דברים טובים מגיעים באריזות קטנות: עוגיות שיבולת שועל עם תפוח מגורר

גם את הפינוק אפשר להפוך לקצת יותר בריא, בלי לפגוע במהותו המנחמת: פשוט משלבים קמח כוסמין מלא, מפחיתים את כמויות הסוכר ומחליפים את החמאה בשמן

מירי צדוק

|

15.10.20 | 11:00

דברים טובים מגיעים בחבילות קטנות: עוגיות שיבולת שועל עם תפוח, קינמון והל (צילום: מירי צדוק)
דברים טובים מגיעים בחבילות קטנות: עוגיות שיבולת שועל עם תפוח, קינמון והל (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

12 עוגיות

 

  • 3/4 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה
  • 1/2 כוס סוכר חום או סוכר קנים
  • 1 ביצה
  • 1 תפוח ירוק מזן גרני סמית', קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1 כפית שטוחה קינמון טחון
  • 1/4 כפית הל טחון (לא חייבים)
  • 1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל טחונה גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מקציפים את השמן עם הסוכר והביצה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת עיסה.
  3. יוצרים כדורים עם כפית, מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ ופוחסים אותם מעט.
  4. אופים 25-20 דקות עד שהעוגיות משחימות. מצננים ושומרים המיכל אטום. 

 

צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"

 

    עוד קינוח מתוק עם תפוחים של מירי צדוק

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג