מכת הקורונה בשוודיה: המדינה הסקנדינבית בת 10 מיליון התושבים, הנחשבת לבעלת מערכת בריאות מהתקדמות בעולם, חווה את משבר הקורונה באורח קשה ביותר, כשמספר הקורבנות מתקרב לעשרת אלפים איש. בתי החולים במדינה מלאים עד אפס מקום, ניתוחי חירום מתבטלים וצוותים רפואיים הודיעו כי בכוונתם להתפטר.
3 צפייה בגלריה
אנשים ברחוב בשוודיה בזמן הקורונה
אנשים ברחוב בשוודיה בזמן הקורונה
המודל השוודי לא עבד: 10 אלף מתים, ביטול ניתוחי חירום
(צילום: AP)
כל אחת מ-21 רשויות הבריאות האזוריות בשוודיה דיווחו על עומסים כבדים, כאשר שני אזורים, יונקופינג ואופסלה, אמרו כי הם נאלצים לדחות ניתוחים דחופים בחולי סרטן ולב. במשרד הבריאות בשוודיה אמרו כי בכוונתם להאריך את שעות העבודה של צוותי הבריאות. אלא שבשל העומסים הכבדים, איימו רופאים ואחיות כי יתפטרו.
שוודיה רשמה קרוב ל-18 אלף מקרי תחלואה מאז יום שישי האחרון, מה שמוביל את מספר החולים הכולל במדינה לחצי מיליון איש. בתוך כך, כאמור, נרשמו קרוב ל-10 אלף מקרי מוות. לפי הרישומים, 17 בדצצמבר היה היום הקטלני ביותר מתחילת המגפה בשוודיה, בו התרחשו 116 מקרי מוות. השיא הקודם בשיעור התמותה נרשם באפריל, אז מתו 115 איש.
3 צפייה בגלריה
בדיקת קורונה ב מאלמו שבדיה
בדיקת קורונה ב מאלמו שבדיה
בדיקת קורונה בשוודיה: חצי מיליון חולים במדינה
(צילום: רויטרס)
בסוף השבוע האחרון אישרה ממשלת שוודיה חוק המתיר לממשלה לסגור עסקים, קניונים ותחבורה ציבורית. עד כה התנגדה שוודיה להטיל סגרים על האוכלוסייה, מתוך התיאוריה כי בסופו של דבר תושג חסינות עדר. זאת, חרף הבקורת הקשה ברחבי העולם על התנהגותה של שוודיה שאיפשרה לתושבים להמשיך את חייהם כרגיל, כמעט ללא הגבלות ריחוק חברתי וחובת עטיית מסכה.
שרת הבריאות, לנה האלנגגרן, כשנשאלה מדוע לא הוטל סגר עד כה, השיבה כי "לא ראינו בכך צורך". אלא שהמספרים הגואים במדינה, כמות ההדבקות העצומה ואלפי המתים, גרמו לממשלה לשנות כיוון.
3 צפייה בגלריה
אנשים בחוף בשוודיה בזמן הקורונה
אנשים בחוף בשוודיה בזמן הקורונה
בזמן הקורונה: בשוודיה לא שומרים על ריחוק חברתי או על עטיית מסכות
(צילום: EPA)
גם מבצע חיסוני הקורונה בשוודיה מתנהל בעצלתיים: המדינה נמצאת בין המקומות האחרונים באירופה בקצב החיסונים, והמצב ככל הנראה לא צפוי להשתפר בחודשים הקרובים. חיסוני פייזר החלו לזרום למדינה רק לפני מספר ימים, והמדינה צפויה לקבל רק 80 אלף מנות בשבוע, שיספיקו לחיסונם של 40 אלף איש בסך הכל.