חמש מנות פסטה נטולות שמנת, כי עוד לא מספיק קר לכל הכבדות הזאת

עם כל הבלגן שמסביב, אתם בהחלט לא צריכים התעסקויות מיותרות במטבח. קבלו מתכונים מעולים לסגור את הפינה של הצהריים: מפסטה עם סלמון עד נודלס עם עוף

Xnet אוכל

|

18.10.20 | 08:53

פסטה עם זוקיני וסלמון מעושן (צילום: רומי נדלר)
פסטה עם זוקיני וסלמון מעושן (צילום: רומי נדלר)

פסטה עם זוקיני וסלמון מעושן / רומי נדלר

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
  • 3 זוקיני בינוניים
  • שמן זית
  • 1 שן שום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן עלי בזיליקום
  • 100 גרם סלמון מעושן

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת פורסים את הזוקיני דק ככל האפשר. מחממים במחבת מעט שמן זית עם שן שום שלמה, מוסיפים את הזוקיני ומתבלים במלח ובפלפל. מקפיצים כ-5 דקות, עד שהזוקיני חרוכים מעט.
  3. מעבירים למעבד מזון מחצית מהזוקיני ואת שן השום, ומוסיפים חופן בזיליקום ו-2 כפות ממי בישול הפסטה. טוחנים לקרם חלק, ומחזירים את הקרם למחבת.
  4. חותכים את הסלמון לרצועות דקות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את הפסטה המוכנה ומחממים דקה-שתיים על אש בינונית, תוך ערבוב. מתקנים תיבול, אם צריך, ומגישים.

 

 

רומי נדלר כותבת את הבלוג Romina e La Cucina ומעבירה סדנאות להכנת פסטה ואוכל איטלקי

 

 

פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר / אפרת סיאצ'י

 

פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
    פסטה מוקפצת עם ברוקולי, כרובית וגזר(צילום: אפרת סיאצ'י)
     

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה (פוזילי, פנה, צדף וכדומה)
    • שמן לטיגון לטיגון ולתיבול הפסטה
    • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
    • 2 שיני שום, פרוסות
    • 1 כוס גדושה (200 גרם) פרחי ברוקולי טריים
    • 1 כוס גדושה (200 גרם) פרחי כרובית טריים
    • כוס וחצי גזר גמדי קפוא שהופשר, או גזר טרי פרוס דק

     

    לתיבול

    • 4 כפות שמן זית
    • 5 כפות רוטב סויה
    • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מעבירים למסננת ושוטפים במי ברז. מזליפים מעל שמן זית ומערבבים קלות.
    2. במקביל, מחממים את 2-1 כפות שמן זית בווק או במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך כדקה.
    3. מוסיפים את השום, הברוקולי, הכרובית והגזר ומקפיצים במשך כ-4 דקות.
    4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת מרכיבי התיבול ומקפיצים כ-2 דקות, לספיגת הטעמים.

     

     

    מתוך הספר מתכונים ב-10 דקות - ארוחות , מאת אפרת סיאצ'י. למתכונים נוספים של אפרת - היכנסו לאתר שלה

     

     

    פסטה עם בטטה ומרווה / מיכל לוי-אלחלל, "לאשה"

     

    פסטה עם בטטה ומרווה (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
      פסטה עם בטטה ומרווה(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
      • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז
      • 4 כפות שמן קנולה
      • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 גבעול מרווה טרי, מופרד לעלים
      • 2 כפות מיץ תפוזים
      • 1 כפית חומץ בלסמי
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים. מצננים מעט.
      2. קולים את אגוזי הלוז במחבת קטנה ללא שמן, עד שהם מפיצים ריח נעים. קוצצים גס.
      3. מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה ומטגנים את קוביות הבטטה במשך 12-10 דקות, עד שהן מזהיבות ומתרככות. מסירים מהכיריים ומצננים.
      4. מחממים את שמן הזית במחבת שבה קלינו את האגוזים. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כחצי דקה. מוציאים את העלים ושומרים בצד. מוסיפים למחבת את מיץ התפוזים והחומץ ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
      5. הרכבת המנה: מערבבים את הפסטה, הרוטב שבמחבת, המרווה המטוגנת, אגוזי הלוז והבטטה, ומגישים.

       

       

      פסטה ברוטב עגבניות לא מבושל / קלי מגר, "לאשה"

       

      פסטה ברוטב עגבניות, ללא בישול (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        פסטה ברוטב עגבניות, ללא בישול(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • 500 גרם פסטה
        • מלח
        • 6 כפות גבינת עזים קשה מגוררת או גבינת פרמזן מגוררת

         

        לרוטב

        • 5-4 עגבניות אדומות גדולות, בשלות אך קשות
        • 20 עגבניות שרי קשות, מומלץ בצבעים שונים ‭
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
        • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
        • 3 כפות צלפים (בחומץ או במלח, לפי הטעם)
        • 1 כף עלי אורגנו טריים וקצוצים
        • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
        • 4 כפות סלרי עלים קצוץ (מומלץ להשתמש בגבעולים הבהירים והרכים שבמרכז)
        • פלפל שחור טחון טרי
        • קורט אגוז מוסקט טחון טרי

         

        אופן ההכנה
        1. הרוטב: מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות הרגילות ועגבניות השרי, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים. קולפים (הכי קל בידיים).
        2. חוצים את העגבניות הרגילות ונפטרים מהמרכז הבהיר. מניחים במסננת לכמה דקות.
        3. חוצים את עגבניות השרי ומניחים בקערה. קוצצים את העגבניות הרגילות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את שאר מרכיבי רוטב העגבניות. מערבבים, מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים (ועד 5 שעות).
        4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
        5. מתבלים את רוטב העגבניות במלח ויוצקים על הפסטה החמה. מפזרים גבינה מגוררת ומגישים מיד. אפשר גם לשמור יום, ולהגיש כסלט קר וטעים.

         

         

        נודלס עם עוף ומלפפונים / נעמה רן, "לאשה"

         

        נודלס עם עוף ומלפפונים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          נודלס עם עוף ומלפפונים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

          מרכיבים

          6-4 מנות

           

          • 1 חזה עוף שלם (2 פרפרים) חתוך לרוחבו לפרוסות בעובי 1 ס"מ
          • 3 כפות שמן
          • מלח
          • פלפל שחור גרוס
          • 500 גרם נודלס, או אטריות סובה, או אטריות אורז, או מקרוני

           

          לרוטב

          • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
          • 1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
          • 1/4 כוס רוטב סויה
          • 2 כפות שמן שומשום
          • 1 כפית סוכר חום
          • 2 כפות מיץ לימון 

           

          להגשה
          • 3 מלפפונים מוצקים, חתוכים לגפרורים או לרצועות
          • 1/2 כוס כוסברה
          • 1/4 כוס עלי נענע
          • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
          • 1 פלפל אדום חריף, חתוך לרצועות

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את השמן במחבת. ממליחים ומפלפלים את העוף ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד שהוא שחום ועשוי (חותכים ובודקים שתוכו לבן). מעבירים לצלחת ומניחים לצינון. קורעים את העוף לרצועות.
          2. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים חם (אפשר להשאיר במסננת מעל הסיר עם המים הרותחים, מכוסה).
          3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במחבת עמוקה או בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כדקה, עד שהוא מסמיך קלות. מוסיפים את העוף והאטריות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים דקה נוספת תוך ערבוב. מסירים מהכיריים.
          4. מוסיפים את המלפפונים ומערבבים. מפזרים את הכוסברה, הבצל והפלפל האדום ומגישים או שומרים עד 3 ימים, במקרר ואוכלים כסלט קר.

           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד