yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: גבריאל בהרליה
    7 לילות • 29.09.2020
    "התחלתי בכלוב של זהב, ירדתי ברמה לכלוב של כסף, משם לכלוב ארד ובשנים האחרונות רק כלוב"
    השיחה בת שלוש הדקות שבה בישרו לו שמפטרים אותו אחרי 16 שנה בחדשות רשת. ההלם. תחושת המחנק המצטברת. הדי־אן־איי הרקוב של החברה. וקיצוץ המשכורת המתגלגל לאורך השנים משיא של 120 אלף שקלים ועד שהראו לו את הדלת החוצה. דני רופ סוגר פרק בקריירה, פותח דלתות חדשות, מקבל חיבוק מהקהל, מסביר למה היה חשוב לשבור ימינה בחדשות, מגלה איך הענישו אותו כשהביא רייטינג גבוה מדי ומבהיר למה אין לו שום בעיה להיות פרזנטור של ראש הממשלה ומשרד האוצר
    רז שכניק | צילום: גבריאל בהרליה

    שבוע אחרי שיחת הפיטורים הקצרה, אחרי 16 שנה כחזאי בחדשות, כשהוא עדיין עובד כרגיל, דני רופ קיבל מייל. "אני פותח את האינבוקס בארבע אחר הצהריים, ורואה הודעה ממנהל משאבי אנוש שאנחנו מסיימים את דרכנו באותו ערב, זהו".

     

    אאוץ'.

     

    "אין 60 יום, אין 30 יום. אין התראה מראש. פיטרו אותי מהיום להיום. התחלתי לתכנן מה אני אומר ואיך אני נפרד אחרי 16 שנה מהצופים. בשעה 20:20 בערב, שעה לפני שידור התחזית בערך, קיבלתי ווטסאפ שמבקש שאקליט את התחזית מראש, כי הם רוצים לצפות בזה קודם. הקלטתי טייק אחד, אמרתי מה שהיה לי בלב: שום דבר רע על אף אחד, רק שאני מאחל בהצלחה ושכואב לי על המפוטרים האחרים. הם שידרו את זה ככה, אבל לא אמרו למגיש החדשות אודי סגל שאני הולך להיפרד. מה שקרה בפועל, בשידור, זה שאני נפרד ברגש ובאמפתיה ובמילים יפות, ואודי מסיים ב'תודה דני, אחרינו הישרדות'. שיא הקרירות. שאלתי אותו אחרי החדשות והוא אמר, 'דני, לא עידכנו אותי, לא הסתכלתי בקטע לפני'. זה קורה לפעמים, זה בסדר, אין לי טענה לאודי. שלוש דקות אחרי השידור זרקו אותי מקבוצת הווטסאפ של החדשות, כדי שלא אוכל להיפרד כמו שצריך מהאנשים. שאלתי למה, לא ענו".

     

    רופ לא ראה את זה מגיע. הוא ידע, כמו כולם, שחברת רשת הולכת לקצץ בחברת החדשות - אבל פיטורים אחרי כל כך הרבה שנים, לאייקון כמוהו, אחד הפרצופים האהובים והיציבים בחדשות - זה דבר שאפילו לא עבר לו בראש. "לא האמנתי שיפטרו אותי", אומר רופ, "באיזשהו מקום רציתי, כי לא היה לי טוב שם הרבה שנים, לא אהבתי את איך שמשתמשים בי, מה שאני רואה על המסך, אבל זה היה בית. לא ציפיתי שיפטרו אותי".

     

    מה כן?

     

    "הנחתי שיקצצו לי במחלקה, אולי יפטרו את המפיקים, אבל לא שאני אפוטר. תראה, מדצמבר 2019 ועד שפוטרתי, בתחילת יולי, מנכ"ל חדשות 13 ישראל טויטו לא החליף איתי מילה. לא שלום, לא מה שלומך, לא איך אתה מסתדר בקורונה, לא איך אתה עושה את התחזית בבית, כל יום, בשידור ברמה כזו".

     

    איך באמת?

     

    "לבד. קניתי מיקרופון, מצלמה, תאורה. אשתי ואני הפקנו בכל יום את התחזית בבית. אז המנכ"ל לא התקשר להגיד, 'וואלה דני איזה יופי, איך אתה מסתדר, איך אתה מג'נגל'. אבל אמרתי לעצמי, אני לא נעלב מחוסר תשומת הלב, בסדר, אני עובד, מודה לאלוהים שמתפרנס בתקופה כזו קשה. ובתוך כל זה מחליטים לקצץ".

     

    כי?

     

    "הגיע מנכ"ל חדש, אבי בן טל, ראה מה קורה בחדשות והבין שאם לא הולכים לקיצוץ רציני, פושטים רגל. הוא צדק".

     

    הטענות כלפיו היו שהוא רוצה להחליש את החדשות.

     

    "זה באמת מה שאמרו, אבל זה לא נכון. התחילו לרוץ רשימות של מפוטרים בחדשות, בין ההנהלה לוועד. אבי רצה לפטר 120 איש. לקח כמה חודשים, הוועד נלחם וניסה לעצור. אני לא עובד שכיר, אז הוועד לא מגן עליי, אבל גם לא חשבתי שיש מה להגן עליי".

     

    ואז נחתה הבשורה. "קיבלתי הודעה שאני מוזמן לפגישה עם ישראל ומנהל משאבי אנוש, עידו, שתמיד טען שאני נכס, שלא יוותרו עליי, שאני אנדרפייד ושצריך לעלות לי את השכר. ואז הבנתי שמשהו לא בסדר. מה פתאום פגישה עם משאבי אנוש? עשיתי טלפונים, גם למנכ"ל, וכולם אומרים לי, 'דני, תנשום'. בסוף הקדימו לי את הפגישה והודיעו לי שבמסגרת הקיצוצים החליטו להיפרד ממני. ירדתי לחניה, נכנסתי לאוטו ונתתי צעקה של שחרור, חזקה כזו, אהההה, כאילו השתחרר משהו. מעין הקלה".

     

    פתאום.

     

    "הדהים אותי שזה קרה בלי תכנון, כי 16 שנה שאני שם, זה באמת בית, אבל גם מקום שסבלתי בו, לא אהבתי את מה שקורה שם, ועברנו רכבת הרים כי כל רגע כמעט סוגרים אותך. הדבר שיותר העסיק אותי זה לא אני אלא מה יהיה עם אנשים שפחות מסתדרים ממני, מפיקים, עורכים, תחקירנים. ידעתי שאני אסתדר".

     

    והאגו שלך, בכל זאת?

     

    "לקח לי זמן לעכל, בחיים לא פיטרו אותי, זו פעם ראשונה בחיים שלי שאומרים לי 'לך'. הייתי מאמן טניס, מלונאי, בכל התחנות בטלוויזיה בחיים תמיד אני זה שעזבתי. ואז אני מגלה שפיטרו את כולם בתחזית. חיסלו את מזג האוויר. כשהלכתי לישון הרגשתי שחרור, אבל לא הבנתי איך נפרדים מבן־אדם בשיחה של שלוש דקות, בבית קפה, אחרי 16 שנה? נפגעתי".

     

     

    × × ×

     

    רופ הוא האיש שראה הכל בטלוויזיה שלנו כבר 32 שנה. את דרכו החל כחזאי בערוץ הראשון ב־1989 אחרי שרכש את היסודות בשירות הצבאי ביחידת החיזוי של חיל האוויר. עם הקמת ערוץ 2, ב־1993, עבר לחברת החדשות וקיבל את משבצת החזאי הראשי. שם גם הפך לכוכב, לאחד מסמלי חדשות 2, ולחבר של כבוד בשלישייה יוקרתית עם המגישים מיקי חיימוביץ' ויעקב אילון. "הייתה לנו כימיה נהדרת, שאף פעם אי־אפשר יהיה לשחזר, דבר נדיר", הוא אומר.

     

    בהתאם למעמדו ככוכב ובהתאם למשכורות הגבוהות ששולמו בערוץ 2 של אז - הערוץ המסחרי היחיד - רופ הגיע במהלך השנים למשכורת עתק, 120 אלף שקל לחודש (עלות מעביד), כל זאת על שלוש ארבע פעמים בשבוע בלבד של הגשת תחזית, מספרים בלתי נתפסים במונחים של היום. ב־2005 עבר לחדשות 10 בעקבות חיימוביץ' ואילון. "הם שיכנעו אותי. אמרו לי, 'דני תקשיב, ערוץ 2 מת, ערוץ 10 זה המקום החדש, הצעיר, הבועט'. נכון שהרווחתי הרבה בערוץ 2 אבל רציתי לעשות עוד דברים פרט לחזאות, והיה קשה אז לשחרר עובד חדשות, כי הזכייניות התנגדו שאעבוד אצל אחת מהן".

     

    דוגמה?

     

    "הייתי אמור להוביל את 'מי רוצה להיות מיליונר'. כבר סגרתי עם רשת הסכם, כבר קיבלתי פרחים ואז טלעד וקשת התנגדו. רשת התנצלו, וזרקו אותי לטובת יורם ארבל. תחשוב כמה הפסדתי. באותו יום הבנתי שאם אני רוצה לעשות מעבר לתחזית, זה לא יהיה אפשרי בערוץ 2. כשיעקב ומיקי רצו להביא אותי, ככה הם פיתו אותי".

     

    והשכר?

     

    "כשהתחיל המו"מ, בחדשות 10 לא האמינו שאני מרוויח את הסכום הזה והייתי צריך להראות חשבוניות. ואז הם לא ידעו מה לעשות. נתפרה עסקה בין חדשות 10 לערוץ 10, שאני אהיה אחראי על מחלקת התחזית ואעשה ארבע פעמים בשבוע פלוס סופי שבוע, וגם אקבל 40 תוכניות בערוץ בשנה, להגשה. בזמנו, ב־2005, טאלנט היה מקבל אלפי דולרים לתוכנית, לכן ההסכם היה סביר. בסוף המעבר, המשכורת שלי ירדה מ־120 ל־100 אלף שקל בחודש, אבל כמובן זה עדיין סכום מעולה".

     

    אלא שרופ הגיע עם הסכם מצוין לערוץ במצב קשה. "מנכ"ל הערוץ ומנכ"ל החדשות פרשו שלושה חודשים אחרי שהגעתי. במשך שנתיים עבדתי תחת החוזה הזה, לא קיבלתי אף תוכנית ועדיין שילמו לי את אותו סכום. באיזשהו שלב מודי פרידמן, שהיה אז מנכ"ל, אמר, 'דני רופ לא שווה את הכסף שאני משלם לו'. תגיד לי, איך אני יכול להיות שווה את הכסף אם לא נותנים לי תוכנית? ב־2007 המשכורת שלי ירדה לעלות של כ־70 אלף שקל אבל הוסיפו עוד עבודה והשאירו את סעיף 40 תוכניות בשנה".

     

     

    צילום: גרמי פלדמן
    צילום: גרמי פלדמן

     

     

    לא זכור לי שהגשת.

     

    "אתה לא טועה. מ־2007 עד 2009 לא קיבלתי אף תוכנית ובזמן הזה הביאו אנשים מבחוץ".

     

    היית מועמד מוביל להגיש את 'הישרדות'.

     

    "זה כבר היה שלי, אבל שמו לי רגל בחדשות 10, לא רצו שאעשה גם וגם, שמיעקב ומיקי יעברו אליי לאי. ובינתיים הגיע יוסי ורשבסקי להיות מנכ"ל וקיצץ שוב, ואז הוציא הוראה שאין אף אחד שמרוויח יותר מ־45 אלף שקל בחודש בערוץ. אבל תראה מה קורה. כל הזמן מתעסקים במשכורות של טאלנטים במקום לטפל במהות".

     

    מצד שני קיבלת גם רצועה בבוקר ב־2016.

     

    "זה הדבר היחיד שקרה לטובה. אורלי וגיא רצו לצאת לחופש, נתנו לנוגה ניר נאמן ולי להגיש את תוכנית הבוקר, היו בטוחים שזה יתרסק, אבל זה הביא רייטינג יותר טוב אפילו. אורלי וגיא נלחצו, חזרו מהר יותר מהחופשה שלהם ואז נתנו לי תוכנית שממשיכה אותם בתשע, ועשתה שלושה אחוזים ומעלה. באיזשהו שלב התחלנו לעבור את אורלי וגיא. אמרתי תמיד לעורך, 'בוא נעבור את המתחרים ברשת ובקשת, אבל לא את אורלי וגיא'".

     

     

    צילום: ענת מוסברג
    צילום: ענת מוסברג

     

     

    למה?

     

    "יום בהיר אחד, אחרי שעברנו את אורלי וגיא, אני מגלה שמורידים לי את התוכנית. נתנו לי מיליון תירוצים. אני חושב שאורלי וגיא לא אהבו את העובדה שלפעמים המספרים שלי יותר טובים. הורידו את התוכנית בצורה אגרסיבית, מהיום למחר".

     

    מעליב.

     

    "מאוד, כעסתי, אבל מה יעזור לי? ככה דברים היו מתנהלים. יוסי ורשבסקי דואג לאנשים מסביבו ואני לא הייתי בקליקה שלו כמו עיתונאים מהחדשות כמו רביב דרוקר או אורלי וגיא שדאג להם במיוחד עד שהוא הסתכסך איתם".

     

    מה עבר לך בראש?

     

    "הרגשתי שאני לא מצליח למנף את היתרונות שלי. כל השנים האלה בחדשות: התחלתי בכלוב של זהב, ירדתי ברמה לכלוב של כסף, משם לכלוב ארד ובשנים האחרונות רק כלוב. אתה כמו תוכי, בכלוב, נותנים לך לאכול, לא טוב לך ואתה רוצה לעוף ולפרוח, והם לא נותנים לך. ואתה אומר לעצמך, מתי אני אצא, הרי אני יודע שאני יכול לעוף. ובכלוב נהיה צפוף ופחות אוכל וצעצועים. לכן אני אומר לך, נעלבתי מהדרך שבה פיטרו אותי, אבל הם פתחו לי המון דלתות. אלה היו גם ימים מרגשים".

     

    נראה לפי הרשתות שקיבלת חיבוק מהציבור.

     

    "כמות האהבה הייתה לא נורמלית. זה כמו בן־אדם שמת, וכולם אומרים איך הוא היה, אבל הפעם הוא שומע את זה. היה מטורף. לא יכולתי ללכת ברחוב".

     

     

    × × ×

     

    במשך שנים התייחסו לחדשות 10 בתור הנכס הבולט של הערוץ, זה שמחזיק אותו מעל המים. רופ טוען שהקונספציה קרסה עם המיזוג בין רשת לערוץ עשר וחברת החדשות שלו. "גם בחדשות 10 היו בטוחים שהיתרון הגדול שהם מביאים לרשת זה החדשות. במיזוג התגלה שזה בלוף. שבעצם ברשת יש תכנים טובים, אבל החדשות הן אלה שפגעו בה. בכלל, ערוץ עשר היה מותג כושל. כשעברו לאפיק 14 עוד התעקשו להנציח אותו, טעות. ואחרי הכל, יש שיפור בזמן האחרון, חלק זה שיפור בחדשות, אבל עדיין יש כשלים על המסך".

     

    למשל?

     

    "מה קרה למסך בחדשות 10? הוא הפך להיות צ'ופר לכתבים שעובדים קשה. אין שאלה של מי עובר מסך, יש גישה של ההנהלה שאומרת ככה: אני לא יכול לעלות לך את המשכורת, עשית עבודה קשה, אתה לא מתוגמל, במקום זה תגיש מבזק או מהדורה או משדר. נדבקים תמיד לבן־אדם אחד שהוא הפייבוריט של מנהל החדשות ושורפים אותו בכל התוכניות. תגיש בארבע, תחליף בשש, תעבור ל'היום שהיה' - ולא מבינים שהורגים אותו. תשאל צופים ברחוב אם הם מכירים את כתבי ומגישי חדשות 13. יכירו את הבכירים".

     

    את עקיבא נוביק למשל, שפוטר, לא יכירו לדעתך?

     

    "לא מספיק. אתה יודע מה היה ביום של המיזוג בין רשת לעשר? הייתה פגישה עם מנהל החדשות הקודם גולן יוכפז, שאמר שעשו סקר ובו גילו שאנשים ברחוב לא יודעים מי הם כתבי ומגישי חדשות 10. יש בחברה כישרונות כמו אלמז מנגיסטו או דנה גוטר. אל תזרקו אותם ישר למים. תאמנו אותם. אני איתרתי את דנה לפני שנה והיא לדעתי הולכת להיות כוכבת. למה לא לתת לאחת כמוה רק מסך, לגדל אותה כמגישה, לא לערבב אותה בכתבות סיזיפיות? אני התחלתי ללמד אותה לא לעשות קריינות באינטונציה של כולם. אחד מעתיק מהשני הרי ואף אחד לא מתקן אותם. יש את העליות והירידות הקבועות האלה בקול, כמו של גיל תמרי או אלמוג בוקר, האינטונציה הגל"צית הזאת. יש שני דברים שמטריפים אותי בחיים. הקריינות הזאת והמפוח של הגננים ברחובות".

     

     

    צילום: עת מוסברג
    צילום: עת מוסברג

     

     

    סיפרו לי שפעם כמעט הגשת כדורגל.

     

    "חשבתי על זה. אני מבין ואוהב את הענף. הלכתי עם מאיר איינשטיין ז"ל כמה פעמים למגרש והבנתי שזה פאקינג מקצוע ולא כל אחד יכול לעשות את זה. ושאם אני ארצה לעשות את זה, אני חייב ללמוד. זה לא 'בוא יאללה נשדר'. מה קורה בחדשות שלנו? הרי כל תחקירנית שמגיעה לתוכנית בוקר רוצה להיות על המסך. מה עושה המפיק? רוצה לצ'פר, אז נותנים להם מסך, תעשי פינה".

     

    זה לא גם בגלל דור האינסטגרם, המכוונוּת לקחת למסך בעיקר אנשים יפים, דבר שבולט בעיקר בחדשות 12?

     

    "לעבור מסך זה לא בהכרח צעירה ויפה או צעיר חתיך. קח את מיקי חיימוביץ', טלי מורנו, אושרת קוטלר. הן לא צעירות, נכון? אבל לא יעזור, יש שם כריזמה. רינה מצליח, למשל, ותיקה, אבל היא אחת שאתה רוצה לראות על המסך, והיא לא דור האינסטגרם. ומה עשו אצלנו? לא התעסקו בעתיד, לא התעסקו בתכנון, לא התעסקו בדיגיטל. אבל אני אופטימי. אבי בן טל מנסה לשנות את הדי־אן־איי הרקוב של חדשות 10. כבר בשמונת החודשים הראשונים שלו אתה רואה שיפור. בחברה הזאת צריך שינוי עצום, לא שיפוץ, צריך פינוי בינוי, לא תמ"א 38. גולן יוכפז, מנהל החדשות הקודם, הוא עיתונאי מדהים, אבל אין לו שום יכולת ניהול. אמרתי לו את זה בפנים".

     

    סיבות?

     

    "ראית לאן הגענו ברייטינג. גולן לא נתן לאף אחד להתקרב, הוא היה מחליט הכל לבד. אבל עיתונאי לא יכול להיות מנהל. אבי וייס בחדשות 12 הוא עילוי והוא צמח מהרצפה. כשאני עבדתי בחדשות שם, וייס היה הסגן של הסגן של הסגן של המפיק. הוא כמו מנכ"ל מלון שהתחיל בלטאטא את השטיח וכמנהל קיבל את הכלים. אבי וייס מנהל את חדשות 2, עכשיו 12, משהו כמו 13 שנה, תקופה שבה אצלנו החליפו מנהל חמש פעמים. לחדשות 12 יש שני מנהלים מאז 1995, אצלנו היו שבעה".

     

    אהבת את ההחלטה על הגשה זוגית של תמר איש שלום ואודי סגל?

     

    "שניהם טובים, אבל אני לא בטוח שבימינו צריך הגשה זוגית. הם מתפקדים טוב. קשה לי עם זה שטלי מורנו לא שם, הפסדנו כוכבת רצינית מאוד. בעיניי זו אבידה".

     

    מדברים על הליכה ימינה של חברת חדשות 13. לכן, כך אומרים, פיטרו עיתונאי טוב מאוד כמו ברק רביד.

     

    "לא מאמין שזו הסיבה היחידה. אני רק יודע שהמהלך של לאזן ימינה את חדשות 13 ורשת היה נכון".

     

    אז כן יש איזון לימין.

     

    "כן, הייתה תחושה של יותר מדי שמאל בחדשות. כשהגשתי את תוכנית הבוקר, הייתי לפעמים במצוקה. אמרתי, 'איך אין נציגים מהימין, איך אנחנו לא מאזנים?' אני אולד־סקול. את יעקב אילון אני מכיר 27 שנה ואני לא יודע במי הוא בוחר. אף אחד לא יודע. איך זה? אתה יודע מה הדעה הפוליטית של דני קושמרו? מצד שני, טוב למשל שהביאו את שרון גל, הוא איש טלוויזיה מעולה, לא דוגמן־על, אבל ממגנט. צריך לאזן, זה כן. אבל לפטר בגלל דעות פוליטיות? חלילה".

     

    אם כבר דעות פוליטיות, אברי גלעד עושה הרבה רעש בתוכנית הבוקר.

     

    "אברי השתנה, הוא דעתן ואומר את שלו. אנשים עוברים שינויים בחיים שלהם. חיים אתגר לא נהיה פתאום ימני? ועירית לינור?"

     

    אוקיי. מהדורות החדשות ארוכות היום. יצאת נגד זה.

     

    "זוועה, למה עשו את זה אז? כי לא היה פריים־טיים טוב. המהדורה בתחילת דרכה הייתה חצי שעה ונהייתה שעה וחצי. היום אתה אפילו לא יודע מתי התחזית כי המהדורה נגמרת כל יום בשעה אחרת. לדעתי מהדורה לא צריכה להיות יותר משעה. יש יותר מדי חדשות ואחד נגרר אחרי השני. תוכנית הבוקר שאני מגיש מתחילה בשש וחצי, אבל אם רואים שקשת מתחילה בשש ורבע אז גם אצלנו מיישרים קו. כלומר, לא רואים מה חשוב לצופה אלא איך אני עומד מול המתחרה שלי".

     

     

    צילום: רפי דלויה
    צילום: רפי דלויה

     

     

    זה לא לא־לגיטימי.

     

    "אבל אתה יודע מה זה להיות באוויר משש ורבע עד עשר בבוקר? טירוף. אני מעריץ את אברי גלעד, טלי מץ וניב רסקין שעושים את זה כל יום. אתה צריך להיות נחמד לאנשים על הבוקר, וזה לא פשוט. זה לא אופירה וברקו שידוע מראש שהם הולכים לקטול אנשים".

     

    מה דעתך עליהם באמת?

     

    "קשה לי עם זה. זה לא הסגנון שלי, וקשה לי עם לצעוק על אנשים, להשפיל אותם, עם האגרסיביות. מצד שני, מגיע להם קרדיט שעשו מהפכה בשעה הזאת. ואני מעריך את ברקוביץ' ולפעמים מקנא שהוא אומר מה שהוא רוצה בפנים. אני אומר לעצמי, מה זה, לא יכול להיות שמשדרים דבר כזה - אבל ממשיך לראות".

     

     

    × × ×

     

    רופ פוטר מהתפקיד שהפך אותו לכוכב, אבל לוח הזמנים שלו עמוס ובקרוב הוא צפוי לחזור למסך של רשת בשני פרויקטים. בימים אלה מצלם רופ מיני רצועת דוקו יומית בת חמש דקות, שאמורה לעלות בתוך התוכנית של הילה קורח, ב־19:00, ארבע פעמים בשבוע. "בהתחלה זה היה אמור להיות פאן, המלצות שלי על דברים שאני אוהב, טכנולוגיה, חדשנות, טיולים, תזונה. בגלל הקורונה החלטנו בינתיים לעשות מעין מיני־דוקו שמתייחס לבעיות שנוצרו בגלל המשבר, בין השאר בשוק העבודה".

     

    תוכנית אחרת שהוא מפתח בימים אלה צפויה לעלות בנובמבר. "זאת תוכנית כלכלית בלילה, ב־11 וחצי, אחרי 'היום שהיה'. זה מתוכנן לפעם בשבוע, במטרה שיתפתח".

     

    פלטפורמה נוחה לתוכן שיווקי?

     

    "אני אגיש את התוכנית ולא אהיה מעורב בתוכן השיווקי. נעסוק בעולם הנדל"ן, שוק ההון, חדשנות, רכב, בעצם 'לילה כלכלי' הדור הבא. מה ששרון גל עשה בזמנו היה מהפכה. אין לי מושג למה הורידו את 'לילה כלכלי'. ברשת בדקו והציבור רוצה דבר כזה".

     

    מה העמדה שלך לגבי תוכן שיווקי?

     

    "היום אין סיכוי לערוץ טלוויזיה להתקיים בלי מינון מסוים של תוכן שיווקי. בכל תוכנית יש תוכן שיווקי, חוץ מחדשות, השאלה היא המינון ואיך עושים את זה. אם אתה מביא תוכן שיווקי שעל הדרך נותן ערך מוסף לצופים, זה בסדר".

     

    מ־1 באוקטובר רופ הוא גם החזאי של אתר ynet מקבוצת 'ידיעות אחרונות'. לפני שנתיים הוציא אפליקציה שנושאת את שמו, ואשר מחזיקה לדבריו בנתונים של 40 אלף הורדות ו־5,000 משתמשים בכל יום. "אתה פותח ורואה תחזית של דקה ממני ומקבל עדכונים אישיים שמפנים לווידיאו. זה פרויקט חיים, השקעתי בזה מאות אלפי שקלים ויש התעניינות מהעולם. חזאים בכל העולם הבינו שמקומם בטלוויזיה הולך ונפגע. אני מוכר להם את המנוע והברזלים, הם שמים את הפרצוף שלהם".

     

    אולי מעמד החזאי בטלוויזיה נשחק בגלל האפליקציות האלה?

     

    "למה אתה רואה מהדורות חדשות אם יש אינטרנט? יש את עולם הטלוויזיה ואת המובייל. מזג האוויר הוא חלק מזה. הכוח של התחזית בטלוויזיה הוא בבן־אדם שמגיש. עובדה שעדיין חזאי הטלוויזיה קיימים ובגדול. בעולם הם כוכבים. אם אתה הופך את זה למעניין ומשלב את זה עם משבר האקלים, אז יש לזה תכלית. ערוץ טלוויזיה שלא יהיה לו חזאי בכיר או כתב איכות סביבה בכיר, יאכל חרא - כי כל הנושא של ההתחממות הגלובלית יהיה פקטור מרכזי בחדשות".

     

    קורה גם היום לפעמים.

     

    "לא מתעסקים עם זה מספיק בארץ, כי זה נושא לא סקסי, אבל אתה מרגיש שזה קורה. בפעם הבאה שתהיה פה סערה מטורפת, שתעשה נזק בקנה מידה מטורף או בפעם הבאה כשגל החום כבר יהרוג אנשים, נגיד שלא ידענו. אנחנו קרובים לזה".

     

    מה הכי מלחיץ אותך מבחינת ההתחממות?

     

    "שפני הים יעלו, שזה יציף. השאלה בכמה. גם ההקצנה של תופעות מזג האוויר. ראינו בשנה שעברה מיני־הוריקן שהיה לידנו, בחופי סיני. היה הוריקן שהכה באילת ממש לפני כמה חודשים, אבל לא התעסקו בזה בגלל הקורונה. אין מרינה באילת, הכל הלך. לא יודע באיזה עולם יחיו הנכדים שלי.

     

    "הבנתי לפני שלוש שנים שהכיוון של חזאי טלוויזיה הולך ונחלש בעיני עורכי החדשות, למרות שמזג האוויר משפיע יותר מעוד ידיעה פוליטית או נאום של טראמפ. זה משפיע על הכל, מהשיער של אנשים ועד לטיולים. ההתחממות הגלובלית היא עניין קריטי. עורכי חדשות לא מבינים את זה, ומקצצים במידע שהצופים זקוקים לו מהחזאים".

     

    בין לבין הוא גם יו"ר עמותת נבחרת האמנים בכדורגל של ישראל ("אנחנו עושים למען הקהילה דרך הספורט").

     

    אתה חרד מהקורונה?

     

    "אני לא מההיסטריים. מפחד להידבק, אבל ישן טוב בלילה. אני חרד ממה שיהיה כלכלית, שני הילדים הגדולים שלי בני 27 ו־24 ובגלל הקורונה הם מתקשים להתפרנס ולא רואים אופק. הבת שלי, מאי, שחקנית. היא עובדת בחנות יין במקביל. הפרנסה שלה ירדה ועכשיו לא תהיה לה פרנסה בכלל. הבן, שחר, מוזיקאי בתחילת דרכו, הכל נעצר לו. במקביל הוא עובד במלצרות וגם את זה אין עכשיו. אז אני דואג להם, חסכתי ואני עוזר להם כלכלית".

     

    אולי עכשיו יש לך קשרים כפרזנטור התוכנית הכלכלית של רה"מ בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כץ.

     

    "פנו אליי מלשכת הפרסום הממשלתית אחרי הפיטורים, ואמרו שהיו מספר מועמדים להסביר את התוכנית הכלכלית, שלא מובנת לציבור, שזה קמפיין של משרד האוצר ושמחפשים פרזנטור. הכל קרה מעכשיו לעכשיו. לא פגשתי את ישראל כץ או את ביבי. יומיים לפני סגרו איתי חוזה ואז צילמו".

     

    התוכנית הכלכלית טובה בעיניך?

     

    "כן, אבל לא מספיק. עכשיו יש מקצה שיפורים. אני בטוח שיש אנשים שהתוכנית עזרה להם. בסבב השני צריכים לתת יותר סיוע, ליותר זמן. בגלל הביורוקרטיה גם יש כאלה שלא מצליחים להגיע לסיוע. הביורוקרטיה נוראית ואתה לא באמת מבין איך לקבל".

     

    אילו עוד בעיות יש בניהול משבר הקורונה?

     

    "הפאשלה הגדולה בעיניי היא שאין דובר אחד לכל הדבר הזה. משה בר סימן טוב לא דובר, לא איש טלוויזיה, אין לו הבעות, אולי הוא היה מנכ"ל טוב, אבל הוא לא יכול להיות בטלוויזיה, והוא חשב שכן. הרופא הזה אומר ככה, השני ככה. לך תדע מה נכון. היו לוקחים דובר, איש ניטרלי, אפילו פרזנטור שידברר את כל האירוע".

     

    היית רוצה?

     

    "אני חושב שיכולתי לעשות את זה מצוין".

     

    כעסו עליך מבין העצמאים אחרי שלקחת את תפקיד הפרזנטור לתוכנית הכלכלית?

     

    "אמרו לי ברחוב, 'איך אתה אומר דברים שהם לא נכונים', אבל זאת הייתה בדיחה, לא נתקלתי בכעס ממש. נציגים מהאוצר הזהירו אותי שאני אוכל חרא ברחוב, הייתי בטוח שיהיו נוקשים איתי ויגידו שאני איש של ביבי או כץ, אבל זה לא קרה".

     

    מי אשם בכישלון במשבר הקורונה?

     

    "הממשלה, הפרויקטור, כל מי שמנהל, לא רק ביבי. ומי שעומד בראש כמובן שצריך לקחת אחריות. אי־אפשר להאשים רק את הציבור שהגענו למצב של 8,000 חולים ביום. אם נתניהו ובר סימן טוב לקחו קרדיט על ההצלחה בסבב הראשון, צריך לקחת אחריות על הכישלון. אז מפילים על שאשא ביטון. אולי הסגר הזה הוא סתם. אנשים בחרדות. זה נורא. מה יהיה אחרי הסגר? אז נוריד ל־3,000 חולים ביום, עוד סגר? בר סימן טוב חכם. ידע לאן זה הולך, וברח בזמן".

     

    אתה מכיר מקרוב את הכשלים.

     

    "אני שמונה שנים נאבק וצועק על זה שמערכת הבריאות קורסת, אחרי שראיתי מקרוב איך טיפלה באבא שלי. הוא נפטר ב־2012 משילוב של רשלנות רפואית וזיהומים באיכילוב. הגשתי תביעה והתפשרנו על 250 אלף שקל אבל המאבק היה על להגביר את המודעות שיש בעיה בבתי החולים. 6,000 איש בשנה מתים מזיהומים בבתי חולים בישראל. שמעת על זה משהו? כמה מתו מקורונה? שמעת. למה לא לטפל בזיהומים בבתי חולים? חצי היה אפשר למנוע. בגלל שזו לא קורונה מותר להם למות?"

     

    מחדשות 13 נמסר: "עבודתו של דני רופ נוהלה מול אנשי המקצוע הרלוונטיים, על בסיס יום־יומי, כמקובל, תוך מתן מענה לכל דבר ועניין. גם בחודשים שלפני המעבר לאולפן החדש בנווה אילן, כאשר דני הודיע באמצעות סוכנו כי לא ישדר את התחזית מהאולפן החדש ללא תוספת שכר, החברה ניהלה איתו שיח בדרגים הגבוהים ביותר. דני קיבל את ההודעה על הפסקת העבודה בשיחה עם מנכ"ל החברה שבה הוסבר לו שבמסגרת הקיצוץ הנרחב של עשרות אחוזים בתקציב החברה, לא תהיה יכולת כלכלית להחזיק דסק מזג אוויר. לאחר ההודעה, החברה ויתרה על שידור מזג האוויר ממרפסת ביתו של דני אבל שילמה לו שכר עבודה חודשי מלא".

     

    אורלי וגיא מסרו: "אנחנו עדיין מתלבטים פה אם השקר הפתטי הזה יותר עצוב או יותר מצחיק. בכל מקרה שיהיה לו בהצלחה, הוא חזאי מצוין. חבל שנזרק".

     

    יוסי ורשבסקי מסר: "מאחל הצלחה לדני בדרכו החדשה".

     

    razs@yedioth.co.il

     

    רז שכניק

     


    פרסום ראשון: 29.09.20 , 10:13
    yed660100