שתף קטע נבחר

המדור השבועי על מחשבי כף יד

והפעם: הגנה בפני וירוסים, העזרים של ה- IPAQ ושינוי הרזולוציה במסך

בסימן שאלה 



לוחמת וירוס זעירה

אחרי שמחשבי כף-היד למדו לגלוש באינטרנט ולמשוך מידע מהמחשב האישי, הם הפכו פגיעים לווירוסים המשוטטים ברשת. חברת MCAFEE, שהתמחתה בתוכנות אנטי-וירוס למחשבים שולחניים, מציעה כעת פתרונות דומים גם למחשבי כף-היד.
אם חושבים על-כך לעומק, מסתבר שמחשבי כף-היד חשופים לסכנת ההידבקות בווירוסים בכמה אופנים: דרך מימשק האינפרא-אדום, המשמש להעברת יישומים ממחשב למחשב, בשעת הסינכרון בין המחשבון והמחשב המארח, בעת החיבור אל הרשת המשרדית, וכמובן - בכל רגע, שבו המשתמש מחובר לאינטרנט. התוכנה של MCAFEE מתאימה לכל שלוש מערכות ההפעלה המובילות: פאלם, חלונות CE¯ ואפוק. היא מאפשרת לחפש וירוסים במחשב, הן אם הוא מחובר למחשב השולחני והן אם לאו. עבור המיגזר העסקי, העושה שימוש רב יותר במחשבים הזעירים לגלישה, מוצעת גירסה מיוחדת המתריעה על וירוסים גם בעת החיבור אל הרשת.

שולפים פקס מהשרוול

מחשב כף-היד IPAQ של חברת קומפאק נעזר בשרוולי-הרחבה הנצמדים לגופו, ומאפשרים לו לעשות שימוש במגוון רחב של עזרים, שעד-כה היו זמינים רק במחשבים שולחניים.
מי שברשותו שרוול- הרחבה התומך בכרטיסי PCMCIA, יכול להפוך את המחשב גם לטלפון סלולרי באמצעות כרטיס המודם של נוקיה. אולם ישנה דרך קלה אף יותר: להיעזר בשרוול ההרחבה החדש של חברת HANVIT הקוריאנית כדי להשתמש במחשב גם כפקס נייד ולגלוש באמצעותו לאינטרנט.
שמו של השרוול החדש INTERNET KIT (או בקיצור IKIT). כשמו כן הוא, ערכה המאפשרת למשתמש להתחבר אל האינטרנט ולעשות שימוש בכל האמצעים האלחוטיים העומדים לרשותו ביום-יום, גם כאשר הוא נמצא בדרך.
ה-IKIT עובד בתקן CDMA )בו משתמשת חברת פלאפון(, ומאפשר העברת מידע של עד כ-64 קב לשניה - מהיר יותר מרוב המודמים האנלוגיים המצויים בבתים.
השרוול מגיע עם אנטנה פנימית מובנית ואוזניות. תוכנת ה-IPHONE המצורפת מאפשרת לראות את מצב הסוללה, כמו גם לבדוק את רמת הקליטה באיזור - וכמובן לנהל שיחת טלפון ולשלוח מבזקים אלקטרוניים קצרים. IPHONE עובדת בתיאום מלא עם היישומים הפנימיים של הפוקט פי-סי, כך שניתן לחייג ישירות לכל מספר המופיע בספר הטלפונים המובנה.

הרזולוציה

כל מי שהתלונן על-כך שמחשב כף-היד מגיע עם אבחנת מסך קבועה וצג זעיר שאינו מאפשר גלישה וצפייה במירב הפרטים, יכול מעתה לנשום לרווחה. יישום חדש מבית-התוכנה של ג'ימי מאפשר עבודה על גבי מחשבי הפוקט פי-סי עם אפשרויות בחירה ברזולוציה ואוריינטציה )רוחב או אורך( של המסך.
תוכנת JSLANDSCAPE, שהוצגה לפני חודשים אחדים, איפשרה למשתמשי הפוקט פי-סי לבחור את מצב תצוגת המסך המועדף עליהם. אולם הגירסה החדשה שיצאה החודש, אף הלכה צעד אחד קדימה: מסך מחשב כף-היד - שעד כה הוגבל לרזולוציה של 240*320 פיקסלים - יכול מעתה לעבוד ברזולוציות משתנות של עד 480*360 פיקסלים. מצב התצוגה החדש הופך את הטקסט לחד וברור יותר מבעבר, מה שמקל, למשל, על מי שיוצר טבלאות מורכבות בתוכנת אקסל. את התוכנה ניתן למצוא באתר (ראו קישור מימין, תחת "קישורים נוספים").

בסימן שאלה

אני משתמש במחשב פאלם ובמצלמה דיגיטלית פאלם פיקס של קודאק, המתחברת אליו. היכן אוכל למצוא בסיס נתונים עבור התמונות, שעובד באופן ישיר עם המצלמה ושיאפשר לי לשלוח את התמונות דרך ממשק האינפרא-אדום?

ישנם מספר יישומים כאלו, אולם התוכנה הבאה היא המתאימה ביותר עבורך: www.mobil-soft.com.

היכן אוכל למצוא משחק PINBALL עבור מחשב בגירסת חלונות CE3¯?

את המשחק האהוב תוכל למצוא באתר: www.purece.comw.

איפה אפשר למצוא מבחני מהירות עבור מחשבי חלונות CE3?

באתר הבא תוכל למצוא תוצאות של מבחנים שונים, הבודקים את מהירות המחשבים תוך ביצוע מגוון פעולות:

/ww.rojakpot.com/Reviewsw

ocket_PC_Performance/GAPI_2.0/GAPI_2.0.htmP

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משחק פינבול לחלונות CE3
ה-IPAQ ושרוול ההרחבה
מומלצים