הקדישו זמן לעצמכם

כשאתם הולכים בשביל ישראל אתם לוקחים פסק זמן מהשגרה. נצלו את הזמן הזה כדי להכיר את עצמכם טוב יותר. תשאלו שאלות קשות: מי אני? מה אני אוהב? איזה בן אדם אני רוצה להיות בהמשך החיים? אחרי הכול, מתי בפעם האחרונה יצא לכם להיות לבד עם עצמכם כל כך הרבה זמן?

טיילו בדרך שנכונה לכם

אין דרך אחת נכונה לעשות את שביל ישראל. אפשר ללכת הכול רצוף או במקטעים, כל אחד והדרך שלו. אפשר להיות זמינים, אפשר להתנתק – אין חוקים. תעשו מה שזורם לכם ובדרך שלכם.

תהיו טובים לאנשים שבדרך

תוך כדי ההליכה בשביל תכירו הרבה אנשים טובים - גם על המסלול וגם מלאכי שביל שיארחו אתכם. נסו להכיר אותם באמת, אל תיתנו להם תחושה שמה שהם עושים הוא מובן מאליו, תנו להם תחושה טובה כדי שימשיכו לעשות דברים טובים.

נצלו את ההזדמנות ליצור ולחדש קשרים

יש אנשים טובים באמצע הדרך - נצלו את ההזדמנות שבה אתם חוצים את כל הארץ גם בשביל ליצור קשרים חדשים וגם בשביל לחדש קשרים ישנים. אם אתם עוברים קרוב לבית של אנשים שהכרתם – בצופים, בצבא, בטיול הגדול – נסו להיפגש איתם.
2 צפייה בגלריה
גלעד המזוקן ואוהד הנווד
גלעד המזוקן ואוהד הנווד
גלעד המזוקן ואוהד הנווד
(צילום: גלעד המזוקן ואוהד הנווד)

חפשו את נקודות העניין ותעדו אותן

בזמן ההליכה בשביל קל מאוד לראות אותו בראייה צרה. אל תחשבו רק על מה יהיה המקטע הבא שלכם, אלא תראו איפה אתם נמצאים ותבקרו אחר כך גם בנקודות עניין נוספות באזור. אחרי שתסיימו לטייל בשביל תוכלו לחזור לנקודה כזאת או אחרת.

תיהנו מהעליות ומהירידות

כמעט בכל יום בשביל יש איזו עלייה או ירידה ממש קשוחה. השביל בדרך כלל יבחר בדרך הקשה יותר שהיא גם היפה יותר,ֿ כמו בחיים. אולי זה מאתגר, אבל צריך ללמוד ליהנות משני הצדדים של השיפוע.
גם בפן הנפשי, אתם תראו שיהיו לכם מלא עליות וירידות. גם רגעים של אושר וגם רגעי דאון. אל תיבהלו מזה, להיפך - זה חלק מתהליך ההתבגרות שלכם.

קחו אחריות

קחו על עצמכם אחריות מקצה לקצה, קחו בחשבון שדברים הולכים לקרות והיערכו אליהם מראש. למשל בתכנון מראש של המסלול – לבדוק את מזג האוויר, לעדכן את ההורים או החברים איפה אתם או להביא מספיק מים למסלול.

שמרו על הטבע נקי

ארץ ישראל יפה אבל מלוכלכת. אל תשאירו בטבע את מה שלא שייך אליו. תשאירו נקי, ואם יש יותר מדי לכלוך אז דווחו לרשויות שיבואו לאסוף אותו.
2 צפייה בגלריה
אוהד הנווד עושה את שביל ישראל
אוהד הנווד עושה את שביל ישראל
"היו לא מעט חששות אם אעמוד בזה פיזית". אוהד נח על סימון השביל ביער שווייץ הצופה אל הכינרת
(צילום: אור בן יהודה)

כמה טיפים מעשיים

  • אריזה – קחו איתכם כמה שיותר דברים קטנים ונוחים, כדי שמצד אחד הציוד לא יכביד לכם על הגב, ומצד שני כן יהיה לכם נוח ותחיו כמו בני אדם. תהיו מינימליסטים אבל מוכנים לכל תרחיש.
  • בדקו את מזג האוויר מראש. תמיד כדאי לדעת אם צפוי עומס חום או שיטפון.
  • קחו מכשיר לווייני, זה מציל חיים, במיוחד במקומות שאין בהם קליטה סלולרית כמו במדבר לדוגמה.
  • הורידו אפליקציית ניווט. Off Road, עמוד ענן, האפליקציה של שביל ישראל – כל אחד מה שהוא אוהב ומעדיף ומה שמסייע לו לנווט.
  • מעבר לאפליקציות יש עוד מקורות מידע, כמו קבוצות פייסבוק ו-וואטסאפ שאתם יכולים להתייעץ בהן ולמצוא שותפים, שביל ישראל – המדריך האדום, ויקישביל ועוד.
  • תשקיעו בנעליים ובמוצ'ילה. זה ישפר לכם את כל הטיול וישמור על הגוף שלכם מבחינה אורתופדית.
  • תשמרו על היגיינה. תתקלחו אבל אל תתגלחו.
  • אל תחסכו מעצמכם. אם בא לכם מדי פעם איזו גלידה או פיצה, עצירה שווה במקום פסטורלי, מנוחה של כמה ימים – לכו על זה ופשוט תיהנו מהרגע.
  • לאחר סיום השביל המשיכו לסיני. אחרי אלף קילומטר של הליכה, אין כמו לשבת באיזו חושה על ערסל עם כוס של שייק בננה ביד. יאללה, שיהיה בהצלחה, תיהנו מהמסע.