4 צפייה בגלריה
נתב"ג
נתב"ג
נתב"ג. צריך ללמוד את החומר לפני שמגיעים
(צילום: shutterstock)
איזו בדיקה צריך לעשות לפני שטסים, איזו בדיקה לפני שחוזרים, ולאיזה מדינות מומלץ עדיין לא לטוס? אלה הן רק חלק מהשאלות שמעסיקות ישראלים רבים בימים אלה. משרד הבריאות פרסם בצהריים (יום ב') הודעה שמנסה לפשט את הנושא עד כמה שאפשר וכוללת את שלל לינקים למידע שצריך להכיר ולטפסים שצריך למלא. אתם מוזמנים לשמור לעצמכם את הלינק לכתבה הזאת לשעת הצורך.

יציאה מישראל

1. כלל הנוסעים היוצאים מהארץ נדרשים להציג בכניסה לטרמינל תעודת החלמה, או, תעודת מתחסן, או, בדיקת PCR שלילית הנעשתה לכל היותר 72 שעות טרם ההמראה מישראל.
2. אסורה יציאת אזרחים ותושבים ישראלים (למעט חריגים אשר אושרו ע"י ועדת חריגים), למדינות ברמת סיכון מרבית: אוקראינה, ארגנטינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו, רוסיה וטורקיה.
עם זאת, ביום רביעי בערב נודע כי משרד הבריאות צפוי להסיר את אוקראינה וטורקיה מרשימת המדינות שאסור לטוס אליהן.
איסור היציאה למדינות אלו לא יחול על מי שיקיים טיסת קונקשיין דרך מדינות אלה, בתנאי שישהה פחות מ-12 שעות בשטח שדה התעופה בלבד. איסור זה בתוקף עד 13 ביוני ויוארך על פי צורך בהתאם לרמת התחלואה במדינות השונות. להגשת בקשת יציאה חריגה מהארץ – הקליקו.
בתוך כך, בהערכת מצב שהתקיימה ביום חמישי האחרון התווספה נמיביה לרשימת המדינות באזהרת מסע חמורה הכוללת נכון להיום את המדינות: אורוגוואי, איי סיישל, בוליביה, מלדיביים, (נמיביה), נפאל, פרגוואי, צ'ילה, קולומביה, קוסטה ריקה ותוניסיה.
ממשרד הבריאות נמסר כי "במידה שלא יחול שיפור משמעותי ברמת התחלואה במדינות הנ״ל, הן צפויות להיכנס לרשימת המדינות ברמת סיכון מרבית. הציבור נקרא לתכנן את נסיעותיו בהתאם".
תקנות משרד הבריאות אוסרות על יציאת אזרחים ותושבים ישראלים (למעט חריגים) למדינות ברמת סיכון מרבית ונסיעה למדינות אלו מחייבת באישור ועדת חריגים. כלל הנוסעים (כולל מחלימים ומחוסנים) הנכנסים ממדינות אלו חייבים בבידוד בית עפ"י נהלי משרד הבריאות.
כמו כן, משרד הבריאות מזהיר מפני נסיעה למדינות שבהן רמת התחלואה גבוהה במיוחד, וממליץ להימנע ככלל מנסיעות שאינן חיוניות. בלינק הזה ניתן להתעדכן בסטטוס של כל מדינה.
4 צפייה בגלריה
תיירים נתב"ג
תיירים נתב"ג
אלה שימוצאים ואלה שחוזרים
(צילום: shutterstock)
3. באחריות כל נוסע לוודא את מדיניות הכניסה למדינת היעד ולהיערך בהתאם לדרישותיה.
4. בכל עת ניתן להתעדכן בהנחיות לנוסעים היוצאים מישראל (לרבות מידע בעניין בדיקות PCR ליוצאים) באתר משרד הבריאות.

כניסה לישראל

1. כלל הנכנסים לארץ (ישראלים וזרים, לרבות מחלימים ומחוסנים) מכל מדינה, אשר שהו בחו"ל מעל 72 שעות, נדרשים להציג בעלייה לכלי הטיס במדינת המוצא, בדיקת PCR שלילית הנעשתה לכל היותר 72 שעות טרם ההמראה/כניסה לישראל.
להגשת פטור מביצוע בדיקת PCR במקרים חריגים טרם ההמראה לישראל היכנסו ללינק הזה.
2. כלל הנכנסים לארץ (ישראלים וזרים, לרבות מחלימים ומחוסנים) נדרשים למלא הצהרת נוסע נכנס לישראל, לכל היותר 24 שעות טרם ההמראה לישראל, ולהציג את האישור לכך לחברת התעופה. הצהרת כניסה לישראל תוכלו למציוא בלינק הזה.
4 צפייה בגלריה
שער הכניסה לישראל בנתב"ג
שער הכניסה לישראל בנתב"ג
שער הכניסה לישראל בנתב"ג
(צילום: shutterstock)
3. כלל הנכנסים לארץ (אזרחים וזרים, כולל מחלימים ומחוסנים), נדרשים לבצע בדיקת PCR בעת הכניסה לישראל. החל מאתמול עלות הבדיקה חלה על האזרח ולא במימון המדינה. עלות הבדיקה בהזמנה מראש טרם ההמראה לישראל הינה 80 שקלים. עלות הבדיקה למשלמים בנתב"ג ללא הזמנה מראש הינה 100 שקלים. התשלום יתבצע באתר "אומגה". יצוין כי *הזמנות שבוצעו לפני 6 ביוני יבוטלו, והנוסע יקבל הודעה על כך מן החברה בצירוף לינק לרישום מחדש ותשלום.
החל מ-10 ביוני התשלום יבוצע מראש באתר פמי פרימיום שתפעיל את מתחם הבדיקות בנתב"ג.
יודגש כי מי שלא יבצע את הבדיקה, צפוי לקנס בסכום של כ-3,500 שקלים בגין הסירוב.
4. כלל הנכנסים לארץ, שאינם מחלימים או מחוסנים (כולל ילדים), נדרשים בבידוד ביתי למשך עשרה ימים בכפוף לשתי בדיקות PCR שליליות (בדיקה בעת הנחיתה/כניסה לישראל ובדיקה נוספת ביום מס' תשע לבידוד), או לחלופין, בידוד ביתי למשך 14 יום בכפוף לבדיקת PCR שלילית אחת (בעת הנחיתה/כניסה לישראל, שהינה חובה לכלל הנכנסים לישראל).
5. אזרחים ותושבים ישראלים (לרבות מחלימים ומחוסנים) אשר ייכנסו לישראל מאחת המדינות ברמת סיכון מרבית (אוקראינה, ארגנטינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו, רוסיה וטורקיה) יחויבו גם הם בבידוד על פי נוהלי משרד הבריאות (ראו סעיף 4). אזרחים זרים אשר ייכנסו מהמדינות הנ"ל יחויבו בבידוד במקום מטעם המדינה במלונית.
6. בכל עת ניתן להתעדכן בהנחיות לנוסעים הנכנסים לישראל באתר משרד הבריאות.

כל מדינה והמדיניות שלה

נזכיר גם כי למדינות שונות יש דרישות שונות במדיניות הכנסת התיירים. ארה"ב מאפשרת כניסה לכל הישראלים, כולל לא מחוסנים, כולל ילדים, עם בדיקת קורונה שלילית שנעשתה שלושה ימים קלנדריים לפני ההמראה, פרק זמן זה הוא פרק הזמן המקובל לביצוע בדיקה גם בשאר המדינות. ילדים עד גיל שנתיים פטורים מהבדיקה. מי שהחלים מקורונה בשלושת החודשים האחרונים פטור מבדיקה בתנאי שיציג אישורי החלמה ומכתב רפואי שמאשר שהוא כשיר לטיסה. אין כניסה לנוסעים ממדינות אירופה ועוד שורה של מדינות, בהן אירלנד ובריטניה. לכן עדיף לטוס לארה"ב בטיסות ישירות, או עם קונקשן במדינות המותרות, כמו טורקיה, ירדן וקנדה. מומלץ מאוד להיכנס לאתר ה־CDC שמתעדכן כל הזמן.
בבריטניה דורשים בדיקת קורונה לפני הכניסה למדינה ובדיקה נוספת שצריך להזמין מראש, ביום השני לשהות.
הולנד לא דורשת שום בדיקה.
יוון מחייבת בדיקת קורונה שלילית שנערכה 72 שעות לפני הכניסה למדינה, אלא אם הנוסע מחוסן בחיסון שאושר על ידי האיחוד האירופי, כמו פייזר או מודרנה. החיסון הסיני לא תקף.
4 צפייה בגלריה
לינדוס רודוס יוון
לינדוס רודוס יוון
רודוס' יוון
(צילום: shutterstock)
בקפריסין בעלי תעודת מתחסן פטורים מבדיקת קורונה. ילדים עד גיל 12 פטורים מבדיקה.
רומניה מקבלת מחוסנים או מחלימים, אחרת יש להציג בדיקת קורונה שלילית.
איסלנד מקבלת רק מחוסנים.
גרמניה מאפשרת כניסה עם תעודת מתחסן או מחלים, או בדיקת קורונה שלילית.
צרפת דורשת בידוד, בעוד שפורטוגל ואיטליה מאפשרות כניסה עם בדיקת קורונה בלבד.
תאילנד פתחה נתיב צר למדינה: מ-1 ביולי נוסעים מחוסנים בשתי מנות יורשו לטוס לפוקט בלבד, לשהות שם שבוע על כל שטח האי אך בלי לצאת ממנו, ביום החמישי לערוך שוב בדיקת קורונה, ואחרי 7 ימים התיירים יכולים לצאת ליעדים אחרים בתאילנד. ילדים עד גיל 18 להורים מחוסנים מורשים להיכנס איתם לפוקט. ילדים בגילים 12 עד 18 יחויבו גם בבדיקת קורונה.
גאורגיה: תיירים שמגיעים מישראל בטיסה ישירה צריכים להציג אישור חיסון מלא לקורונה (דרכון ירוק) בלבד. אין צורך להציג תוצאת בדיקת PCR.
מלטה: מדינת האיים הודיעה כי תאפשר כניסה לישראלים החל מ-17 ביוני. על פי ההחלטה, כל ישראלי יוכל לבקר במלטה עם הצגת בדיקת קורונה שלילית שנעשתה עד 72 שעות לפני מועד הביקור.
פורסם לראשונה: 14:10, 07.06.21