התפוזים באים: חמש עוגות נהדרות שיכניסו קצת שמש למטבח בחורף

איך אתם אוהבים את עוגת התפוזים שלכם: גבוהה ואוורירית, מרשימה ומיוחדת, ממולאת ובריאה יותר, הפוכה או הכי עסיסית שיש? כדי לבחור, תצטרכו לטעום את כולן

Xnet אוכל

|

21.12.20 | 09:07

הגבוהה וחתיכה: עוגת תפוזים רכה ואוורירית (צילום: טל סורסקי)
הגבוהה וחתיכה: עוגת תפוזים רכה ואוורירית (צילום: טל סורסקי)

עוגת תפוזים רכה ואוורירית / טל סורסקי

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או סיר פלא

 

5 ביצים, מופרדות

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס (180 מ"ל) שמן

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח

אבקת סוכר (לקישוט)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מהסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב, אבל לא נוקשה.
  3. שמים בקערה את החלמונים, קליפת התפוז ויתרת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים היטב. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  4. מקפלים שליש מקצף החלבונים לתוך הבלילה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם יתרת הקצף.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מצננים את עוגת התפוזים במשך שעה לפחות. לפני ההגשה בוזקים עליה אבקת סוכר.

 

עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

 

 

טארט תפוזים ושקדים / מרילין איילון

 

המרשימה והמיוחדת: עם בצק פריך וקרם שקדים (צילום: מרילין איילון)
    המרשימה והמיוחדת: עם בצק פריך וקרם שקדים(צילום: מרילין איילון)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 20X28 ס"מ

     

    לבצק

    • 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד (אך לא נוזלית)
    • 95 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
    • 30 גרם (1/3 כוס) שקדים טחונים
    • 1 ביצה
    • קורט מלח
    • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח

     

    לקרם שקדים ותפוזים 

    • 80 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    • 3 ביצים
    • 100 גרם (1 כוס גדושה) שקדים טחונים
    • 2 טיפות תמצית שקדים טבעית (לא חייבים)
    • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) מיץ תפוזים
    • 1 כף קליפת תפוז מגוררת

     

    לציפוי 

    • 1 תפוז, שטוף ופרוס דק עם קליפתו
    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    • 1/2 כוס מים

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: שמים את החמאה ואבקת הסוכר במעבד מזון ומעבדים למרקם קרמי. ממשיכים לעבד ומוסיפים, לפי הסדר, את אבקת השקדים, הביצה, המלח והקמח. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
    2. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו בתוכה באמצעות הידיים - תחילה מרפדים את הדפנות ואחר כך את הבסיס. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר 4 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא).
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    4. קרם השקדים והתפוזים: שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם קרמי. מוסיפים את יתר מרכיביו ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
    5. יוצקים את המלית על הבצק המקורר ואופים בשליש התחתון של התנור כ-40 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה (אם היא מעט רוטטת במרכז זה בסדר, היא תתייצב בקירור).
    6. הציפוי: שמים את כל מרכיבי הציפוי בסיר שטוח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים נהפכים לסירופ צמיג והתפוזים מזוגגים - בערך 20 דקות.
    7. מקשטים את הטארט האפוי בתפוזים ובסירופ ומקררים. מגישים את העוגה כשהיא קרה, אך לא ישר מהמקרר.

     

    מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

     

     

    עוגת תפוזים עם קמח כוסמין / מירי צדוק

     

    קצת בריאה יותר: עוגת תפוזים עם קמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
      קצת בריאה יותר: עוגת תפוזים עם קמח כוסמין(צילום: מירי צדוק)

       

      מרכיבים

      תבנית טבעתית בקוטר 21 ס"מ

       

      • 1 כוס (115 גרם) קמח כוסמין מלא
      • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 5 ביצים, מופרדות
      • 1 כוס פחות 1 כף (190 גרם) סוכר
      • 3/4 (180 מ"ל) כוס שמן
      • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 3/4 עד 1 כוס ריבת תפוזים, רצוי עם קליפות תפוזים
      • אבקת סוכר (לקישוט)

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
      2. מנפים יחד את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. שומרים בצד.
      3. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף. כשמופיעות בועות מוסיפים בהדרגה 3 כפות מהסוכר ומקציפים כמה דקות נוספות, עד שמתקבל קצף תפוח, אבל לא נוקשה.
      4. מעבירים בזהירות את קצף החלבונים לקערה נפרדת. שמים בקערת המיקסר את החלמונים ויתרת הסוכר ומקציפים במשך כ-5 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
      5. מאטים את פעולת המיקסר, מוסיפים בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
      6. מקפלים לתוך הבלילה, לסירוגין ובהדרגה (1/3 מהכמות מדי פעם), את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים. מעבירים לתבנית ומיישרים.
      7. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
      8. מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית ובעזרת סכין משוננת חוצים אותה ל-2 שכבות. מורחים את השכבה התחתונה בריבת התפוזים ומכסים בשכבה העליונה. מקשטים באבקת סוכר.

        

      עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

       

       

      עוגת תפוזים הפוכה / אורלי חרמש

       

      ההפוכה עם המרקם החלומי: עוגת תפוזים הפוכה עם סולת (צילום: אורלי חרמש)
        ההפוכה עם המרקם החלומי: עוגת תפוזים הפוכה עם סולת(צילום: אורלי חרמש)

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 24 ס"מ

         

        לתפוזים

        • 1 תפוז לא קלוף
        • 50 גרם חמאה
        • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
        • מיץ מתפוז אחד
        • 1 מקל וניל חצוי לשניים לאורכו או 1 כפית תמצית וניל

         

        לעוגה

        • 2 כוסות (280 גרם) קמח
        • 1/2 כוס (85 גרם) סולת
        • 1/2 כפית מלח
        • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
        • 100 גרם חמאה רכה
        • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
        • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
        • קליפה מגוררת מתפוז אחד או שניים
        • 3 ביצים
        • מיץ מתפוז אחד (1/2 עד 3/4 כוס)

         

        אופן ההכנה

        1. התפוזים: חותכים את התפוז לפרוסות דקות (הכי נוח לעשות זאת באמצעות סכין משוננת).
        2. שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, מיץ התפוזים ומקל הווניל החצוי. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה והסוכר נמסים.
        3. מנמיכים את האש, מוסיפים את פרוסות התפוז ומבשלים כ-20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות והופכות לשקופות.
        4. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו ואת דפנות התבנית.
        5. מניחים בתבנית את פרוסות התפוז (שומרים את הסירופ שנשאר במחבת).
        6. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: הקמח, הסולת, המלח ואבקת האפייה.
        7. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, שמן הזית וקליפת התפוז, ומערבלים כ-3 דקות עם וו הגיטרה במהירות בינונית, עד שכל המרכיבים מתאחדים (אפשר לערבב את המרכיבים גם באופן ידני, עם כף עץ).
        8. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים לערבל.
        9. לאחר שהביצים נטמעו בתערובת מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת המרכיבים היבשים ואת מיץ התפוז.
        10. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית, מעל התפוזים, ומיישרים.
        11. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה. מצננים את העוגה כ-5 דקות, מחלצים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. מקלפים בזהירות את נייר האפייה ומברישים את העוגה בסירופ שנשאר מבישול התפוזים. פורסים את העוגה רק לאחר שהיא הצטננה לגמרי. אפשר להגיש עם כף קצפת או קרם פרש.

         

        אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar  

         

         

        עוגת תפוזים ופרג / חיה אילונה דר

         

        העסיסית: עוגת תפוזים עם פרג (צילום: חיה אילונה דר)
          העסיסית: עוגת תפוזים עם פרג(צילום: חיה אילונה דר)

           

          מרכיבים

           

          • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים טחונים דק + כף נוספת לאיבוק התבנית
          • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
          • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
          • 2 כפות פרג
          • 1 כף שומשום
          • 3/4 כוס שמן או 150 גרם חמאה מומסת
          • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
          • קליפה מגוררת מתפוז אחד
          • 4 ביצים
          • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
          • אבקת סוכר לקישוט

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
          2. משמנים היטב את התבנית ומאבקים בכף שקדים טחונים.
          3. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, סוכר הווניל, הקמח, הפרג והשומשום. מערבבים בקערה נפרדת את השמן (או החמאה המומסת), מיץ התפוזים וקליפת התפוז.
          4. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 6 דקות, עד לקבלת תפיחה בהירה מאוד.
          5. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת הנוזלים. מקציפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
          6. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
          7. מצננים את העוגה היטב, מחלצים מהתבנית ומאבקים באבקת סוכר.

           

          עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר, בבלוג שלה - from Haya with love

           

            מעדיפים תפוחים? יש לנו גם עוגות כאלה

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד