כנאפה מעולה, בלי לנסוע ליפו: הקינוח הלוהט אצלכם במחבת

המשפט הבא יעשה לכם תיאבון: שכבות של אטריות קדאיף שחומות ופריכות, המתובלות בחמאה ובסירופ סוכר עם מלית גבינות עשירה ופיסטוקים קצוצים

אסתר דורון צרפתי

|

08.10.20 | 09:52

חגיגה של מרקמים: כנאפה ביתי (צילום: אסתר דורון צרפתי)
חגיגה של מרקמים: כנאפה ביתי (צילום: אסתר דורון צרפתי)

מרכיבים

 

לסירופ הסוכר

  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים רותחים

 

לכנאפה

  • 250 גרם גבינת ריקוטה או 200 גרם פתיתי מוצרלה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 200 גרם גבינת טוב טעם 3%
  • 75 גרם חמאה (לאטריות)
  • 200 גרם שערות קדאיף
  • 50 גרם חמאה (לטיגון)
  • פיסטוקים קלויים וקצוצים (טבעיים ללא מלח)

 

אופן ההכנה

  1. סירופ הסוכר: שמים בסיר את מרכיביו, מביאים לרתיחה, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות. מורידים מן האש ושומרים חם.
  2. הכנאפה: מערבבים בקערה את הריקוטה, השמנת החמוצה וגבינת טוב טעם, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים אותה עם שערות הקדאיף, עד לציפוי אחיד.
  4. מחממים במחבת 25 גרם חמאה. מסדרים מחצית מכמות הקדאיף בשכבה אחידה במחבת.
  5. משטחים את תערובת הגבינות על שערות הקדאיף. משאירים שוליים נקיות. מסדרים על הגבינות את מחצית שערות הקדאיף הנותרת ומהדקים בשוליים, כך שהכנאפה ייסגר. מטגנים את הכנאפה כמה דקות, עד להזהבת התחתית. מניחים צלחת בקוטר המחבת מעל והופכים את הכנאפה. מחזירים את המחבת לאש.
  6. ממיסים 25 גרם חמאה ומחזירים את הכנאפה למחבת, עם הצד המוכן כלפי מעלה. מטגנים כמה דקות עד להזהבה, הופכים על צלחת ההגשה, מזלפים מעל מחצית מכמות הסירופ, מקשטים בפיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

    רוצים גם תוספת מתקתקה ומיוחדת? נסו אורז עם טנזיה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג