בסוף יהיה עוף: קלאסיקה משפחתית עסיסית, צלויה בתנור ומתובלת היטב

לארוחת ערב מושקעת או כמנה אהובה בארוחת שישי, כחלק מכריך שווה במיוחד או כתוספת מושלמת לסלט משביע שלוקחים לעבודה: תמיד יש סיבה לצלות עוף שלם

מירי צדוק

|

22.12.20 | 08:43

אם רוצים, מוסיפים תפוחי אדמה בקליפתם, לתוך בתבנית: עוף שלם צלוי עם טימין (צילום: מירי צדוק)
אם רוצים, מוסיפים תפוחי אדמה בקליפתם, לתוך בתבנית: עוף שלם צלוי עם טימין (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

 

לתיבול

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 2-1 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 6 שיני שום, כתושות

 

לעוף

  • 1 עוף שלם טרי במשקל 1.5 ק"ג, שטוף ויבש
  • 1 בצל, קלוף וחצוי
  • 6-4 שיני שום שלמות
  • 4-3 ענפי טימין + עלים מ-2 ענפי טימין
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית פפריקה

 

אופן ההכנה

  1. התיבול: מערבבים את מרכיביו, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. העוף: מניחים את העוף התבנית משומנת ומורחים אותו בתערובת התבלינים עד לציפוי אחיד. רצוי לעשות זאת לילה לפני ולהניח לעוף לשהות במקרר כמה שעות, כשהוא מצופה בתבלינים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. דוחסים בתוך העוף את הבצל, שיני השום והטימין. מפזרים מעל עלים משני ענפי טימין ואת הפלפל השחור. מניחים את העוף עם החזה כלפי מטה.
  5. יוצקים לתבנית את היין וצולים בתנור שעה אחת. לאחר חצי שעה, הופכים את העוף, מפזרים פפריקה ומחזירים לצלייה. לקראת הסוף אפשר להדליק את הגריל ולהשחים עד למידה הרצויה.

 

לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

    עוד מנה קלאסית להתחמם איתה - מרק ירקות ועדשים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג