מחסור זמני בחלב בקרטון ובסוגי חלב מיוחדים: צרכנים הבחינו שבסניף סופר נוח בהר חומה בירושלים נתלה שלט: "כל סוגי החלב מוגבלים לשתי יחידות", וברשתות השיווק מדווחים כבר שבוע על מלאי חסר. מבדיקת ynet עולה כי עיקר המחסור - בתנובה.
מגורמים המעורים בתחום נמסר כי מחסור בחלב נוצר בדרך כלל בחודשי הקיץ, אך כרגע לא מדובר במחסור בחלב אלא במחסור בקרטונים. לטענת רשתות השיווק, תנובה ושטראוס מספקות כ-80%-70% ממה שהן מספקות בדרך כלל, וטרה מספקת כרגיל.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
2 צפייה בגלריה
(צילום: יריב כץ)
בתנובה מסרו בתחילה כי יש תקלה באחד מקווי הייצור, אך ל-ynet נודע כי תנובה נערכת בימים אלה להרחבת מערך ייצור החלב בקרטונים במחלבת רחובות שאמור להגדיל את הייצור בכ-20%. הכנת התשתיות לקליטת הציוד במחלבה אכן גרמה לתקלה נקודתית, שטופלה בינתיים, אבל הביאה לירידה בייצור חלב בקרטון. את מלוא הייצור תנובה מסיטה לחלב בשקית ועל כן נוצר מחסור גם בסוגי חלב מיוחדים, מועשרים ובטעמים.
גובה ההשקעה בקו החדש עומד על 40 מיליון שקל והיא אושרה כבר בינואר 2021. מדובר בקו הייצור השישי לקרטוני חלב שיחל לפעול ברבעון השני של 2022 ויאפשר לחברה לתת מענה לביקוש לקרטוני חלב, ביקוש שהתעצם במהלך בתקופת הקורונה.
2 צפייה בגלריה
הגבלה לשני קרטוני חלב בלבד בהר חומה בירושלים
הגבלה לשני קרטוני חלב בלבד בהר חומה בירושלים
הגבלה לשתי יחידות בלבד בסניף סופר נוח בהר חומה בירושלים
(צילום: דוד כהן)
מתנובה נמסר כי "זהו קו הייצור השני לקרטוני חלב שתנובה מקימה בתוך שלוש שנים, בעקבות הגידול בביקושים ועם המעבר לצריכת חלב בקרטונים. קו הייצור הקודם הוקם במחלבת רחובות ב-2019 בהשקעה של 35 מיליון שקל. ההערכות התפעולית להקמת הקו החדש החלה בימים אלה ועלולה לגרום בחודשים הקרובים לשיבושים נקודתיים במחלבת רחובות, בה מיוצר חלב תנובה. בהתאם לכך, החברה נערכת עם פתרונות גיבוי נוספים, על מנת להבטיח אספקה שוטפת של חלב מפוקח, כמו הסטת ייצור של חלב מועשר לטובת חלב מפוקח. לפי נתוני סטורנקסט, ב-7 שנים האחרונות צריכת החלב בשקיות ירדה ב-21% ובהתאם גדלה הצריכה של קרטונים, בקבוקים וכדים, שמהווים כיום כ-90% מסך שוק החלב".
מאייל מליס, מנכ"ל קבוצת תנובה נמסר: "בשנים האחרונות אנו עדים למעבר צרכנים לצריכת חלב בקרטונים, כאשר בשנתיים האחרונות התמודדנו עם שורה של שינויים שהביאו לביקושים גבוהים עוד יותר לקרטונים, בהם המעבר של צרכנים משקיות לקרטוני חלב, הגידול הטבעי באוכלוסייה וכן מגיפת הקורונה, אשר גרמה לציבור הרחב להישאר בארץ והגדילה משמעותית את צריכת המזון בקרב התושבים בישראל. על רקע נתונים אלה אישר דירקטוריון תנובה כבר בינואר 2021 הרחבה נוספת של מערך הייצור של חלב בקרטונים, כאשר הקו החדש ייתן מענה להמשך הגידול בביקושים".