של 5 דקות ב־180 מעלות, ומקבלים טעמים וניחוחות של מאפייה

 

לגרסה לא טבעונית, ממירים את השמן ב־50 גרם חמאה מומסת ואת המשקה הטבעוני בחלב רגיל.

 

 
  • זמן הכנה: 20 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 3 ימים במקרר או עד 3 שבועות במקפיא. לפני ההגשה מומלץ לחמם 5 דקות בתנור

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד