הכירו את סלט הכרוב הפופולרי שזכה למיליוני צפיות בטיק טוק, ואחרי שתנסו להכין אותו תבינו עד כמה הוא גאוני: הסלט בלי מיונז, מה שהופך אותו מיד לטבעוני וטעים טעים. כמובן שהוא גם קל מאוד להכנה, ורק כשהכנתי אותו בפעם הראשונה הבנתי איך דווקא הוא הגיע לעשרות מיליוני צפיות ולייקים בכל העולם - מאות אלפי אנשים שהכינו אותו, התמכרו.
אז פרסמתי את המתכון באינסטגרם שלי והוא זכה לכמעט חצי מיליון צפיות, ואם לא די בכך אז הסלט הזה גם הגיע לתוכנית הטלוויזיה TODAY - ואנחנו מדברים בסך הכל על מנה של סלט כרוב, כן?
הסוד של הסלט הזה הוא ברוטב הגאוני - אין בו טיפת מיונז אלא ערבוב בבלנדר של אגוזי קשיו עם שמן זית ועוד כמה מרכיבים שיוצרים משחה סמיכה שגורמת לסלט לא להגיר נוזלים כמו כל סלט כרוב טיפוסי, אלא להיצמד לעלי הכרוב, גם אחרי יום במקרר.
המצרכים:
לסלט - 1/2 כרוב בינוני 4 מלפפונים 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
לרוטב - 1/2 כוס קשיו קלוי (או חצי קשיו וחצי אגוזי מלך) 1/4 כוס שמן זית 1/4 כוס מיץ לימון טרי 1-2 יחידות בצל ירוק 2-3 שיני שום 1 כפית מלח 1/2 כפית חרדל (לא חובה)
1 צפייה בגלריה
סלט כרוב טבעוני
סלט כרוב טבעוני
(צילום: רויטל פדרבוש)
אופן ההכנה:
  1. פורסים את הכרוב לרצועות דקות, חותכים את המלפפונים ומוסיפים בצל ירוק.
  2. בבלנדר מעבדים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק ככל האפשר (רצוי שלא ישארו גרגירי אגוזים).
  3. מערבבים את הסלט עם הרוטב – שימו לב שהרוטב סמיך וזה בדיוק מה שגורם לכך שלא יווצרו שלוליות של רוטב בתחתית.
  4. אפשר לאכול מייד, אבל אחרי שעתיים במקרר זה אפילו יותר טעים.
רויטל פדרבוש היא כותבת ומצלמת את הבלוג מטבח קל - מתכונים פשוטים להרגשה טובה