11 צפייה בגלריה
(צילום: shutterstock)
כן, אנחנו יודעים שאחד הדברים הראשונים שעלו לכם בראש כששמעתם על ההסכם המסתמן עם בחריין הוא איפה אפשר לטייל, מה כדאי לראות ומה אסור לפספס. ובכן – עשינו בשבילכם את העבודה.
בחריין היא ממלכה במפרץ הפרסי, אי קטן בשטח של 765 קילומטרים, שמחובר בגשר באורך 30 קילומטרים לערב הסעודית. לשם ההשוואה, השטח של דובאי הוא כ 4,100 קמ"ר. המטבע המקומי הוא הדינר הבחרייני, וערך המטבע נכון להיום הוא בערך 9.10 שקל ישראלי לכל דינר בחרייני אחד.
חברת התעופה הלאומית של בחריין היא "גולף אייר" (Gulf Air) שמפיעלה צי מטוסים רחב גוף וצר גוף, ומחזיקה בין היתר מטוסי איירבוס 330 ודרימליינר בואינג 787. בבחריין פועל שדה תעופה בינלאומי אחד שנקרא, כמה צפוי, "נמל התעופה הבינלאומי של בחריין", ונמצא באי מוחארק צפונית לעיר הבירה מנאמה.
בשלב זה חשוב להדגיש שנכון לכתיבה שורות אלו, אין כניסה לבעלי דרכון ישראלי לבחריין ועוד אין טיסות ישירות לשם. ככל הנראה הדבר ישתנה, ייתכן שממש בקרוב עם החתימה על כינסון היחסים בוושינגטון.
הכניסה לבחריין מחייבת ויזה לבעלי כל הדרכונים למעט מדינות המפרץ הפרסי, ובעלי דרכון בריטי שיכולים להיכנס לזמן מוגבל של ארבעה שבועות כתיירים.
11 צפייה בגלריה
המרכז המסחרי של בחריין
המרכז המסחרי של בחריין
ברוכים הבאים לבחריין - אולי היעד הבא שלכם לחופשה
(shutterstock)
אחוז הפשיעה בבחריין הוא נמוך והיא נחשבת למקום בטוח יחסית מבחינת ביטחון אישי. החוקים בבחריין יכולים להיות נוקשים, ובמובנים מסוימים הם באים בהלימה עם חוקי שריעה. כך למשל, יחסי מין מחוץ למסגרת נישואין היא אסורה ונחשבת כעבירה פלילית.
אנחנו יודעים שסביר להניח שאינכם מתכננים להביא ילד בבחריין, אבל שתדעו שילד שנולד מחוץ לנישואין בבחריין יוצר סיטואציה מאוד בעייתית, שיכולה להגיע לכדי סירוב להנפיק תעודת לידה, וגירוש האמא והילד מהמדינה באופן מיידי.

אז איפה כדאי לבקר?

אי אמוואג' (Amwaj Island): בדומה לאיי הדקל המפורסמים בדובאי, גם כאן הוקם אי מלאכתי בחלק הצפוני של בחריין, כעשרה קילומטרים מהבירה מנאמה. השלמת בניית האי הסתיימה בשנת 2016. במקום תמצאו מרכזי בילוי ותיירות, טיילות, מסעדות, ואטרקציות ימיות שיכולות להתאים לפעילות מהנה לכל המשפחה.
11 צפייה בגלריה
איי אמוואג'
איי אמוואג'
איי אמוואג'
(shutterstock)
11 צפייה בגלריה
איי אמוואג'
איי אמוואג'
אחד המלונות באי
(shutterstock)
קניון "סיטי סנטר בחריין": הקניון נמצא בלב עיר הבירה מנאמה והוא למעשה מרכז מחסרי עצום בגודלו, שמכיל שני בתי מלון, חניון ל6,000 כלי רכב, יותר מ-300 חנויות ומרכז משחקי ילדים.
11 צפייה בגלריה
מרכז הקניות במנאמה
מרכז הקניות במנאמה
מרכז הקניות במנאמה
(shutterstock)
מסגד אל פאתח: המסגד הענק, הממוקם במנאמה, נבנה ב-1988 ויכול להכיל כ-7,000 אנשים בו זמנית, כמובן בתקופה שלפני ואחרי הקורונה. במקום נמצא גם בניין הספריה הלאומית הבחרייני שמתהדר ביותר מ-7,000 ספרים, ניתן לערוך סיורים בתיאום מראש בכניסה לבניין בקבלה.
11 צפייה בגלריה
מסגד אל פתאח
מסגד אל פתאח
מסגד אל פתאח
(shutterstock)
צלילות ופעילות ימית: אחד היתרונות הבולטיםבהיבט התיירותי של בחריין הוא העובדה שהיא אי. בבחריין תמצאו אתרי צלילה מרהיבים, הכוללים גם צלילה מספינה שנכנסת ללב ים. אגב, בין שלל אתרי הצלילה במקום תמצאו אתר שבו הוטבע מטוס בואינג 747!
11 צפייה בגלריה
מטוס הבואינג 747 במפרץ הפרסי
מטוס הבואינג 747 במפרץ הפרסי
מטוס הבואינג 747 שהוטבע באתר הצלילה בבחריין
(צילום: Dive Bahrain)
11 צפייה בגלריה
אתר הצלילה בבחריין
אתר הצלילה בבחריין
אתר הצלילה בבחריין
(shutterstock)

בעיר מנאמה תמצאו כמה פארקי מים, דוגמת Woohoo! Water park ו-The Lost Paradise of Dilmun מה שהופך את המקום לאטרקטיבי עבור משפחות.
מבצר בחריין - "קלעת בחריין": אתר ארכיאולוגי שמוכר גם בשם "המבצר הפורטגזי". זאת מאחר שבשנת 1561 בחריין הייתה תחת שלטון האימפריה הפורטוגזית, ולכן המצודה במבצר קיבלה את צורתה הנוכחית.
11 צפייה בגלריה
מבצר בחריין
מבצר בחריין
מבצר בחריין הידוע גם כ"מבצר הפורטוגזי"
(shutterstock)



