שתף קטע נבחר

ארה"ב צפויה להטיל וטו על כוח בינלאומי בשטחים

ישראל נאבקת באו"ם למנוע החלטה של מועצת הביטחון על משלוח משקיפים בינלאומיים לשטחים. רוב המדינות החברות במועצת הביטחון תומכות בדרישת הפלסטינים, אבל ארה"ב הודיעה שתטיל וטו על החלטה כזו

כל החברות במועצת הביטחון של האו"ם, למעט ארה"ב, תומכות בדרישת הפלסטינים לשלוח כוח של משקיפים בינלאומיים לשטחים. חלק מהמדינות התנו את משלוח המשקיפים בהסכמתה של ישראל. ארה"ב הבהירה שהיא מתנגדת למשלוח המשקיפים. שגריר ישראל באו"ם, יהודה לנקרי, צופה שאם תיערך הצבעה על דרישת הפלסטינים, ארה"ב תטיל וטו על החלטה לשגר משקיפים לשטחים.
נציגי ישראל והרשות הפלסטינים הופיעו בפני מועצת הביטחון והתעמתו סביב הדרישה למשלוח המשקיפים. נציג הרשות הפלסטינית, נאסר אל-קידווה, טען כי הצבת כוח משקיפים יאפשר הפסקה של "מעגל האלימות באזור" וחידוש של המשא ומתן בין הצדדים. אל קידווה קרא למועצה לפעול עד סוף השבוע הבא - לפני כינוס הפסגה הערבית בסוף החודש. אל קידווה אמר שאם מועצת הביטחון תחליט שלא לשלוח כוח משקיפים לאלתר, הפלסטינים יסתפקו בהחלטה שמבטאת את רצונה של המועצה להקים כוח כזה ומטילה על מזכ"ל האו"ם את המשך הצעדים.
שגריר ישראל באו"ם, יהודה לנקרי, השיב שהפלסטינים מעודדים את האלימות כדי להשיג הישגים פוליטיים והזהיר שחלטה על משלוח כוח בינלאומי רק תסלים את האלימות ותגרום לחוסר יציבות באזור.
שר החוץ, שמעון פרס, ונציג הרשות הפלסטינית באו"ם, אל קידווה, נועדו אמש לפגישות סגורות עם נציגי המדינות במועצת הביטחון.
נשיא מועצת הביטחון, ולרי קוצ'ינסקי מאוקראינה, אמר שיש תחושה גוברת שעל המועצה להתערב בעימות למרות ההתנגדות של ישראל וארה"ב. שגריר צרפת לאו"ם, ז'אן-דוד לויט, אמר שמשלחת של משקיפים יכולה להיות מנגנון מועיל כדי להוריד את המתחים ולוודא ששני הצדדים מכבדים את התחייבויותיהם. אבל, הוא אמר, כדאי ליישם את הרעיון רק אם המנגנון יתקבל על דעת שני הצדדים ויזכה לשיתוף הפעולה שלהם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ערוץ 1
פרס. ניסה לשכנע (תמונת ארכיון)
צילום ערוץ 1
מומלצים