חברה טכנולוגיה ישראלית טוענת כי פיתחה אפליקציה שיכולה לאתר חולי קורונה ברמת דיוק גבוהה מאוד, באמצעות בדיקה קולית פשוטה דרך הטלפון הנייד. מאחורי הפיתוח עומדת חברת "בלאק בוקס ווייס מדיקל" (BBV) שהיא חברה לטכנולוגיה רפואית מיבנה. האפליקציה שולחת לנבדק קישור שבו הוא רושם את תעודת הזהות שלו ומתבקש לספור עד חמש ואז להשתעל שלוש פעמים שיעול עמוק. את התוצאה, חיובי או שלילי לקורונה, מקבלים תוך 60 שניות וניתן להעביר אותה לכל מי שצריך – משרד הבריאות, בית הספר, מקום העבודה וכדומה.
קראו עוד:
הבדיקה נועדה במקור לאתר חולים בדלקת ריאות, אבל לפני כשנה עברה הסבה לבדיקת קורונה. דני סיוון, היזם והטכנולוג של המערכת, מסביר כי האפליקציה עובדת בטכנולוגיה של בינה מלאכותית. "לחולה קורונה יש משהו בתבנית הקול ששונה מאדם בריא או ממי שיש לו שפעת או נזלת. אנחנו בודקים את זה בתדרים שלא ניתן לשמוע באופן רגיל. כל הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שהצלחנו לזהות תדר ספציפי בקול שיש לחולי קורונה".
"אחוזי הדיוק של הבדיקה הם 98% בהשוואה לבדיקות PCR", מצהיר קובי עדני, סמנכ"ל החברה. "אנחנו יודעים להבדיל בין שפעת רגילה לבין קורונה ועשינו התאמות גם לאומיקרון וגם לדלתא. היתרון של הבדיקה הוא שלא צריך לצאת מהבית. זו בשורה גדולה מאוד בכל מה שקשור לתורים בתחנות הבדיקה ולעומס על המערכת ובאופן זה היא יכולה גם לקטוע שרשראות הדבקה, וזה הרבה יותר זול מכל הבדיקות האחרות".
"אחוזי הדיוק של הבדיקה הם 98% בהשוואה לבדיקות PCR", מצהיר קובי עדני, סמנכ"ל החברה. "אנחנו יודעים להבדיל בין שפעת רגילה לבין קורונה ועשינו התאמות גם לאומיקרון וגם לדלתא. היתרון של הבדיקה הוא שלא צריך לצאת מהבית"
הטכנולוגיה הישראלית אושרה על ידי ה-CE, גוף התקינה של האיחוד האירופי, וניסויים התקיימו עד כה בשלוש מדינות: ישראל, איחוד האמירויות וונצואלה. הניסוי בארץ נערך בתחנת בדיקה של מכבי באשדוד, וכן נערכו בדיקות לא מבוקרות הלסינקי במתחמי בדיקות בלוד ובערד, כאשר בקרוב אמור להתחיל ניסוי נוסף בבית חולים שמיר (אסף הרופא). "כל מדינה רוצה לעשות את הניסויים אצלה לפני שתתחיל להשתמש בה. השבוע אנחנו מתחילים בניסוי בהונגריה ואנחנו מקווים שנתחיל בשימוש מסחרי בחודשים הקרובים, כאשר האפליקציה מותאמת לכל שפה. לצערנו, יש לנו מלחמה עם משרד הבריאות הישראלי, שלא מוכן אפילו לבחון את הטכנולוגיה שלנו. כל הזמן ממציאים לנו המצאות למה אי אפשר. יש לנו הרגשה ששמים לנו רגליים בכוונה", הוסיף עדני.
ממשרד הבריאות לא נמסרה תגובה עד כה.