יותר יפה מסינדרלה: לחם דלעת ריחני ומושלם, שלא תרצו לפרוס

נכון, רובנו לא חוגגים את ליל כל הקדושים, אבל זה לא אומר שעלינו להתעלם מאחד המאפיינים המפתים שלו: מאפי דלעת מתובלים ומשגעים. קבלו מתכון שווה במיוחד

ליאורה חוברה

|

28.10.20 | 07:00

הפעם הדלעת גנבה את ההצגה: לחם מתובל וריחני שיכניס אתכם לאגדה (צילום: ליאורה חוברה)
הפעם הדלעת גנבה את ההצגה: לחם מתובל וריחני שיכניס אתכם לאגדה (צילום: ליאורה חוברה)

מרכיבים

כיכר אחת / 15 פרוסות, 130 קלוריות לפרוסה

 

לבצק

  • 400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 50 גרם שמרים טריים (1 קובייה או שקית) או 22 גרם (2 כפות) שמרים יבשים 
  • רבע כוס חלב או מים פושרים
  • 1 כפית דבש
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • רבע כוס סוכר חום
  • 2 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן (מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
  • 1 כוסות קמח מלא או כוסמין מלא (מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון טחון או תערובת תבלינים מיוחדת ללחם דלעת או ללחם ג'ינגי'ר (בדרך כלל ניתן לרכוש בחנויות בחו"ל)
  • 30 גרם גרעיני דלעת

 

לעיצוב

  • 2 מטר חוט קשירה המתאים לאפייה
  • 1 מקל קינמון, שלם
  • ביצה טרופה
  • גרעיני דלעת

 

שלבי הכנת הלחם. מתחילים מצד ימין למעלה (צילום: ליאורה חוברה)
    שלבי הכנת הלחם. מתחילים מצד ימין למעלה(צילום: ליאורה חוברה)

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: מבשלים את הדלעת עד לריכוך. מסננים, סוחטים היטב מעודפי נוזלים ומצננים. חשוב מאוד שלא ישארו נוזלים במחית הדלעת.
    2. בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב והדבש. מכסים במגבת ומניחים לעמוד במקום חמים כרבע שעה.
    3. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים כדקה את מחית הדלעת, הביצה, השמן והסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים שוב.
    4. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את הקמחים, המלח הקינמון ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
    5. מוסיפים את גרעיני הדלעת ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים 60-50 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    6. העיצוב: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    7. מוציאים את הבצק ולשים אותו על משטח מקומח. אם הבצק דביק, מוספים מעט קמח.מעצבים את הבצק לכדור.
    8. מחלקים את החוט לשלושה מקטעים, כל אחד באורך של כ-70 ס"מ. מסדרים את החוטים במרכז נייר האפייה, כך שהם יוצרים כוכבית (ראו צילום). מניחים את הבצק במרכז.
    9. קושרים כל זוג חוטים נגדיים בקשר כפול, מעל המרכז, מהודק מעט ונועצים במרכז את מקל הקינמון. גוזרים את החוטים המיותרים. מניחים לבצק לתפוח כ-30 דקות נוספות, עד שהוא תופח ונוצר מראה של דלעת.
    10. מורחים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים 30-25 דקות, עד שהלחם מקבל צבע שחום ויפה.

     

     

    ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

     

      נשנושי כרובית של ליאורה שלא תרצו לפספס

       

      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ליאורה חוברה)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ליאורה חוברה)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג