בשבוע הבא צפויים שר הביטחון בני גנץ ושרי כחול לבן לדרוש פתיחה משמעותית של מערכת החינוך לאור הירידה בתחלואת הקורונה. בתום דיון שהתקיים היום (רביעי) בנושא המשך ההגבלות על מערכת החינוך בראשות גנץ יחד עם שרת התיירות אורית פרקש הכהן ומומחים נוספים, הוחלט כי לנוכח נתוני התחלואה הנמוכים במערכת החינוך ובכלל - בדגש על כיתות ז'-י', שהפסידו ימי לימוד רבים - יש להגיע להסכמות מיידיות בין משרדי החינוך והבריאות על מתווה שבבסיסו חזרה נרחבת ללימודים.
בדיון נאמר כי יש לפתוח מיידית את כל כיתות א'-ד' ללימודים מלאים - מה שיאפשר את הגדלת כוח ההוראה לכיתות ה'-ו'. יצוין כי תקנות החינוך צפויות לפקוע במוצאי שבת - ושרי כחול לבן לא מתכוונים לאפשר את הארכתן ללא מתווה.
4 צפייה בגלריה
בית ספר בירושלים
בית ספר בירושלים
תלמידות בירושלים. ארכיון
(צילום: EPA)
השרה פרקש הכהן אמרה: "במצב תחלואה של 0.06 מאומתים מכלל התלמידים אפשר להקל יותר. אנחנו חושבים שלמערכת החינוך נותרו עוד חודשיים, ולאור נתוני התחלואה המזעריים אנחנו חושבים שצריך לעשות הכול כדי לאפשר להם להרוויח כל יום שאפשר. אנחנו דורשים שמשרד הבריאות יתאם את המתווה שלו עם משרד החינוך. כרגע הם לא מתואמים".
"אנחנו גם חושבים שצריך לאפשר פתיחה לא רק של א'-ג' אלא גם של ד' – וזה ישאיר יותר עוזרי הוראה פנויים לכיתות ה'-ו'", הוסיפה פרקש הכהן. "אנחנו רוצים שיתקנו את כללי הקפסולות לתלמידי ז'-'י' כך שיוכלו ללמוד במגמות. כיום מותר להם להיות רק בקפסולה אחת. אין שום סיבה שלא ייתנו להם ללמוד במגמות".
שורת ההקלות במערכת החינוך שמציע משרד הבריאות:
  • כיתות א-ג'- המצב כיום : לומדים 5 ימים בשבוע. הכיתה האורגנית נחשבת קפסולה אחת (ללא מגבלה של עד 20 ילדים). מגבלה על ערבוב קפסולות בצהרונים. ההקלות המוצעות על ידי הפרויקטור: ביטול ההגבלות על הצהרונים כך שיתאפשר ערבוב של עד 3 קפסולות.
  • כיתות ד'-ו' – המצב כיום: לומדים בקפסולות של 20 תלמידים. כיתות ד' לומדות 5 ימים בשבוע וכיתות ה'-ו' לומדות 3 ימים בשבוע. ההקלות המוצעות על ידי הפרויקטור: ביטול הקפסולות, החל מעוד 10 ימים וחזרה מלאה ללימודים.
4 צפייה בגלריה
כיתה ריקה באשדוד
כיתה ריקה באשדוד
כיתה ריקה באשדוד
  • כיתות ז'-י' - המצב כיום: לומדים יומיים בשבוע בקפסולות של 20 תלמידים. ההקלות המוצעות על ידי הפרויקטור: כיתות שיצטרפו לתוכנית של מגן חינוך יוכלו לחזור באופן מלא ללימודים. על מנת להיכלל בתכנית מגן חינוך יש צורך ש-75% מהתלמידים בכיתה יביאו הסכמות מההורים על ביצוע בדיקת קורונה שבועית.
  • כיתות י"א – י"ב – המצב כיום: מוסדות עם 90% מחוסנים או מחלימים בשכבות הגיל הללו לומדים כרגיל. השאר לומדים יומיים בשבוע בקפסולות של 20 תלמידים. ההקלות המוצעות על ידי הפרויקטור: הורדת רף המחוסנים והמחלימים ל-65% במקום 90% על מנת לאפשר חזרה מלאה ללימודים.
על-פי נתוני משרד החינוך, כיום רק בית ספר אחד סגור עקב תחלואה ו-33 גנים. מאומתים בפועל: 1,452 תלמידים ו-112 צוותי חינוך. רק ביממה האחרונה נוספו 107 תלמידים ו-11 צוותי חינוך. 5,568 תלמידים ו-751 צוותי חינוך נמצאים בבידוד.
4 צפייה בגלריה
אורית פרקש הכהן
אורית פרקש הכהן
הובילה את הדיונים עם גנץ. השרה אורית פרקש הכהן
(צילום: אבי מועלם )

אלרעי פרייס: "המגיפה עדיין כאן, אנחנו באמצע הקרב"

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, שאמרה אתמול בתדרוך לתקשורת כי "המגפה הולכת ודועכת" וסיפרה כי במשרד שוקלים לבטל את חובת עטיית המסכות באוויר הפתוח, טענה הבוקר בריאיון לאולפן ynet: "אנחנו באמצע הקרב, המגפה עדיין פה. עם מאות מאומתים שיש לנו מדי יום, ו-37% מהאוכלוסייה שטרם התחסנה, צריך להיזהר".
אלרעי פרייס טענה שהמגיפה רק בהפוגה, ואמרה: "אני מקווה שהמלחמה תסתיים, אבל אנחנו עדיין באמצע הקרב. יש הרבה מאוד איומים שמגיעים מבחוץ ויכולים להתפתח פה. יותר משליש מהמדינה עדיין לא מחוסנים, הרוב ילדים אבל מדובר בקרקע פורייה להתפרצויות ולכן זה לא מאחורינו, זה לא שהכול עבר".
4 צפייה בגלריה
התקהלויות ומסיבה המונית של פורים בכרם התימנים בתל אביב
התקהלויות ומסיבה המונית של פורים בכרם התימנים בתל אביב
אלרעי פרייס: "עדיין לא במצב של חסינות עדר". מסיבת פורים בתל אביב
כשנשאלה אם ישראל כבר הגיעה למצב של חסינות עדר, ראש שירותי בריאות הציבור הסתייגה מעט. "קצת קשה לדבר על חסינות עדר, שהיא בעיניי מצב שבו אנחנו מסתובבים בלי מסכות והנגיף לא מצליח לעבור מאדם לאדם ולהדביק אותו", אמרה אלרעי פרייס.
"אנחנו לא במקום הזה, חייבים להבין שחסינות עדר תלויה במקדם ההדבקה. אנחנו יודעים שמקדם ההדבקה בפורים שעבר היה בין 4-3", היא הוסיפה, "ולווריאנטים אחרים יכולים להיות מקדמי הדבקה אחרים, אז מוקדם לומר שאנחנו בחסינות עדר. להגיד עכשיו מפה גם שהכול נגמר? זה עדיין רחוק. עם זאת, אנחנו כן ברמת מוגנות שמאפשרת לנו לפתוח דברים. זה הישג של כולנו, זה ניצחון של מדינת ישראל, המספרים יורדים והמקדם מתחת ל-1".
בנושא החיסונים ציינה אלרעי פרייס כי היא לא חושבת שיש משהו שאפשר לעשות כדי לשכנע את "הגרעין הקשה" להתחסן, כלשונה. "אנחנו מנסים להבין מה מדאיג את האוכלוסיות השונות, להראות שהחיסון יעיל ובטוח כדי שאנשים שעדיין מתנדנדים וחוששים יבינו שאין להם סיבה. אולי לא נוכל להזיז אנשים קיצוניים באמת שמתנגדים לחיסונים, ולא רק לקורונה, אף שהייתי רוצה. זאת אחריות שלהם. בכל אופן אנחנו רוצים להגיע אליהם ולהבין אם הבעיה היא טכנית או אחרת. אנחנו מגיעים לפריפריות, לדרום, לכל מקום כדי שהבעיה לא תהיה הנגשה".