אחרי עמק המעיינות, נוף הגליל ושער הגליל - גם במועצה האזורית הוותיקה בישראל בוחנים לשנות את השם. אלפי תושבי המועצה האזורית עמק הירדן שעל שפת הכינרת יבחרו בקרוב שם חדש למקום מגוריהם.
בתחומי המועצה מתגוררים כיום כ-16 אלף תושבים, והיא כוללת 17 קיבוצים, מושב אחד, מושבה אחת ושלושה יישובים קהילתיים. המועצה פרושה בשטחים הסובבים את הכינרת וכוללת בין היתר את דגניה א' - ערש ההתיישבות העובדת שחוגגת השנה 111 שנות חלוציות בגליל.

"להבליט את המרכזיות של הכינרת"

"המועצה נמצאת בהליך של מיתוג מחדש ובין היתר נבחן שינוי שם המועצה", הסביר ראש המועצה האזורית עמק הירדן עידן גרינבאום.
הוא הוסיף: "המטרה להרגיש ולהבליט את המרכזיות של הכינרת בחיי התושבים, ולהכיר בעובדה ששני שלישים משטחי הכינרת נמצאים בתחומה".
במועצה הדגישו גם את המוטיב התיירותי ואת הקריצה לפלח שוק התיירות הנוצרי שנאמד בכשני מיליארד נוצרים.
"השם Sea of Galilee הרבה יותר חזק מ-Jordan Valley, הכינרת היא מותג עולמי מוכר וידוע למיליארדים. לעומת זאת, באנגלית עמק הירדן מזוהה ומתויג אצל הרבה מאוד תיירים כאזור כבוש, חלק מפלסטין, והכול בגלל הבלבול עם בקעת הירדן. הבלבול הזה פוגע במועצה ושינוי שם יסייע בשיווק העולמי של היישובים שמזוהים עם הכינרת", הוסיפו במועצה.
עידן גרינבאום ראש המועצה האזורית עמק הירדןראש המועצה עידן גרינבאוםצילום: אחיה ראב"ד
ראש המועצה גרינבאום תיאר בתסכול כי "רק לפני כחודש פנתה המועצה לקבלת סיוע מגוף ממשלתי מוכר וחרף העובדה שהעברנו להם את כל הפרטים, הם התעקשו במשרדים בתל אביב שלא שלחנו את המסמכים הנדרשים, רק אחרי בדיקות חוזרות ונשנות התברר שהם חשבו שאנו בקעת הירדן.
"מליאת המועצה אישרה את תהליך המיתוג של המועצה, ואישרה לצאת לציבור בסוג של משאל עם לגבי שם המועצה. זה יקרה בחודשים הקרובים, תושבי המועצה ישתתפו בתהליך, ושם חדש הוא חלק מהתהליך. כבר היום הציבור מכיר אותנו לפי אירועים או מקומות שקשורים לכינרת - מכללת כינרת, צליחת הכינרת, הקפת הכינרת ומרכז כינרת לחדשנות. הכינרת היא הלב הפועם של המועצה ולכן אני חושב שזה הזמן הנכון לשנות את שם המועצה שלנו".