שף
שף
גלידת אורז ביתית

פותחת את הקיץ: גלידת אורז שמכינים בלי מכונה מיוחדת

המרקם אמריקאי, הטעם חלום, וכל מה שצריך זה סיר ומעבד מזון. תכירו את הלהיט המפתיע של הפריזר

פורסם:
אם אתם אוהבים פודינג אורז, זה הדבר בשבילכם. הדרך לדבר הטעים הזה כוללת בישול, אבל התהליך כולו לא מורכב, והתוצאה היא גלידה רכה (כמו גלידה אמריקאית) וטעימה להפליא.
המרכיבים (8 מנות)
  • 20 גרם חמאה
  • 2/3 כוס אורז בסמטי או יסמין
  • 4 כוסות (1 ליטר) חלב, 3% שומן
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2/3 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
ההכנה
1. בסיר גדול, רצוי בעל תחתית כבדה, ממיסים את החמאה. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה על להבה בינונית. מוסיפים את החלב, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות, עד שהנוזלים נספגים, האורז רך והמרקם דייסתי. מסירים מהכיריים ומצננים קלות.
2. מוסיפים את הווניל והקינמון ומערבבים. משהים עוד חצי שעה בטמפרטורת החדר.
3. מעבירים את הדייסה למעבד המזון (עדיין אל תשטפו את הסיר!) ומעבדים למחית. מחזירים אותה לסיר ומבשלים 5-3 דקות על להבה בינונית־נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק. מסירים מהכיריים ומצננים צינון מלא.
4. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה מאוד. מוסיפים אותה לקרם האורז הצונן ומערבבים. מעבירים לכלי מתאים, מכסים ומאחסנים במקפיא 4 שעות לפחות (עד חודשיים).
5. מגישים, אפשר עם עוד קינמון טחון, רוטב שוקולד או קרמל, או כל תוספת אחרת.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button