האיום של טראמפ מתממש: החל מיום הראשון הקרוב, הפלטפורמות הסיניות וויצ'אט וטיקטוק ייאסרו להורדה בארה"ב. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי מחלקת המסחר של ארה"ב תוציא עוד היום (ו') צו רלוונטי לאיסור. טראמפ יוכל לבטל את האיסור בתנאי שבייטדאנס - הבעלים של טיקטוק, תציג עד אז מתווה שיאושר על ידו עבור המשך הפעילות האמריקאית של טיקטוק.
3 צפייה בגלריה
אפליקציית טיקטוק
אפליקציית טיקטוק
אפליקציית טיקטוק
(אילוסטרציה: Shutterstock)
בכירים במחלקת המסחר טענו כי לא יחילו איסורים נוספים על טיקטוק במהלך החודשיים הקרובים, עד ל-12 בנובמבר, וזאת במטרה לאפשר לבייטדאנס להגיע להסכם שהבית הלבן יהיה מרוצה ממנו, ושיאפשר את המשך הפעילות של טיקטוק בארה"ב - כחברה נפרדת. כפי שדווח בתחילת השבוע, לאחר מרוץ צמוד ותחרות מול מיקרוסופט, טוויטר ומתעניינים נוספים, חברת אורקל היא שנבחרה על ידי בייטדאנס לצורך שיתוף הפעולה.
החרם על טיקטוק:
לפי הדיווח, הצו של מחלקת המסחר בארה"ב יאסור על חנויות האפליקציות של אפל (האפסטור) ושל גוגל (גוגל פליי) מלהציע את וויצ'אט ואת טיקטוק בכל פלטפורמה נגישה בארה"ב. לפחות בשלב זה, הצו לא יפריע לחברות אמריקאיות לעשות עסקים עם טיקטוק ועם וויצ'אט - מחוץ לאדמת ארה"ב. בכך, אחד החששות הגדולים של ענקית הטכנולוגיה אפל מתבדים - והיא תוכל להמשיך ולהציע את וויצ'אט למשתמשיה בסין.
3 צפייה בגלריה
אורקל וטיקטוק
אורקל וטיקטוק
שותפות בדרך? אורקל וטיקטוק
(עיבוד תמונה. צילום: shutterstock)
נוסף לאיסור על הורדות חדשות, במחלקת המסחר מבטיחים כי המהלך יפגע בפונקציונליות של האפליקציות שכבר מותקנות על מכשירים בארה"ב. הסרה מחנויות האפליקציות תוביל למשל לכך שמשתמשים לא יקבלו עדכונים חדשים עבור האפליקציות המותקנות, ועלולים להיות חשופים עקב כך לבעיות תפעוליות ולבעיות אבטחה.
הצו של מחלקת המסחר מגיע כתגובה לצווים הנשיאותיים עליהם חתם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בתחילת חודש אוגוסט - ולפיהם יש לאסור שימוש באפליקציות הללו, מחשש לאיסוף והעברת מידע על משתמשים אמריקאים לממשל הסיני.
3 צפייה בגלריה
טראמפ וטיקטוק
טראמפ וטיקטוק
לא רק מאיים. טראמפ וטיקטוק
(עיבוד תמונה. צילום: AP, AFP)
טיקטוק היא רשת חברתית ליצירה ושיתוף של סרטוני וידאו קצרצרים, והפופולריות שלה צמחה במיוחד עם תחילת משבר הקורונה העולמי. בארה"ב יש כ-100 מיליון משתמשי טיקטוק. וויצ'אט היא האפליקציה הפופולרית ביותר בסין - מעין אולר שוויצרי שמכיל בתוכו את כל השירותים - כולל מסרים מיידיים, רשתות חברתיות, חדשות ותוכן, ארנק דיגיטלי ואפילו תחבורה ומוניות. לפי הערכות, יש בארה"ב כ-19 מיליון משתמשי וויצ'אט על בסיס יומי.