זינוק משמעותי בהורדות אפליקציות המסרים סיגנל וטלגרם ברחבי העולם: לפי חברת המחקר Sensor Tower, אפליקציית סיגנל הותקנה כ-7.5 מיליון פעמים מחנויות האפליקציות של גוגל ואפל במהלך השבוע שעבר, פי 43 בהשוואה למספר ההתקנות בשבוע שקדם לו. טלגרם הורדה יותר מ-5.5 מיליון פעמים בין יום רביעי ליום ראשון האחרון על ידי משתמשים ברחבי העולם. הסיבה: שינוי מדיניות הפרטיות של וואטסאפ וההודעה על שיתוף מידע עם פייסבוק.

כתבות נוספות בנושא:

2 צפייה בגלריה
טלגרם וסיגנל
טלגרם וסיגנל
זינוק משמעותי. טלגרם וסיגנל
(צילום: Shutterstock)
עבור סיגנל - אפליקציית המסרים שמתגאה בארכיטקטורת פרטיות מוקפדת ומופעלת על ידי ארגון ללא מטרות רווח, המספרים האלה משקפים נקודת שיא משמעותית. אנשיה הודיעו בסוף השבוע שעבר כי ייתכנו עיכובים בשליחת מסרוני האימות למשתמשים חדשים, בעקבות לחץ בלתי רגיל על המערכת. לקפיצה הזאת אחראי בין היתר האיש העשיר ביותר בעולם - אילון מאסק, שצייץ המלצה לעוקביו לעבור לסיגנל.

בוואטסאפ רואים את טבלאות ההורדות והמגמות בחנויות האפליקציות. היום צייצה החברה בעמוד הטוויטר שלה הבהרה הנוגעת למדיניות הפרטיות החדשה: "וואטסאפ לא יכולה לראות את ההודעות הפרטיות שלכם, או להאזין לשיחות שלכם, וגם לא פייסבוק". בחברה ביקשו להבהיר גם כי האפליקציה לא משתפת נתוני מיקום או רשימות אנשי קשר עם פייסבוק - אלא שמבט במדיניות הפרטיות ובתנאי השימוש החדשים מראה כי היא אכן רשאית לעשות זאת במידה והמשתמשים מאפשרים לה לגשת למידע הזה.

בפייסבוק מבקשים להדגיש שוב ושוב כי המדיניות החדשה של וואטסאפ לא שונה באופן מהותי מזו שהתקבלה כבר בשנת 2016 - אז החלה האפליקציה לשתף מידע עם החברה-האם. אלא שאז, ניתנה למשתמשים אפשרות בחירה למשך 30 יום, שבמהלכם יכלו לבחור להגדיר שהדאטה שוואטסאפ אוספת עליהם לא ישותף עם פייסבוק. הפעם, שיתוף המידע מחייב את המשתמשים שייאלצו להסכים לתנאים החדשים עד ה-8 בפברואר, או לנטוש את האפליקציה.
ברקע המהלך של וואטסאפ ניצבת פייסבוק בפני שורה של תביעות וחקירות רגולטוריות הקוראות לפרק אותה מכוחה ולאלץ אותה להיפרד מוואטסאפ ומאינסטגרם שבבעלותה. מהלך מהסוג הזה יקשה על פירוק בפועל, כשפייסבוק תוכל להראות כיצד הפלטפורמות השונות שבבעלותה ארוגות זו בזו.
2 צפייה בגלריה
אפליקציית וואטסאפ
אפליקציית וואטסאפ
אפליקציית וואטסאפ
(צילום: Shutterstock)
וואטסאפ היא אפליקציית המסרים הפופולרית ביותר בעולם, עם יותר משני מיליארד משתמשים. העובדה הזאת מקשה על משתמשים לזנוח את האפליקציה ולחפש לה תחליפים, מתוקף העובדה שכולם נמצאים בה. משתמשים שעדיין מתלבטים אם להישאר או לעזוב יכולים לבחון את החלופות האפשריות, להבין את הסיכונים ולהכריע בסוגיה - ממש כאן.