למה לחם? כי קר: חמישה לחמים בחושים, נטולי גלוטן ושמרים

תתפלאו: לחמי בריאות ממרכיבים מזינים אינם נחלתן של מאפיות בוטיק מפונפנות. בואו תראו איך בקלות התנור שלכם מוציא כיכרות לוהטות בעזרת קערה, כף ערבוב ובלנדר

ריטה שאוליאן

|

23.12.20 | 08:55

לחם שיבולת שועל וגרעינים (צילום: ריטה שאוליאן)
לחם שיבולת שועל וגרעינים (צילום: ריטה שאוליאן)

מרכיבים

כיכר אחת

 

  • 1 כוס גרעיני חמניה או 1/2 כוס גרעיני חמניה ו-1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס פישתן טחון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טבעיים
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 2 כפות זרעי צ’יה
  • 4 כפות אבקת פסיליום (ניתן לרכוש בבתי טבע)
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות מים
  • תוספות אהובות (זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, עירית קצוצה, קצח וכו')

 

אופן ההכנה

  1. משמנים קלות תבנית אנגליש קייק חד פעמית.
  2. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים אותם לתבנית. מכסים ושומרים במקרר שעתיים עד שלוש שעות, עד לספיגת כל הנוזלים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. אופים את הלחם 40-30 דקות עד לקבלת קרום פריך, מוציאים, הופכים ואופים 40-30 דקות נוספות. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

 

לחם טחינה

 

 

לחם טחינה (צילום: ריטה שאוליאן)
    לחם טחינה(צילום: ריטה שאוליאן)

     

    מרכיבים

    כיכר אחת

     

    • 6 כפות טחינה גולמית
    • 1 כף דבש
    • 4 ביצים
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • קורט מלח
    • קורט זרעי כוסברה טחונים (לא חייבים)
    • חופן עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, טימין, אורגנו)
    • שומשום, שקדים קצוצים (לקישוט)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180, מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה או משמנים אותה קלות.
    2. מערבבים יחד את כל המרכיבים (למעט החומרים לקישוט) עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את השומשום ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

     

     

    לחם מקמח טף

     

    לחם מקמח טף (צילום: ריטה שאוליאן)
      לחם מקמח טף(צילום: ריטה שאוליאן)

       

      מרכיבים

      כיכר אחת

       

      • 1 כוס קמח טף
      • 4 ביצים גדולות
      • 1/4 כוס שמן זית 
      • 2 כפות טחינה
      • 1/4 כוס חלב סויה, חלב שקדים או מים
      • קורט מלח אטלנטי
      • 1/4 כפית אבקת שום (לא חייבים)
      • 1 כף אבקת אפיה
      • 1 כף חומץ תפוחים או רגיל 
      • גרעינים, זרעים, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות קצוצות (לקישוט)

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות תבנית לחם או תבנית אינגליש קייק או מרפדים אותה בנייר אפייה.
      2. מערבבים את כל המרכיבים (למעט החומרים לקישוט), עד לקבלת עיסה אחידה.
      3. מעבירים את העיסה לתבנית, מקשטים במרכיבים שבחרנו מעל ואופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

       

       

      לחם כוסמת ירוקה

       

      לחם כוסמת ירוקה (צילום: ריטה שאוליאן)
        לחם כוסמת ירוקה(צילום: ריטה שאוליאן)

         

        מרכיבים

        2 תבניות אינגליש קייק

         

        • 1/2 2 כוסות כוסמת ירוקה
        • 1 כוס חד פעמית של מים
        • 1 כפית מלח אטלנטי
        • 2 כפות זרעים/גרעינים שמעדיפים (שומשום, קצח, גרעיני חמניה)
        • 1 כף עשבי תיבול קצוצים דק (זעתר, טימין, אורגנו)

         

        אופן ההכנה

        1. משרים את הכוסמת במשך 8 שעות במים.
        2. מסננים היטב, שמים בבלנדר, מוסיפים את המים וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. מכסים את העיסה במגבת ומניחים ל-24 שעות.
        3. לאחר שהעיסה תססה, מוסיפים את יתר המרכיבים (מפזרים מעל או מערבבים עד לפיזור).
        4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות את התבניות.
        5. יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים 120-60 דקות, עד שהמאפה מקבל מעטה פריך. מוציאים, מצננים, פורסים ומגישים. רצוי לשמור את הלחם בהקפאה.

         

         

        לחם פשתן

         

        לחם פשתן (צילום: ריטה שאוליאן)
          לחם פשתן(צילום: ריטה שאוליאן)

           

          מרכיבים

          כיכר אחת

           

          • 1 כוס פשתן טחון
          • 1/4 כוס שמן זית
          • 4 ביצים
          • 1 שקית אבקת אפיה
          • 1/4 כוס מים
          • 1/2 כפית מלח אטלנטי
          • 1 כף דבש או סטיביה
          • 1 כפית קימל (לא חייבים)
          • זרעים וגרעינים לפיזור מעל (שומשום, קצח, פרג, זרעי חמניות, קימל)

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות את התבנית.
          2. מערבבים יחד את המרכיבים, למעט החומרים לפיזור, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את הזרעים.
          3. אופים 30-22 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. שומרים במקרר או במקפיא.

           

           

          ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

           

            יש לנו גם לחם קינואה ללא שמרים 

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: בועז לביא, סגנון: אינה גוטמן)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: בועז לביא, סגנון: אינה גוטמן)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר פרווה
            ללא גלוטן
            דרגת קושי בינונית
            דירוג הגולשים (0 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג