שתף קטע נבחר

לשכת העבודה מציעה לקיים התמודדות בספטמבר

לשכת המפלגה החליטה להעביר למרכז המפלגה הצעת החלטה לפיה תיערך התמודדות על ראשות התנועה ב-4 בספטמבר. רק אחרי החלטה זו יוחלט האם לערוך התמודדות על תפקיד היו"ר הזמני. ביילין דורש שימונה יו"ר זמני עד למינוי הקבוע. מקורביו הגיבו על ההחלטה: "מדובר במריחת זמן מפ"איניקית אופיינית שכל תכליתה לאפשר לרענן כהן את שלטון הטרויקה שהוא מבקש עד לבחירת יו"ר קבוע"

לשכת מפלגת העבודה החליטה הערב (ה') כי מרכז מפלגת העבודה יכריע אם ההתמודדות על הראשות הקבועה של המפלגה תיערך ב-4 בספטמבר השנה. מקורביו של יוסי ביילין, המעוניין להתמנות לתפקיד יו"ר זמני, אמרו: "מדובר בהשהיית זמן מפ"אייניקית אופיינית".
מרכז המפלגה יכריע גם שהגשת מועמדות לתפקיד תימשך עד ה-1 ביולי. עוד החליטה הלשכה כי יו"ר ועדת הבחירות של המפלגה יהיה ראש עיריית גבעתיים אפי שטנצלר. בישיבת הלשכה לא נרשמו תקריות מיוחדות, למעט כמה התקפות של מספר חברים על השר לשעבר יוסי ביילין שנאם בזכות בחירת יו"ר זמני למפלגה עד הבחירות ליו"ר הקבוע, תפקיד שהוא מעוניין להתמודד עליו. "לו היתה התמודדות מייד - בחודש חודשיים הקרובים - על תפקיד יושב הראש הקבוע, היה מוטב, אך מאחר והבחירות יהיו בעוד חצי שנה צריך יושב ראש זמני והמרכז הוא שיכריע בנושא זה", אמר ביילין.
הוא הוסיף כי "אני מבקש בגילוי לב שכל הסיפור הזה לא יהפוך להיות מחלוקת. אני מציע לא להחליט שמחלוקת בעניין הזה קורעת את המפלגה, מחלוקות לשם שמיים בונות את המפלגה", אמר.
ועדת החוקה של מפלגת העבודה שהתכנסה הבוקר דנה בנושא בחירת היו"ר הזמני. רענן כהן הציע בשיתוף עם השר שמעון פרס כי עד למועד בחירת היו"ר הקבוע לא יהיה יו"ר זמני למפלגה, אולם הדבר לא מקובל על ביילין.
ועדת החוקה החליטה שראשית יתכנס המרכז ויחליט על מועד לבחירת יו"ר קבוע וכנגזרת מהתאריך שיקבע המרכז ייגזר גם עניין בחירת היו"ר הזמני. כלומר, לאחר שיבחר התאריך לבחירות ליו"ר קבוע ידון נושא יו"ר הזמני. מקורביו של ביילין טוענים ש"מדובר במריחת זמן מפ"איניקית אופיינית שכל תכליתה לאפשר לרענן כהן את שלטון הטרויקה שהוא מבקש עד לבחירת יו"ר קבוע ובו חברים יו"ר הסיעה שמעון פרס והוא עצמו".
ועדת החוקה דנה היום גם במחלוקת על מינוי שרי המפלגה לקבינט. פרס מעוניין במינוי דליה איציק כחברה רביעית מבין ארבעת השרים שיכולה העבודה להכניס לקבינט, והדבר יותיר בחוץ את מתן וילנאי שמעוניין להתמנות אף הוא לקבינט.
חנן מלצר יו"ר ועדת החוקה אמר: "אני מבקש מהשרים שלא לעלות יותר נושא כזה להכרעת ועדת החוקה מפני שמעולם לא החליטה הוועדה בנושא כזה".
מלצר אמר כי בהכרעה בנושא זה לא היתה תמימות דעים בוועדה אולם הרוב קבע שפורום שרינו של מפלגת העבודה וסגני השרים יצביעו בישיבתם הבאה האם הם מוכנים שפרס, כשר המייצג, יהיה זה שיקבע את הרכב החברים בקבינט ואם ההצבעה לא תהיה פה אחד תיערך הצבעה חשאית על שני המקומות שעדיין לא מולאו בקבינט מטעם מפלגת העבודה.
להחלטות לשכת מפלגת העבודה אין משמעות גדולה במיוחד מאחר וכל הכרעה כזו טעונה את אישור מרכז המפלגה. בכל זאת ניתן לומר כי המפסידים של הערב הם השר לשעבר שלמה בן עמי שאם יאשר המרכז את תאריך בחירת יושב ראש המפלגה בספטמבר לא יספיק לבסס מועמדות לתפקיד היו"ר וייאלץ שלא להתמודד עליו. כמו כן, יו"ר הכנסת אברהם בורג, שנעילת ספר הבוחרים רק בחודש מאי נותנת מספיק זמן למתחריו לפקוד אנשים -מלאכה שבורג השלים כבר. בנוסף, גם השר לשעבר יוסי ביילין הוא בין הנפגעים, לאחר שהחלטת ועדת החוקה בעצם משהה את כל התמודדותו על תפקיד היו"ר הזמני ותהפוך אותה לבלתי רלוונטית אם יתארך הזמן הזה.
המרוויחים הם השר בנימין בן אליעזר שסגירת ספר הבוחרים ב-1 במאי נותנת לו זמן מספיק לפקוד אנשים. הפעילים של בן אליעזר עובדים מסביב לשעון בנושא זה. מרוויחים נוספים השר שמעון פרס, מזכ"ל העובדה רענן כהן שהצליחו להשהות את בחירת היו"ר הזמני ואף צפויים בסופו של דבר להיות צמד מתוך השלישיה שתנהל את המפלגה עד לבחירת היו"ר הקבוע.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דודו פריד
ביילין. אחד מנפגעי ההחלטה
דודו פריד
ארכיון ידיעות אחרונות
בן אליעזר. אחד המרוויחים
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים