גם בלי בשר, יש טעם נהדר: פלפלים ממולאים באורז, פטריות ואגוזי קשיו

לא משנה אם אתם טבעונים או מעדיפים בשר, המנה הזאת תמיד תחזיר אתכם הביתה, כי רק שם יקפידו שהטעם יהיה בול, ימלאו בנדיבות במלית מושקעת ויתבלו באהבה

אורה קורן

|

07.10.20 | 07:59

לא חסר כלום: פלפלים ממולאים שיכולים לשמש כמנה עיקרית או כתוספת למי שרעב במיוחד (צילום: אורה קורן)
לא חסר כלום: פלפלים ממולאים שיכולים לשמש כמנה עיקרית או כתוספת למי שרעב במיוחד (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

10 יחידות

 

לרוטב 

  • 10 עגבניות בינוניות-גדולות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

למלית

  • שמן זית
  • 2 כוסות אורז מלא עגול
  • 4 כוסות מים
  • מלח
  • 1 כוס אגוזי קשיו, קצוצים גס
  • 250 גרם (1 סלסלה קטנה) פטריות שמפיניון או יער, קצוצות
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 6-5 עלים גדולים של נענע טרייה, קצוצים דק

 

להרכבה

  • 10 פלפלים בצבעים שונים, בגודל אחיד
  • 500 מ"ל (2 כוסות) ציר ירקות (או מרק זך מאבקה)

 

אופן ההכנה

  1. הרוטב: מרתיחים מים בסיר. חורצים X בבסיס העגבניות ומכניסים אותן למים הרותחים. חולטים את העגבניות כחצי דקה וכשרואים שהקליפה מתחילה להיפרד באזור החיתוך, מוציאים ומצננים. מקלפים את העגבניות ומכניסים אותן לבלנדר. מוסיפים את הפלפל החריף, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. המלית: מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עד שהוא חם מאוד למגע. מוסיפים את המים ואת המלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהמים נספגים באורז. אם האורז עדיין קשה, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים, מערבבים ומבשלים עד שהאורז מוכן לגמרי.
  3. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הקשיו כדקה ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל ומקפיצים עד שהפטריות מקבלות מעט צבע. מורידים מן האש ומוסיפים לאורז יחד עם הפטרוזיליה והנענע. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. ההרכבה: שוטפים ומייבשים את הפלפלים. מורידים את החלק עם הגבעול ומרוקנים אותם מזרעים ומחיצות. ממלאים בתערובת האורז וסוגרים עם "המכסה" שחתכנו. מסדרים את הפלפלים בסיר רחב, כך שהם יכולים לעמוד - אם יש צורך, אפשר להשתמש בזוקיני טרי חתוך, כדי לייצבם.
  5. יוצקים בין הפלפלים את רוטב העגבניות ואת ציר הירקות. הנוזלים אמורים להגיע עד 3/4 מגובה הפלפלים (במידת הצורך, מוסיפים מים). מכסים ומבשלים כשעה עד שהפלפלים מוכנים.

 

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    נשאר לכם מקום לקינוח? אורה מגישה פאי עם תאנים וענבים 

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג