במאי: רני מונצ'ז
כוסמת, חיטה, קטניות ודגנים בכלל, הם מרכיב מרכזי במטבח הפולני. הם היו הפחממה בהרבה מאוד מנות, עוד הרבה לפני שהפולנים התאהבו בתפוחי אדמה. אם אתם מחפשים מנה חורפית בריאה, מלאה בויטמינים ובמינרלים - לכו על דגנים - בחלק מהם אין אפילו גלוטן.
2 צפייה בגלריה
ניר צוק - כוסמת
ניר צוק - כוסמת
(צילום: אפיק גבאי)
אם בא לכם להתפנק, בשלו אותם יחד עם פטריות, מכל סוג שהוא, ותקבלו מנה מנצחת. הפעם, לכבוד השבת החורפית, נכין תבשיל כוסמת עם פרגית ופטריות. בפולין, כוסמת היא ללא ספק המלכה הבלתי מעורערת, שתמלא לכם את הבית בניחוח מושלם של חורף.
ביניים
המצרכים:
2 כוסות כוסמת 1 בצל 2 גזר 1 חבילה פטריות 400 גר' פרגית 1 כוס אגוזי מלך, מושרים במים ללילה חופן פטרוזיליה 3 כוסות מים חמים מעט שמן זית קורט מלח קורט פלפל
2 צפייה בגלריה
ניר צוק - כוסמת
ניר צוק - כוסמת
תבשיל כוסמת חורפי
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הפרגית והירקות לקוביות של 1 ס"מ.
  2. בסיר מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הפרגיות עד להזהבה, מוסיפים את הגזר והבצל וצורבים קלות.
  3. מוסיפים כוסמת ופטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומכסים.
  4. מסיר מכוסה מבשלים כ-15 דקות בחום נמוך.
  5. מגישים חם עם אגוזי מלך מסוננים ופטרוזיליה קצוצה.
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין