1 צפייה בגלריה
מחסומי משטרה במחלף נחשונים
מחסומי משטרה במחלף נחשונים
מחסום משטרה במחלף נחשונים
(צילום: יריב כץ)
משרד הבריאות צפוי לבקש משרי הממשלה להאריך את סגר הקורונה המלא בשבועיים, אך עשוי להתפשר גם על עשרה ימים. המטרה בכל מקרה היא שהסגר לא יסתיים ב-28 בינואר, בלילה שבין חמישי לשישי, כדי למנוע את ההתקהלויות של סוף השבוע. במשרד הבריאות חוששים מנתוני התחלואה, שעדיין גבוהים למרות הסגר ומבצע החיסונים. אתמול הזהירו בתי החולים כי העומסים מאיימים לפגוע באיכות הטיפול בחולים.
מחר תתכנס הממשלה בשעה 15:00 ותדון בהארכת הסגר, במתווה הדרכון הירוק ובסוגיית נתב"ג. יש שרים שלא תומכים בהארכת הסגר המלא אפילו לשבוע נוסף, כמו השר אופיר אקוניס שדורש להאריך אותו רק ב-72 שעות לנוכח הירידה במקדם ההדבקה. הוא מציע להתחיל ביציאה הדרגתית מהסגר כבר ביום ראשון. גם שרי כחול לבן בהנהגת שר הביטחון בני גנץ אומרים שלא יסכימו להארכת הסגר אם לא תתבצע אכיפה אמיתית במגזר החרדי, שם נצפו לאחרונה הפרות חמורות.

בעקבות טענות על נוסעים הנוחתים בנתב"ג ללא בדיקות רפואיות, נמסר ממשרד התחבורה ורשות התעופה האזרחית: "משרד התחבורה ורשות התעופה האזרחית פעלו בחודשים האחרונים באופן אינטנסיבי לחייב בבדיקות קורונה את כל הנוסעים הנוחתים בנתב"ג, כתנאי לכניסתם לארץ. הגורמים המשפטיים התנגדו נחרצות לדרישתנו לחייב את הנוסעים לעבור בדיקת קורונה מיד עם נחיתתם בארץ, מטעמים משפטיים".
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי הבהיר בריאיון לכאן רשת ב' כי ההצעה לחייב עולים לטיסות להציג בדיקה שלילית עלתה רק בשבוע האחרון. "הדבר הזה עלה לראשונה בשבוע האחרון למשרד הבריאות, בשיח איתנו. בסופו של דבר נמצאה הדרך המשפטית והדבר הזה מתואם. תקנות בנושא הזה יוגשו מחר לאישור הממשלה", אמר. "לא דובר איתנו קודם על הנושא של חיוב בדיקה בעלייה למטוס כתנאי להגעה ארצה. בסוף השבוע נמצא הפתרון לכך וזה יוגש מחר לממשלה".
שר המשפטים בני גנץ סיכם עם היועמ"ש כי משרד המשפטים יסייע בגיבוש תקנות שיאסרו על כניסה לישראל דרך נתב"ג ללא בדיקת קורונה. "הניסיון להתנגח ביועץ המשפטי לממשלה הוא מיותר, מזיק ומונע משיקולים פוליטיים", אמר גנץ. "נדרוש את אישור התקנות כתנאי לדיון בהמשך הסגר".



מרכיב מודל חיזוי הקורונה של מכון ויצמן, פרופ' ערן סגל, אמר מוקדם יותר לאולפן ynet: "העקומה מתחילה להתיישר, להתכופף, ואנחנו מאמינים שנראה בימים הקרובים ירידה. הזן הבריטי מדביק להערכתנו כ-40% מהמאומתים החדשים. כלומר, כל יום יש כ-3,000 נשאים חדשים של הזן הבריטי. הוא פגע בצורה משמעותית בבלימה שהייתה יכולה להיות בעזרת הסגר והחיסונים. אנו מתחילים לראות את השפעת החיסונים על התחלואה הקשה. בקרב בני 60 ומעלה קצב העלייה בתחלואה הקשה הוא 15%, ואילו בקבוצה שפחות התחסנה, של 40-65, ראינו עלייה של 40%. אנחנו מקווים שהפער הזה נובע מחיסונים".
בדיון חירום שהתקיים בלילה אצל ראש הממשלה התקבלו כמה החלטות עקרוניות הנוגעות לתיקון מחדל נתב"ג שתרם לעלייה בתחלואה: בדיקת קורונה שלילית תהיה תנאי כניסה לישראל, תורחב חובת הבידוד במלוניות קורונה לחוזרים ממדינות נוספות ותוגבל היציאה מישראל. ההחלטות טעונות אישור הקבינט או הממשלה.
אמש חצה מספר הישראלים שמתו מקורונה רף חדש ועמד על 4,005 – בהם 24 שמתו אתמול. מתחילת החודש נפטרו בישראל 661 חולי קורונה, יותר מכל חודש אחר מאז פרוץ המגפה – פרט לאוקטובר שבו מתו 956 ישראלים. הנפטר ה-3,000 הלך לעולמו ב-15 בדצמבר. כלומר, בתוך חודש ויומיים בלבד נפטרו 1,005 חולי קורונה נוספים.
לפי משרד הבריאות, 5,616 ישראלים אובחנו אתמול כחיוביים. הנתון נובע ממספר מועט יחסי של בדיקות שפוענחו, כפי שקורה בדרך כלל בימים שבת וראשון. בסך הכול בוצעו אתמול כ-62 אלף בדיקות ושיעור החיוביים עמד על 9.1%. מדובר בנתון גבוה, שהושפע ממיעוט בדיקות הסקר שנערכות בבתי אבות – שבהם שיעור החיוביים נמוך באופן משמעותי מהממוצע.