5 סיבות מצוינות להכניס שיבולת שועל לתפריט היומי

ודרך חדשה, טעימה וסופר זמינה שתחסוך מכם לעמול כל בוקר על דייסה - לחם 100% שיבולת שועל עם 16 גרם חלבון בשלוש פרוסות בלבד!

תכולת החלבון הגבוהה בלחם שבולת שועל הופכת אותו למקור נוסף ומגוון לחלבון גם עבור מתאמנים ובני הגיל השלישי, שזקוקים לכמות גבוהה של חלבון בתפריט כדי לבנות או לשמר את מסת השריר (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
תכולת החלבון הגבוהה בלחם שבולת שועל הופכת אותו למקור נוסף ומגוון לחלבון גם עבור מתאמנים ובני הגיל השלישי, שזקוקים לכמות גבוהה של חלבון בתפריט כדי לבנות או לשמר את מסת השריר (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)

האמת? נראה שאין צורך ליחצן את שיבולת השועל. אחרי הכל היא נכנסה כבר מזמן לפנתיאון המזונות הכי בריאים - אלה שממליצים לכולנו לצרוך על בסיס יומיומי, והיא בהחלט ראויה לתואר דגן-על. היא בעלת הרכב ייחודי, מצטיינת בתכולה גבוהה של סיבים, ועשירה בוויטמינים מקבוצה B, במינרלים ובנוגדי חמצון התורמים להגנה מפני מחלות שונות. כך שאם עד היום עוד לא הכנסתם אותה לתפריט היומי, הנה חמש סיבות מצוינות לעשות את זה:

 

 

שבולת שועל מכילה סיבים מסיסים המאיטים את התרוקנות הקיבה ומשפיעים על רמות הורמוני השובע, (צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)
    שבולת שועל מכילה סיבים מסיסים המאיטים את התרוקנות הקיבה ומשפיעים על רמות הורמוני השובע,(צילום: בן יוסטר, מדיאס דיגיטל)

     

    1. היא מפחיתה את הסיכון למחלות לב

    מחקרים מצאו שצריכת שיבולת שועל עשויה להשפיע לטובה על רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL). היא מכילה סיבי בטא גלוקן שאינם עוברים עיכול במעי הדק, וכך מסייעים באיזון רמות הכולסטרול בדם.

      

    2. מסייעת לאיזון רמות הסוכר (גם בקרב סוכרתיים)

    בעשרות מחקרים שבדקו את ההשפעה של צריכת שיבולת שועל בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נמצא כי צריכת שיבולת שועל הובילה לאיזון גליקמי טוב יותר, המתבטא ברמות נמוכות יותר של סוכר בצום.

     

    3. תורמת לתחושת שובע

    היא מכילה סיבים מסיסים המאיטים את התרוקנות הקיבה ומשפיעים על רמות הורמוני השובע, וכך תורמת לתחושת שובע גבוהה יותר.

     

    4. מטעינה את הגוף באנרגיה

    אם תהיתם מה הכי כדאי לאכול בבוקר כדי ליהנות מאנרגיה זמינה ומתמשכת, שיבולת שועל היא התשובה. והסיבה? היא מתעכלת לאט ומאפשרת לרמות הסוכר בגוף להישאר יציבות לאורך זמן, וכך תחזיק אתכם עירניים ושבעים לאורך כל הבוקר.

     

    5. מסייעת להעשרת החיידקים הטובים במעי

    הרכב אוכלוסיית חיידקי המעי שלנו חשוב לא רק לבריאות מערכת העיכול אלא גם לבריאות הכוללת. שיבולת שועל תורמת לשגשוג החיידקים הטובים (פרוביוטיים) במערכת העיכול, ומנגד - להפחתת החיידקים הפתוגנים (מחוללי מחלות).

     

     

     

     

    3 דרכים לשלב שיבולת שועל בתפריט היומי

     

       

      הידעתם?

      לחם 100% שיבולת השועל של "לחם הארץ" מכיל 16 גרם חלבון ל-100 גרם (כ-3 פרוסות), בהשוואה לכמות ממוצעת של 6-9 גרם בלחמים אחרים. תכולת החלבון הגבוהה שבו הופכת אותו למקור נוסף ומגוון לחלבון גם עבור מתאמנים ובני הגיל השלישי, שזקוקים לכמות גבוהה של חלבון בתפריט כדי לבנות או לשמר את מסת השריר.

       

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד