כמעט ואין מי שלא אוהב עוף בגריל. ולמה אנחנו מספרים לכם את זה? כי האינפורמציה הזאת תהיה לכם שימושים מאוד בעוד שבועות ספורים, כשנשב כולנו בארוחת ראש השנה ונתחיל להעמיס את הצלחות. אם אתם רוצים ללכת על מנות מסורתיות ושיגרתיות שיהיה עליהן קונצנזוס סביב השולחן, עוף בגריל היא ללא ספק אחת המנות שאתם חייבים להכין.
ברגע שאתם יודעים בדיוק כמה זמן העוף צריך בתנור שלכם ובאיזו טמפרטורה, כבר חצי דרך מאחוריכם. וזכרו: אין דבר מבאס יותר מאשר לצפות לקבל נתח עסיסי של עוף בצלחת שלכם ובסוף למצוא שם חתיכה יבשה וקשה ללעיסה, שכל קשר בינה לבין התיאור או הפנטזיה - רחוק.
1 צפייה בגלריה
עוף בגריל
עוף בגריל
עוף עסיסי בגריל
(צילום: יח"צ)
המתכון הזה הוא המתכון המושלם למשימה - הלימון, עשבי התיבול ושמן הזית מרככים את העוף, מלטפים אותו מכל כיוון ושומרים על העסיסיות שלו. בסוף הצלייה אנחנו ממליצים לשפוך את הנוזלים שהצטברו בתבנית לקערה קטנה, וממנה לפנק את האורחים בלטיפה של רוטב.

עוף בגריל עם לימון ועשבי תיבול

מצרכים:
1 עוף גדול לימון 1 פרוס 2 כפות שמן זית
לתערובת שום ועשבים -
צרור עלי טימין טרי, ללא גבעול צרור קטן של רוזמרין, ללא גבעול 1/4 כוס שמן זית 1 לימון סחוט 6 שיני שום, כתושות מלח לפי הטעם פלפל טרי גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם הטימין, הרוזמרין, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל.
  3. מנקים את העוף ומייבשים אותו מבפנים ומבחוץ. מורחים את תערובת הזמן והעשבים בחלק הפנימי של העוף. מפרידים בעזרת הידיים בין העור לעוף ומכניסים גם שם מעט מתערובת השום והעשבים.
  4. מניחים את ענפי הטימין ופרוסות הלימון בחלל של בטן העוף.
  5. מברישים את העור בשמן הזית ומתבלים במלח. מניחים את הכנפיים מתחת לעוף, ואז קושרים אותו בחוט. מניחים את העוף בתבנית אפייה מלבנית גדולה.
  6. אופים את העוף ומבשלים בטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס במשך שעתיים וחצי. אפשר להתחיל שעה וחצי ראשונות עם כיסוי לתבנית ואחר כך להוריד אותו לשעה האחרונה על מנת שישחים.
  7. מוציאים את העוף מהתנור, ומגישים.
התבנית מבית פיג'ו באדיבות שקל בית מותגים