החיים שלנו דבש: עוגת תמרים ושוקולד שמכינים בלי להתאמץ

הנה העוגה המושלמת להירגע איתה: בחושה, קלילה, פשוטה להכנה ומנצלת היטב את התמרים ואת הדבש שהצטברו בימי החגים

עוגת תמרים ושוקולד (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת תמרים ושוקולד (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק)

 

  • 10-8 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כף גדושה דבש
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

 

לקישוט

  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שמן קנולה

 

ההכנה

1. שמים בקערית את התמרים, יוצקים עליהם את המים הרותחים ומשרים כ־30 דקות. מסננים ושומרים את המים בנפרד.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות, משמנים ומקמחים את התבנית.

3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, הביצים והדבש, ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את התמרים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים לסירוגין את הקמח ומי ההשריה של התמרים, שליש מהכמות בכל פעם, ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבלים קצרות, רק עד לפיזור אחיד.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

5. הקישוט: שמים את השוקולד והשמן בקערה מתאימה וממסים בהדרגה במיקרוגל (30 שניות בכל פעם, עד שאפשר לערבב לקרם חלק). בעזרת כפית מטפטפים פסים דקים מהקרם על העוגה, לכל אורכה. מגישים.

 

זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל השריה ואפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים: עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד 3 שבועות במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד