בסביבתו של ראש הממשלה נפתלי בנט תוקפים את ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, בעקבות הטור שפרסם הבוקר ב-ynet ו"ידיעות אחרונות" על "הצעדים שישראל חייבת לעשות נגד איראן". בסביבת בנט אמרו: "יש בכירים לשעבר שצריכים להיגמל מהנטייה לאמץ אוטומטית את עמדת הממשל האמריקני ולשמש כדוברים שלו. זאת בפרט בצומת דרכים חשוב שבו הצמרת הישראלית כולה מדברת בקו אחד ועושה מאמץ להשפיע על המערב לא להיכנע לדרישות האיראניות מרחיקות הלכת במשא ומתן בווינה".
בטורו הבוקר מתח ברק ביקורת על התנהלות ממשלת ישראל מול וושינגטון בסוגיה האיראנית. "רהב חלול איננו הדרך הנכונה. זו איננה מדיניות, אלא מתכון להיחלשות ישראל ולצמצום יכולת ההרתעה וחופש הפעולה שלה. מממשלת השינוי החדשה אנחנו מצפים ליותר", כתב.
3 צפייה בגלריה
נפתלי בנט, אהוד ברק
נפתלי בנט, אהוד ברק
נפתלי בנט ואהוד ברק
(צילום: מארק ישראל סלם, עמית שעל)

ברק הוסיף בטורו: "הצורך הדחוף של ישראל הוא תיאום הדוק עם ארה"ב להגדרת יעדים משותפים ודרכי השגתם במצב שבו איראן תהיה 'מדינת סף', ולא מחלוקות פומביות וחילופי האשמות עם הממשל, שאין בהם תוחלת מעשית והם נתפסים בעולם כג'סטות חלולות, שמשקפות מבוכה ולא מדיניות מפוכחת שמגובה ביכולת פעולה".
האלוף (במיל') גיורא איילנד חיזק את רוח הדברים של ברק ואמר בריאיון הבוקר לאולפן ynet: "ישראל צריכה לשמור על פרופיל יותר נמוך". הוא אמר כי ההתבטאויות לאחרונה של בנט וראש המוסד דוד ברנע היו "לא זהירות". לדבריו, "כשראש המוסד כשאומר 'המוסד יידע לעצור את תוכנית הגרעין האירנית' ויום אחרי כן נוסע לארה"ב, הוא בעצם מזמין מהאמריקנים אמירה מאוד פשוטה - אם המוסד יודעים לעצור את תכנית הגרעין האירנית, אז מה אתם רוצים מאיתנו? תעצרו את תכנית הגרעין האירנית ויהיה טוב לכולם. לכן אני חושב שהאמירות שלנו היו בחלקן לא במקומן".
בנט התייחס למו"מ עם איראן בפתח ישיבת הממשלה השבועית הבוקר: "הסבב הראשון של השיחות בין איראן למעצמות בווינה הסתיים בלי תוצאות. האיראנים כצפוי נושאים ונותנים במיומנות. הם חזרו בהם מכל ההסכמות הקודמות והגיעו בגישה תקיפה מאוד ובריונית. אני קורא לכל המדינות שנושאות ונותנות עם איראן בווינה לדבוק בקו התקיף ולהעביר לאיראן שאי אפשר באותו זמן להעשיר ולשאת ולתת. איראן חייבת להתחיל לשלם מחיר על ההפרות שלה".
3 צפייה בגלריה
ישיבת ממשלה
ישיבת ממשלה
"איראן חייבת להתחיל לשלם מחיר". בנט מגיע לישיבת הממשלה, הבוקר
(צילום: אמיל סלמן)

אהוד ברק פרסם את טורו על רקע משבר ביחסים עם ארה"ב. המשבר בא לידי ביטוי בשיחת טלפון תקיפה ביום חמישי בין ראש הממשלה בנט למזכיר המדינה של ארה"ב אנתוני בלינקן, ובהתבטאות של ראש המוסד ברנע שלפיה לאיראן לא יהיה נשק גרעיני. זאת לאור השיחות המתקיימות בווינה בין איראן למעצמות על חידוש הסכם הגרעין מ-2015.
בשיחת הטלפון אמר בנט לבלינקן: "איראן מבצעת 'סחיטה גרעינית' כטקטיקת משא ומתן. הדבר צריך להיענות בהפסקה מיידית של המו"מ ובצעדים קשים מצד המעצמות". גורם מדיני אמר כי השיחה הייתה קשה ולא פשוטה.
3 צפייה בגלריה
שיחות הגרעין בווינה
שיחות הגרעין בווינה
שיחות הגרעין בווינה, בשבוע שעבר
(צילום: רויטרס)
ראש המוסד ברנע אמר בטקס בבית הנשיא באותו יום: "הסכם גרוע, שאני מקווה שלא יגיעו אליו, הינו בלתי נסבל. עינינו פקוחות, אנו דרוכים, ונעשה יחד עם עמיתינו במערכת הביטחון כל שנדרש כדי להרחיק את האיום ממדינת ישראל ולסכלו בכל דרך. לאיראן לא יהיה נשק גרעיני, לא בשנים הקרובות, לעולם לא. זו התחייבותי, זו התחייבות המוסד".
השבוע ייצא ברנע לסדרת פגישות תיאום בוושינגטון. אולם האמריקנים כבר העבירו לגורמי ביטחון רמי דרג בישראל מסרים שלפיהם הם מתנגדים להפתעות בפעולות חשאיות של ישראל בזמן שהם נושאים ונותנים עם האיראנים, כדי לא לחבל בסיכויי ההצלחה של השיחות.
על רקע הלחץ מצד ישראל, בסוף השבוע נקלעו השיחות בין איראן והמעצמות למשבר והושעו לצורך התייעצות של המשלחות עם ממשלותיהן. ביום שישי נשמע בלינקן ספקן. הוא אמר כי "איראן לא מתנהגת ברצינות בכל הנוגע לחידוש הסכם הגרעין" והצהיר שאם המגעים ייכשלו - לוושינגטון "יש אפשרויות אחרות". בלינקן גם אמר כי ארה"ב תתייעץ עם בעלות הברית שלה, כולל ישראל, כדי לבדוק את מידת הרצינות והעניין של האיראנים לחזור להסכם. "אבל חלון האפשרויות הולך ונהיה צר", הזהיר.