המיקרוביום של האדמה ושל האדם קשורים זה בזה

עמוק באדמה: מה זה "וולנס מלוכלך" ולמה לכלוך הוא הדבר הבריא הבא?

בחזרה לארגז החול? דוח חדש של ארגון הוולנס העולמי מבשר על מגמה מסקרנת של חשיפה לקרקע ולכלוך הידיים כדרך להגברת החסינות והבריאות הפיזית והנפשית שלנו. לקראת יום הוולנס הבינלאומי - באילו דרכים נוספות תוכלו להשקיע בשְׁלוֹמוּת שלכם?

פורסם:
מתי בפעם האחרונה שיחקתם בבוץ או אפילו נגעתם באדמה בידיים? אם התשובה על כך שולחת אתכם במנהרת הזמן לארגז החול בגן שושנה, נראה שלא שמעתם מה יש לעתיד להציע לכם כמבוגרים.
קראו עוד:
דוח, שכותרתו The Future of Wellness (עתיד הוולנס) ופורסם ממש לאחרונה על ידי ארגון הוולנס העולמי (GWS), חושף שהעתיד שלנו בכלל טמון באדמה. בין המגמות המסקרנות מבצבץ ה־Dirty Wellness (וולנס מלוכלך), טרנד בעל שם מפתיע בזירה שאוהבת למתג את הטרנדים שלה דווקא בגישה נקייה (עיינו ערך: Clean Eating ,Clean Beauty וכו').
לדברי המומחים והאנליסטים שחיברו את הדוח, המיקרוביום של האדמה ושל האדם קשורים זה בזה, ולחשיפה לקרקע יכולה להיות השפעה משמעותית על החסינות והבריאות הפיזית והנפשית שלנו. הם מתבססים בין השאר על אחד המחקרים המפורסמים שנערך על ידי אוניברסיטת הלסינקי ב־2017, שמצא כי ילדים שגדלו בסביבות חקלאות עשירות באדמה סובלים פחות מאסתמה, מאלרגיות ומדלקות אחרות.
אז איך יגרמו לנו ללכלך את הידיים בעידן שבו רובנו רחוקים כל כך מהטבע? על ידי חוויות שמקרבות לאדמה. מעבר לגינון המוכר נוכל להתלבט בין חוויות כמו רחצה באדמה (גרסה נועזת יותר ל"מקלחת יער"), טיפולי ספא שיטבלו אותנו בחמר ובבוץ ותיירות שתוציא אותנו לסיורי חקלאות מתחדשת. בגזרת האוכל נפגוש תפריטי Soil to Guest (אדמה לאורח), שייקחו את ה־Farm to Table (מהחווה לשולחן) המוכר צעד אחד עמוק יותר ויגרמו לנו לגלות מאיפה באמת מגיע הסלט שלנו - מעבר לידיים המצוחצחות של השף.

בסופ"ש: יום הוולנס הבינלאומי

וולנס (שְׁלוֹמוּת אם אתם מתעקשים) הוא תהליך פעיל של הפיכה למודעים יותר לבחירות שלנו וצמיחה לעבר בריאות טובה יותר וחיים מספקים, אושר, שגשוג ורווחה. יום הוולנס הבינלאומי, שנחגג מדי שנה בשבת השנייה של חודש יוני, הוא יוזמה ללא מטרות רווח של ארגון Global Wellness Day, שנועדה לשכנע אותנו לעצור ליום אחד בשנה את העומס ואת הסטרס ולשאול את עצמנו איך אנחנו יכולים לשפר את איכות החיים שלנו על ידי אימוץ הרגלים בריאים ומיטיבים.

השנה מצוין היום תחת ההאשטאג ThinkMagenta# שמציע נקודת מבט ורודה יותר על החיים ומבקש להזכיר שחיים טובים מתחילים בראש - את העולם מסביב קשה לשנות, אבל נוכל לשנות את התגובה שלנו למתרחש באמצעות השפעה על המחשבות ואימוץ פרספקטיבה חדשה - הכול כמובן תוך נשימה עמוקה וחיוך.
גם השנה אתם מוזמנים להצטרף לתוכנית שבעת הצעדים הקטנים של הארגון הבינלאומי, לטובת חיי שלומות:
1. צעדו שעה ביום נשמע הרבה? אבל כך יש לכם הזדמנות משולבת לשפר את הכושר, לחזק את השרירים, לשמור על המשקל וגם לשחרר אנדורפינים לשיפור מצב הרוח.
2. שתו יותר מים! פשוט? בנאלי? אבל מועיל לריכוז ולזיכרון, מאושש ומפחית צריכה של ג'אנק.
3. ותרו על בקבוקי הפלסטיק ככה תשמרו גם על הבריאות שלכם וגם על הסביבה.
4. העדיפו מזונות בריאים ונקיים מזונות שיוצרו בשיטות טבעיות, ללא התערבות מלאכותית או כימיקלית.
וולנס (שְׁלוֹמוּת): "מצב שבו הקיום שלנו שלם מכל הבחינות - הגופנית, המנטלית והחברתית - ולא רק במובן של אי־חולי או חולשה"
5. עשו משהו טוב עבור מישהו יש מצב שהשינוי עבור מישהו אחר יכול לשנות לטובה גם משהו עבורכם.
6. אכלו ארוחת ערב משפחתית פלוס אנשים אהובים ושיחה נעימה, מינוס מסכים. מחקרים מראים שיש לכך השפעה פסיכולוגית חיובית גם על הרגלי האכילה הבריאים של ילדיכם.
7. לכו לישון ב־22:00 פעם בשנה לכו לישון מוקדם ותנו לשינה לשקם לכם את הגוף והנפש, לעכב קצת את ההזדקנות ולקרות בשעות היעילות יותר שלה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button