בקהילת הנשים ברילוקיישן לא ישאלו אותך: מה את עושה כל היום?

תאיר מורדוך עשתה רילוקיישן וגילתה כמה החלום רחוק מהמציאות ("הרגשתי שהפכתי לכלום") אז היא הקימה את קהילת 'נשים בעולם של הזדמנויות' שתומכת בנשים במעבר

כרמל קרמן בשיתוף פייסבוק ישראל

|

13.01.21 | 12:50

קהילת הרילוקיישן של תאיר מורדוך. לחצו לצפייה
עם ניסיון של 8 שנים ברילוקיישן, מנהלת שלוש קהילות לנשים ברילוקיישן, שמונות כ-55 אלף נשים בכ-80 מדינות. תאיר מורדוך  (צילום: צילום עצמי)
עם ניסיון של 8 שנים ברילוקיישן, מנהלת שלוש קהילות לנשים ברילוקיישן, שמונות כ-55 אלף נשים בכ-80 מדינות. תאיר מורדוך (צילום: צילום עצמי)

"מה את עושה שם כל היום?" היא אולי השאלה הכי שנואה על נשים ברילוקיישן", אומרת תאיר מורדוך, בת 48 ואמא לשלוש (ואם היא נראית לכם מוכרת זה בגלל שהיא משתתפת במאסטר שף), ומנהלת קהילות לנשים ברילוקיישן, אחרי שבעצמה עשתה אחד כזה, ביפן ובסינגפור.

 

מה קרה לך שם שגרם לך להקים קהילה לנשים במצבך?

"לאחר כמה חודשים בהם הסתובבתי מוקסמת מטוקיו, הבנתי יום אחד שאיבדתי את תאיר. הבנות היו בסדר בבית הספר, גיא בן זוגי היה בסדר בעבודה ורק אני הייתי ממש לא בסדר. מסמנכ"לית משאבי אנוש בחברות הייטק ומנהלת חברת הד הנטינג, הפכתי לכלום. טוב, לא לגמרי לכלום, הייתי אמא במשרה מלאה. אבל זה לא הספיק, לי זה הרגיש ממש לא מספיק.

 

"אז אחרי המון קשיים ולבטים של מה אני אמורה לעשות ואיך אני יכולה לעשות במקום כמו טוקיו, בלי שפה ובלי הבנה יותר מדי טובה של התרבות והגינונים, לא היה לי סיכוי באמת להשתלב. אז החלטתי להקים בית ספר לבישול, בבית. בניתי סדרה של סדנאות, בהן בישלתי את האוכל שלי, ולימדתי את היפניות והתושבות הזרות לבשל אוכל ים תיכוני. מהר מאד סביב השולחן ישבו כל צהריים נשים מכל העולם. ואני התחלתי להבין את האתגרים והקשיים של נשים ברילוקיישן.

 

"סביב השולחן ישבו כל צהריים נשים מכל העולם. ואני התחלתי להבין את האתגרים והקשיים של נשים ברילוקיישן" (צילום: צילום עצמי)
    "סביב השולחן ישבו כל צהריים נשים מכל העולם. ואני התחלתי להבין את האתגרים והקשיים של נשים ברילוקיישן"(צילום: צילום עצמי)

     

    "לאחר 4 שנים, עזבנו את טוקיו, ועברנו לסינגפור, ושוב לאחר כמה חודשים של הסתגלות, התחלתי לשאול את עצמי: 'מה אני אמורה לעשות כאן כל היום', ושוב תסכולים וחששות וקשיים. אבל הפעם אני מתורגלת יותר, והחלטתי שאני אעזור לנשים ברילוקיישן. כיוון שאני מאמנת, התחלתי להיפגש עם נשים ולייעץ להן איך להתכונן למעבר ומה כדאי להן לדעת, וגם איך מקימים עסק במדינה זרה, ואיך יוזמים.

     

    "מכאן הבנתי שהחלום שלי הוא להגיע לעוד ועוד נשים ולעזור להן לחוות את הרילוקיישן אחרת. החלטתי להקים קהילה שבה אני אעזור ואתן כלים לנשים לזוז וליזום, וגם תהיה בה תמיכה ומקום לשאלות ולשיתוף, וזאת תהיה פלטפורמה מדהימה לפעילות שמשלבת נתינה ועסקים".

     

    היום מנהלת תאיר שלוש קהילות לנשים ברילוקיישן, שמונות כ-55 אלף נשים בכ-80 מדינות. הקהילה בעברית מונה כ-23 אלף נשים והיא פלטפורמה חברתית ועסקית. "אני מאמנת נשים בקהילה, חברות מפרסמות בקהילה מוצרים ושירותים רלוונטיים, ויש לי גם שיתופי פעולה עם נותני שירותים וארגונים. בנוסף אני מרצה על איך להקים קהילות, וכיצד להפוך אותן למודל עסקי, וגם מלווה ארגונים שמוציאים עובדים לרילוקיישן, ומרצה על יוזמה ואיך לקחת שינוי כהזדמנות".

     

    מה היה החזון שלך בהקמת הקהילות?

    "החלום שלי הוא שנשים יעזו לצאת מאזור הנוחות, ירשו לעצמן להעז יותר, ולהתקדם. כאישה שחלמה על רילוקיישן מילדות, והוא אכן הגיע, גיליתי כמה החלום רחוק מהמציאות. וכמה קשיים מביא איתו המעבר. הבנתי שאם את עושה ויוזמת, זה הרבה יותר קל, והופך את החוויה שלך ושל כל המשפחה, להרבה יותר טובה ומעצימה.

    "החזון שלי הוא שנשים יתמכו בנשים בתהליך הרילוקיישן, וגם ליצור פלטפורמה שמאפשרת להן לעבוד וליזום, להקים עסקים ולמצוא לקוחות מתוך הקהילות וגם מחוץ להן. ברוח זו הקמתי את NOWME שזהו מרקט פלייס שהוא בעצם הבית לכל מי שיוצא לרילוקיישן, וכולל אפשרות לחפש עבודה, כתבות על הנושא, נותני שירותים לרילוקיישן, והכי חשוב - מאפשר לנשים לפרסם שם את העסק שלהן, ולקבל פניות מכל העולם.

     

    "כרגע אני עובדת על מיזם של משרות, כדי לפתוח כמה שיותר משרות לנשים (וגם גברים) שכבר ברילוקיישן ומחפשים עבודה, וגם לכאלו שחולמים לצאת לרילוקיישן, ורוצים תפקיד כבר מישראל. השאיפה שלי היא שחברות ששולחות עובדים ייעזרו בי או במומחה רילוקיישן אחר, להכנה וליווי של התהליך, עבור העובד וגם עבור בן הזוג, כי כשבן הזוג לא מאושר, זה לפעמים מכשיל את הרילוקיישן, וגורם לקשיים רבים".

     

    מהם הקשיים שחוזרים על עצמם ברילוקיישן?

    "קודם כל בדידות והיעדר מעגלי התמיכה שיש בארץ, והצורך לאקלם את הילדים ואת המשפחה במסגרות. ואז עולה השאלה של המימוש העצמי שלך, ומה את רוצה לעשות בארץ היעד. כל אלו, כמובן בהנחה שהגבר מוביל את הרילוקיישן, מה שקורה ביותר מ-90% מהמקרים, ולכן הקהילות שלי פונות לנשים".

     

    "פה זה בסדר שאת לא מאושרת, שלמרות שאת באיזה לופט בניו יורק או בבית ענק בטוקיו, ומצד שני, זה גם בסדר לספר שאת כן מאושרת, וכיף לך, מבלי להוציא לאף אחד את העיניים" (צילום: צילום עצמי)
      "פה זה בסדר שאת לא מאושרת, שלמרות שאת באיזה לופט בניו יורק או בבית ענק בטוקיו, ומצד שני, זה גם בסדר לספר שאת כן מאושרת, וכיף לך, מבלי להוציא לאף אחד את העיניים"(צילום: צילום עצמי)

       

      מה הופך את הקבוצה שלכן לקהילה? האם יש גם קשרים, אירועים ומפגשים מחוץ למרחב הווירטואלי?

      "הקהילה שלנו היא קהילה 'מצילת חיים', נשים שנכנסות אליה מרגישות מיד את החיבוק וההבנה. פה זה בסדר שאת לא מאושרת, שלמרות שאת באיזה לופט בניו יורק או בבית ענק בטוקיו, ומצד שני, זה גם בסדר לספר שאת כן מאושרת, וכיף לך, מבלי להוציא לאף אחד את העיניים. לפני הקורונה היו לנו גם מפגשים בכל מיני מדינות בעולם, ואני ממש מקווה שזה יחזור בקרוב. יש נשים בקהילה שלנו שלא יכולות כבר חודשים לבוא לבקר את המשפחה".

       

      כיצד פייסבוק מסייעת לך בניהול הקהילה?

      "הפלטפורמה של פייסבוק מאפשרת לי ולשאר הנשים להיפגש במרחב הווירטואלי, בקלות ובמהירות".

       

      כשאתם תהיו בסדר, הילדים יהיו בסדר (צילום: צילום עצמי)
        כשאתם תהיו בסדר, הילדים יהיו בסדר(צילום: צילום עצמי)

         

        שלושה טיפים של תאיר לאשה ששוקלת רילוקיישן

        1. קודם כל תכיני לך רשימה של מה את רוצה לעשות ברילוקיישן, ומה את רוצה להרוויח מזה, עבורך ועבור המשפחה. כשיש מטרות, הרבה יותר קל לממש אותן.

        2. אל תפחדי לעשות וליזום – כשאת מאושרת, ובתחושת הגשמה ומימוש, זה משפיע על כל הבית

        3. הילדים יהיו בסדר, באמת! אם את ובן הזוג תאמינו באמת שזה המקום הנכון לכם, גם הם בסוף ישתכנעו".

         

        שלושה טיפים למי שכבר ברילוקיישן

        1. תרשי לעצמך לעשות וללמוד דברים שאף פעם לא עשית – גם אם היה לך מקצוע בארץ שלא רלוונטי כאן, תחשבי מה הביא אותך להיות טובה בו, ובאילו תחומים נוספים זה יכול לשמש אותך.

        2. אל תפחדי ליצור קשרים – זה הזמן לחזור לבליינדייט, אבל עם חברים וחברות.

        3. תיזמי, תזמיני, תיפתחי - כל הזמן – למפגשים חברתיים, לחברות חדשה, לעבודה, ללימודים. תזכרי שגם אישה אחרת במקום שלך מרגישה כמוך, לבד וללא מעגלי תמיכה".

         

        צלם וידאו: אדיר אסרף /// בימוי: סיגל מגריסו /// מנהלת פרויקט ולקוח: מורן לייבוביץ' /// תסריטאי: איציק שאשו /// איפור ושיער: רום מרמלשטיין /// הפקה: יניב שחף/// ע. הפקה: אבי אייך /// עריכה: דויד ברקן

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד