לפי הנתונים המעודכנים שפרסם אמש (שישי) משרד הבריאות, שלשום נשבר שיא ו-8,178 ישראלים אובחנו עם קורונה ביום אחד. בכך עלה מספר הנדבקים הכולל ל-217,899. על פי נתוני משרד הבריאות, מאז תחילת החודש אובחנו 101,017 ישראלים עם קורונה.
בתחילת החודש, ב-1 בספטמבר, עמד מספר הנדבקים היומי על פחות מ-3,000. אז, לפי נתוני משרד הבריאות, היו בישראל 117,241 נדבקים מאומתים. בתוך פחות מחודש המספר הזה כמעט הוכפל.
2 צפייה בגלריה
התקהלות בשוק הכרמל
התקהלות בשוק הכרמל
בשוק הכרמל, רגע לפני הסגירה של השווקים
(צילום: AFP)
2 צפייה בגלריה
עמדת דרייב אין בדיקה בדיקת קורונה של מד"א ב מזרח ירושלים
עמדת דרייב אין בדיקה בדיקת קורונה של מד"א ב מזרח ירושלים
עמדת דיגום לבדיקות קורונה בירושלים. מקום ראשון בעולם בנדבקים החדשים ביחס לאוכלוסייה
(צילום: AFP)

על פי נתוני משרד הבריאות, עד 1 בספטמבר נפטרו בישראל 944 חולי קורונה. אמש עמד הנתון העגום הזה על 1,412 נפטרים - כלומר ב-25 הימים האחרונים נפטרו 468 חולי קורונה. מדובר בממוצע של כמעט 19 נפטרים ביום.
מספר החולים שמצבם קשה עמד באותו תאריך על 438. הנתון אתמול עמד כבר על מספר שיא של 708. כלומר שיעור החולים שמצבם קשה זינק ב-61.6%. גם מספר המונשמים בבתי החולים ברחבי הארץ זינק מ-119 בתחילת החודש ל-178 אתמול. כלומר עלייה בשיעור של כמעט 50%.
בשבועות האחרונים חל זינוק במספר בדיקות הקורונה הנערכות בישראל, אך בדו"ח אמ"ן נכתב כי העלייה הרחבה בתחלואה מושפעת רק חלקית מהגדלת היקף הבדיקות. עוד נכתב כי מספר החולים החדשים ליום בישראל הוא הגבוה בעולם ביחס לגודל האוכלוסייה.


עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי מתחילת החודש אובחנו בירושלים כ-13 אלף נדבקים חדשים. בתחילת החודש עמד מספרם על כ-18,800 ואתמול הנתון עמד על כמעט 31 אלף נדבקים. בבני ברק אובחנו החודש כ-6,000 נדבקים חדשים, באשדוד למעלה מ-4,000, בתל אביב כ-2,700 ובנתניה 2,400.
כאמור, על פי הנתונים ישראל מדורגת במקום הראשון בימים האחרונים במספר הנדבקים החדשים ביחס לאוכלוסייה. לפי אתר worlometers, שנתוניו מוזכרים בדו"חות של מרכז המידע והידע הלאומי למאבק בקורונה, ישראל מדורגת במקום העשירי הכללי במספר הנדבקים ביחס לאוכלוסייה – כשמחשבים את כל מספר המאומתים מאז פרצה המגפה. את ישראל מקדימות רק קטאר, בחריין, ארובה, גיאנה הצרפתית, פנמה, כוויית, פרו, אנדורה וצ'ילה.

בעקבות הזינוק הזה בתחלואה, הודק אתמול הסגר שהוטל כבר לפני שבוע על ישראל. בין ההגבלות המרכזיות שאושרו: הגבלה משמעותית הרבה יותר על העבודה במגזר הפרטי, סגירת בתי כנסת (מלבד ביום כיפור, שבו הם ייפתחו לפי המתווה שהיה בראש השנה) וסגירת השווקים. בממשלה ניסו לקדם גם הגבלה של הזכות להפגנה, למרחק של עד קילומטר מהבית, אך המאבקים הפוליטיים מנעו בינתיים את אישור ההגבלה הזו. לחצו כאן למדריך המלא להגבלות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר לאחר כניסת הסגר תוקף כי מדובר ב"מצב חירום", כזה ש"מחייב אותנו לקבל החלטות קשות אבל הכרחיות". נתניהו הוסיף כי "סגר איננו עונש – הוא הצלה. אני קורא לכולם לשמור על הכללים. אנחנו עם אחד, הקורונה לא מבדילה בינינו, ולכן רק ביחד ננצח את הקורונה".
ראש הממשלה, שהיה זה שדחף להגבלת ההפגנות, לא התייחס לסוגיה זו בדבריו. הוא הוסיף: "זה לא קל, לא בישראל ולא במדינות באירופה שגם בהן המחלה צוברת תאוצה אדירה. אבל אני משרת אתכם כראש ממשלת ישראל בשביל הימים הקשים ובשביל החלטות קשות".
פורסם לראשונה: 22:05, 25.09.20