תנובה נכנסת לראשונה לתחום הבשר המתורבת: תקים עם חברת הפארמה פלוריסטם חברה משותפת בתחום שתמנף את טכנולוגיית גידול התאים שפיתחה האחרונה לייצור בשר מתורבת מתאים מן החי.
פלוריסטם החיפאית פועלת בתחום ריפוי מחלות באמצעות תאי שילייה המופקים בטכנולוגיית תלת-מימד ונסחרת בישראל ובארה"ב לפי שווי של 80 מיליון דולר. עד היום הושקעו בחברה כ-500 מיליון דולר.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
1 צפייה בגלריה
מיט-טק בשר מתורבת הדפסה בתלת-ממד
מיט-טק בשר מתורבת הדפסה בתלת-ממד
בשר מתורבת
(צילום: Meateck)
תנובה תבצע במסגרת השותפות את מערך ההפצה והשיווק של המוצרים החדשים אשר יימכרו ויופצו בארץ ובעולם ותהיה המפיצה הבלעדית בישראל.
אייל מליס, מנכ"ל תנובה, אמר ל-ynet ולממון כי "תנובה תשקיע 7.5 מיליון דולר בחברה המשותפת עם אופציה להשקעה בסכום דומה בתוך שנה, לפי שווי חברה של 40 מיליון דולר לפני ההשקעה.
"מדובר בחברה בשלה שיש לה כבר ידע ויכולת מוכחת בריבוי תאים. לכן, נשיק מוצר גולמי ראשון כבר בשנת 2023", הוא טען והוסיף כי "היתרון של המיזם החדש הוא שהידע שברשותנו מאפשר לייצר מזון מתורבת בקטגוריות שונות, לרבות בקר, עוף, דגים וחלב".
לצד עסקיה המסורתים, תנובה נכנסה לעולם הביוטק לפני שנתיים וחצי בשותפות עם חממה בקריית שמונה שעיקר פעילותה בתחום הפודטק.
חיים גבריאלי, יו"ר דירקטוריון קבוצת תנובה: "החברה תמשיך לחפש השקעות בשותפויות והשקעות בעולם בתחום התחליפים, בעיקר בתחליפי החלב, כחלק מתוכניות ההנפקה של קבוצת תנובה".
עוד יצויין כי בתחום הבשר המתורבת מתאים מן החי פועלות בישראל כבר מספר חברות, בראשן "פיוצר מיט", וכי גם חברת שטראוס פועלת בתחום באמצעות חממת קיצ'ן שהיא שותפה בה.