דג לחג: שלושה מתכוני דגים מעולים שתהנו להכין ולהגיש כל השנה

בטח שמתם לב כי למנות הדגים שמכינים לקראת חג או שבת - יש טעם מיוחד, כזה שאאפשר להשיג באמצע שבוע רגיל, גם אם מכינים את המתכון בדיוק "על המילימטר"

מירי צדוק

|

15.09.20 | 07:24

מנה צבעונית שכזו תעשה מצב רוח לכל אחד: פילה אמנון בתנור (צילום: מירי צדוק)
מנה צבעונית שכזו תעשה מצב רוח לכל אחד: פילה אמנון בתנור (צילום: מירי צדוק)

פילה אמנון בתנור

 

מרכיבים

6-3 מנות

 

  • 6 עגבניות אדומות, פרוסות
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים לטבעות
  • 6 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס (לא חייבים)
  • עלים משני ענפי טימין + שני ענפי טימין לקישוט
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

 

למרינדה  

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור
  • 4 שיני שום כתושות
  • 6 יחידות פילה של אמנון (מושט) טרי, שטופות ויבשות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מסדרים את העגבניות הפרוסות בתבנית תנור, בשכבה אחידה. מעל העגבניות מסדרים את הבצל, השום והפלפל החריף (אם משתמשים) - גם כן, בשכבה אחידה. שומרים כמה פרוסות של הירקות בצד. על הירקות מפזרים עלים משני ענפי טימין, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל.
  3. המרינדה: מערבבים את שמן הזית עם המלח, הפפריקה, הפלפל השחור והשום הכתוש. טובלים את הדג במרינדה עד לציפוי ומסדרים בתבנית על שכבת הירקות. מכסים את הדגים בכמה פרוסות של הירקות שנותרו.
  4. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 20 דקות. מוציאים, מורידים את נייר האלומיניום וצולים 10-5 דקות נוספות ב-200 מעלות.

 

 

דניס שלם בתנור

 

 

מרכיבים

3 מנות 

 

  • 3 דגי דניס פתוחים בצורת "ספר" ( מבקשים מהמוכר)

 

למרינדה

  • 4 כפות שמן זית + שמן לזילוף
  • 6 שיני שום, כתושות + מעט שום כתוש לירקות
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 1 כפיות מלח + מלח לתיבול הירקות
  • 2 פלפלים חתוכים לרצועות דקות
  • 3-2 עגבניות, פרוסות לפרוסות דקות
  • 2 פלפלים חריפים, שלמים (לא חייבים)
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה

 

למילוי של כל דג

  • 2 ענפי טימין
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 ענף של אורגנו טרי או פטרוזיליה טרייה 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות.
  2. שוטפים ומנגבים במגבת נייר את הדגים. עושים 3 חתכים בחלק העבה של הדגים ומניחים על צלחת.
  3. המרינדה: מערבבים יחד את שמן הזית, השום, הפפריקה, הפלפל והמלח. מורחים את הדגים במרינדה, עד לציפוי אחיד.
  4. מפזרים בתבנית את הפלפלים (גם החריפים) והעגבניות, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ובשום ומערבבים. מסדרים בשכבה אחידה.
  5. מילוי הדגים: מניחים את הדגים על הירקות וממלאים אותם בעשבי התיבול. אופים 20 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים. 

 

 

סלמון בטימין ורוזמרין

 

 

מרכיבים

4-3 מנות 

 

  • 600 גרם סלמון (עדיף טרי) פרוס לפרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית רוזמרין יבש
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • עלים משלושה ענפי טימין טרי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 עגבניה פרוסה לפרוסות דקות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. 
  2. שוטפים ומייבשים את הסלמון במגבת נייר. מניחים בתבנית.
  3. מערבבים יחד את שמן הזית, הפפריקה, הרוזמרין והמלח. מוסיפים את התערובת לסלמון ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  4. מפזרים מעל את הטימין,הפלפל והעגבניה ואופים 20-15 דקות.

 

 

צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"

 

    עוד מנה מעולה לחג: עוגת תפוחים מקורמלים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג