חבר הכנסת צחי הנגבי מהליכוד אמר היום (שבת), כי אם לא יושג הסכם גרעין בין איראן למעצמות עד סוף השנה הנוכחית - על ישראל לתקוף באיראן. הוא הבטיח כי במקר שכזה, הליכוד ייתן גיבוי לממשלה בראשות נפתלי בנט. זאת על רקע ההתנגדות להסכם גרעין מצד יו"ר מפלגתו של הנגבי, בנימין נתניהו.
3 צפייה בגלריה
ח"כ הנגבי ואטילה שומפלבי בשבתרבות במבשרת ציון
ח"כ הנגבי ואטילה שומפלבי בשבתרבות במבשרת ציון
הנגבי ב"שבתרבות" במבשרת ציון, עם המנחה אטילה שומפלבי
( צילום: עיריית מבשרת ציון)
3 צפייה בגלריה
ישיבת ממשלה
ישיבת ממשלה
"כשהיה שר לא שמעתי ממנו מעולם שמשהו במדיניות בנושא האיראני פגום". בנט
(צילום: AP)
"אם לא יהיה הסכם מעצמות עם איראן, אנחנו צריכים לתקוף באיראן עד סוף 2021", אמר הנגבי באירוע "שבתרבות" במבשרת ציון בהנחיית אטילה שומפלבי. "איראן היא איום קיומי. ניתן את כל הגיבוי לממשלה הזו אם יוחלט לתקוף, אנחנו מתקרבים לצומת של החלטה בסוגיה האיראנית".
הנגבי מתח ביקורת על בנט, שמאז כניסתו ללשכת ראש הממשלה מתח ביקורת חריפה על התנהלות קודמו נתניהו בכל נוגע להתנהלות מול איראן ותוכנית הגרעין שלה. "כשאני שומע את נפתלי בנט מבכה את מדיניות הממשלה בנושא האיראני, למרות שאני חושב שהוא אדם הגון, זאת אמירה לא הגונה. כיוון שהוא, ובני גנץ ובוגי יעלון וליברמן היו ארבעת שרי הביטחון לאורך השנים האחרונות - כולם במחנה האנטי-ביבי וכולם נושאים באחריות כמו ראש הממשלה (כלומר - נתניהו) לנושא האיראני".

"אין נושא מרכזי יותר במשרד הביטחון מאשר הנושא האיראני", הוסיף הנגבי, ששירת בעבר כיו"ר ועדת החוץ והביטחון בכנסת וכחבר בקבינט המדיני-ביטחוני. "כיוון שישבתי בקבינט ולא שמעתי מהם מעולם לא לחישה ולא רמיזה שמשהו במדיניות בנושא האיראני פגום - ההפך. זה סתם פוליטיקה, שמתאימה למניפולטורים", אמר הנגבי - והדגיש כי הוא סבור שגישה שכזו "לא מתאימה" לבנט.
הנגבי ציין כי אינו אוהב את כינויי הגנאי שמשמיעים מתנגדיו של בנט: "אני לא חושב שבנט בוגד, ואני לא אוהב כשקוראים לו נוכל". הנגבי גם התייחס גם למאבקי הירושה בתוך הליכוד: "אתמודד על ראשות הליכוד ברגע שנתניהו לא יתמודד, ב-2028".
איראן הודיעה ביום רביעי כי עד סוף נובמבר היא תהיה מוכנה לשוב למשא ומתן על חזרה להסכם הגרעין. מדובר בחידוש של השיחות לא-ישירות בין טהרן לוושינגטון שהתנהלו בווינה והגיעו למבוי סתום בסוף יוני - ובמשך יותר מארבעה חודשים נותרו מוקפאות. בתקופה הזו נבחר נשיא חדש לאיראן, איברהים ראסי, שנחשב לקיצוני הרבה יותר מקודמו חסן רוחאני. ראיסי מינה צוות משא ומתן המובל על ידי שמרנים-איראנים שהתנגדו לעצם החתימה על הסכם הגרעין ב-2015.
3 צפייה בגלריה
תחנת הכוח הגרעינית בבושהר
תחנת הכוח הגרעינית בבושהר
כור גרעיני איראני בבושהר
(צילום: AP)
רשת CNN דיווחה הלילה כי בממשל האמריקני בראשות הנשיא ג'ו ביידן סקפטיים מאוד באשר לנכונותה של איראן לחזור לקיים את מחויבויותיה במסגרת הסכם הגרעין - וכי בממשל דנים כעת באפשרות של הטלת סנקציות נוספות על טהרן, כאמצעי לחץ בשיחות.
עדות לכך הגיעה רק אתמול, כאשר ממשל ביידן הכריז על הטלת עיצומים חדשים נגד גורמים איראניים הקשורים לתוכנית המל"טים המתאבדים שלה, שאותם מפיצים אנשי משמרות המהפכה לשלוחותיה של איראן ברחבי המזרח התיכון. גורמים בוושינגטון אמרו ל-CNN שמתקיים כעת "ויכוח" בתוך הממשל באשר לצורך בהטלת סנקציות נוספות על איראן.