שדרת הקניות The Avenues: אתר מסחרי, שמכיל גם קניון מפואר הכולל מותגים מערביים מובילים, מסעדות מקומיות ובינלאומיות, הכל ברמה גבוהה והכל, איך לא, מפואר ומלא בהדר ובאוויר הפתוח.
המוזיאון הלאומי של בחריין:
11 צפייה בגלריה
המוזיאון הלאומי של בחריין
המוזיאון הלאומי של בחריין
המוזיאון הלאומי של בחריין
(shutterstock)
המוזיאון הגדול ביותר במדינה. חובבי המוזיאונים ייהנו מממצאים ארכיאולוגים שמכסים תקופה של 5,000 שנה, המקום נפתח בשנת 1988 ומרשים כבר מצורתו החיצונית.

אלכוהול, סמים ותרופות

בדומה לאיחוד האמירויות, גם כאן מגלים אפס סובלנות כלפי סמים. כל מי שיתפס מחזיק או עושה שימוש בסמים מכל סוג שהוא, ימצא עצמו במעצר ואולי אף במאסר. העונשים על סמים במדינה כבדים מאוד ואינם מבחינים בין תייירים לבין אזרחים.
באופן תיאורטי, ותיאורטי בלבד, עונש על מכירת סמים יכול לכאורה להגיע לכדי עונש מוות, אם כי לא מוכרים מקרים כאלה, בליווי קנס כספי שיכול להגיע לכדי 50 אלף דינר בחרייני. החזקת סמים לצריכה עצמית, יכולים להגיע לחצי שנה מאסר בפועל ו-10,000 דינר בחרייני קנס.
בבחריין יש רשימה מתעדכנת של תרופות המוגדרות אסורות, גם אם ניתנו במרשם רופא. כדאי בהחלט לבדוק לפני הטיסה את הנושא באתר משרד הבריאות הבחרייני, המכס או שדה התעופה.
11 צפייה בגלריה
מבצר בחריין
מבצר בחריין
מבצר בחריין
(shutterstock)
מבחינת אלכוהול בבחריין - מותר למכירה והגשה רק בבתי מלון בדרגות ארבעה וחמישה כוכבים, ובמקומות שקיבלו רישיון לכך. עם זאת, בחלק מהמקומות הגשת האלכוהול מותרת מגיל 21 ומעלה.
שתיית אלכוהול במקומות ציבוריים אסורים, אסור להשתכר והכי חשוב – אסור בשום פנים ואופן לנהוג תחת השפעת אלכוהול, האכיפה במדינה בנושא היא חמורה ולא מתפשרת. נהיגה תחת השפעת אלכוהול יכולה לעלות בקנס כספי שעלול להגיע לאלף דינר בחרייני (כ-10,000 שקלים) ומאסר בפועל בין חודש לשנה. אם תהיו, חלילה, מעורבים בתאונת דרכים כאשר אתם תחת השפעת אלכוהול, הקנס יכול להיות כפול מזה והמאסר ממושך יותר.

אהבה אסורה במפרץ

בדומה לחוקים באמירויות, גם כאן צריך לזכור שמדובר במדינה מוסלמית שמרנית. גילוי חיבה בפומבי הוא לא דבר מקובל. זה אומנם לא אסור בחוק, אבל יכולים להעיר לכם וליצור סיטואציות לא נעימות. על אחת כמה וכמה בזמן חודש הרמדאן. באופן כללי זוגות נשואים יכולים "להחזיק ידיים במרחב הציבורי" אך לא יותר מכך. יחסים הומוסקסואלים אסורים בחוק בבחריין, ויכולים להוביל למעצר וגירוש מהמדינה.

קוד לבוש והתנהגות

הפרעה לסדר הציבורי - בבחריין זאת יכולה להיחשב עבירה. לקלל, לדבר באופן בוטה, לעשות רעש ומהומה – כל אלו יכולים להוות עילה לזימון משטרה. מבחינת לבוש, אין חוקים מסוימים שנאכפים, אבל העיקרון הוא לא ללבוש משהו שחושף את הכתפיים או בגד שקוףאו חשוף, ולא מכנסיים קצרים מדי. הדבר הזה חל על גברים ונשים כאחד. בחודש הרמדאן, יש חשיבות ורגישות הרבה יותר גדולה לעניין הלבוש.
חשוב לציין כי ישנו גם איסור על לבישת בגד ים בקיני בחופי בחריין.
הטרדת נשים נחשבת כפשע חמור במדינה, ומגלים כלפיו אפס סובלנות. לגשת לאישה זרה אקראית במקום ציבורי כלשהו, כאשר אינה מעוניינת בתקשורת הזאת, נחשב כעבירה והדבר יכול בקלות להתפתח לתלונה במשטרה ומעצר ואף מאסר בפועל.

אוכל - מחלאל ועד סטארבאקס

ככל הידוע לנו, אין אוכל כשר בבחריין, היות והקהילה היהודית במדינה מאוד קטנה ומונה כ-30 נפשות. מה שכן, למי שענייני כשרות לא מפריעים לו, נזכיר שכל בתי האוכל, המסעדות ובתי המלון הם בחזקת חלאל (איסור חזיר), ויש רשתות בינלאומיות כמו KFC, מקדונלד'ס, סטארבקס, Cheescake Factory, פיצה האט ועוד, וכמובן יש מסעדות מקומיות ברמה ואיכות גבוהים במיוחד.