הרימון שבקצפת: קינוח פשוט וקליל שירים אתכם בסוף הארוחה החגיגית

אנחנו מבטיחים שתרצו להכין את הקינוח הנהדר הזה במשך כל השנה: הוא יכול להפוך בקלות לפרווה, הוא אינו מכביד ואפשר להחליף את הרימונים בתותים או באוכמניות

אורה קורן

|

15.09.20 | 10:39

קינוח קליל ומהיר, בלי להדליק תנור: קצפת רימונים (צילום: אורה קורן)
קינוח קליל ומהיר, בלי להדליק תנור: קצפת רימונים (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

4 מנות

 

לרימונים

  • כף מלח גס
  • 3 כפות מים
  • 30 גרם שקדים טבעיים עם הקליפה
  • 6-4 כפות גרגרי רימון
  • 2 כפות ליקר דובדבנים
  • 1 כפית סירופ רימונים/מיץ רימונים

 

לקצפת

  • 125 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית
  • 125 מ"ל חלב אורז-שקדים (או אחר)
  • 2 כפות ליקר דובדבנים איכותי
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • 40 גרם (4 כפות) פודינג וניל
  • עלי נענע טרייה

 

אופן ההכנה

  1. הרימונים: שמים בקערה את המים עם המלח הגס ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומשרים אותם במשך חצי שעה. מסננים ומעבדים למרקם דק אך לא דק כמו קמח, חשוב שהמרקם הנגיס יישמר.
  2. שמים בקערה אחרת את גרגרי הרימון, הליקר והסירופ. מערבבים ומניחים בצד.
  3. הקצפת: מערבבים יחד בקערת המיקסר את השמנת, החלב, הליקר והווניל. מוסיפים את אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקצפת רכה אך יציבה. מחלקים מחצית מהכמות בין כוסות ההגשה.
  4. מערבבים את השקדים הטחונים עם גרגרי הרימון, מחלקים מחצית מהכמות בין הכוסות ומערבבים קלות.
  5. מחלקים את יתרת הקצפת בין הכוסות ומפזרים עליה את תערובת הרימונים שנותרה. מקשטים בעלי נענע.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    צפו בקינוח יפהפה נוסף של אורה - עוגת שושנים

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג