כאלה עוד לא טיגנתם - עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: שני הלוי)
מרכיבים
20 יחידות
לעוגיות
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר
- 1 ביצה L
- 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח
- קורט מלח
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- שמן לטיגון עמוק
לציפוי
- 2 כוסות תערובת לציפוי נאגטס
- 480 מ"ל (2 כוסות) מים
או:
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב
- 1 כף שמן
- 1 כפית תמצית וניל
להגשה
- שוקולד מומס
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- העוגיות: שמים את החמאה, שני סוגי הסוכר, הביצה, הקמח והקמח בקערת מיקסר עם עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לפיזור אחיד.
- מגלגלים חתיכות בצק בין הידיים לכדורים בגודל אגוז ומניחים אותם בתבנית. מצננים שעה במקרר, עד להתייצבות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, עד שהוא חם דיו (180 מעלות).
- הציפוי: מערבבים את התערובת לציפוי נאגטס עם המים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. או: מערבבים בקערות נפרדות את החומרים היבשים ואת החומרים הרטובים, ומאחדים ביניהם, עד לקבלת בלילה אחידה.
- טובלים את הכדורים בציפוי ומעבירים בזהירות לשמן. מטגנים כמה דקות עד להשחמה יפה ומוציאים בעזרת כף לנייר סופג.
- מצננים ומגישים עם שוקולד מומס ואבקת סוכר.
* המתכון באדיבות המותג מאסטר שף