לפי הרפואה הסינית עצירות ממושכת עלולה לגרום להצטברות של רעלים בגוף שלאורך זמן עלולה להוביל בתורה לסיבוכים ולמחלות

עגבנייה מגוררת ולחיצה בנקודות הנכונות: 7 דרכים טבעיות להקלת עצירות

כמה יציאת ביום נחשבות למצב רצוי? האם אתם סובלים מקשיים וכאב ומהיעדר תחושת התרוקנות מעיים לאחר היציאה? הנה דרכים שיעזרו לפעילות תקינה של המעי והרגלים יומיים שכדאי לאמץ

פורסם:
עצירות אף פעם אינה מצב נעים, ובעונה החמה - על אחת כמה וכמה. עצירות מאופיינת ביציאות לא סדירות, בצואה קשה, בקשיים וכאב בזמן היציאה ובהיעדר תחושת התרוקנות מעיים לאחר יציאה, ולעתים מלווה גם באי־נוחות במערכת העיכול ובבטן נפוחה. "ואם כל זה לא מספיק, לפי הרפואה הסינית עצירות ממושכת עלולה לגרום להצטברות של רעלים בגוף שלאורך זמן עלולה להוביל בתורה לסיבוכים ולמחלות", מסבירה לי ברנשטיין, מטפלת מוסמכת ברפואה סינית וקוסמטיקה טבעית. "המצב הרצוי הוא יציאה אחת עד שתיים בכל יום, כזו שאינה מעוררת אי־נוחות וכאב בטן, שאינה מצריכה זמן רב של בילוי בשירותים וללא לחיצות מרובות".
עוד רפואה טבעית:
אז אם בזמן האחרון היציאות שלכם לא משהו, ברנשטיין מונה כמה דרכים שעשויות להקל עליכם:

1. העשירו את התפריט בסיבים תזונתיים

הסיבים חיוניים לפעילות תקינה של המעי. הם מוסיפים נפח לתכולת המעיים ומרככים את הצואה ובכך מקילים על המעיים בהוצאת הצואה. לכן העשירו את התפריט במזונות עתירי סיבים והשתדלו להגיע לצריכה של 25־30 גרם סיבים ביום (אבל לא יותר מזה!).
מה לא לאכול: בננה לא בשלה, אפרסמון ואורז לבן. לפי הרפואה הסינית הם גורמים לעצירות.
עצירות
מה לאכול: עדשים, קינואה, שיבולת שועל, אבוקדו, אגסים, פירות יער, ארטישוק, סלק מבושל, אפונה, שעועית, שקדים, זרעי פשתן, זרעי צ'יה, פירות יבשים.
עצירות

2. שתו מים. הרבה מים

אם תתגברו את התפריט בסיבים תזונתיים אבל לא תקפידו במקביל על שתייה מרובה של מים, לא רק שלא תקבלו את התוצאה הרצויה אלא אתם אף עלולים לקבל תוצאה הפוכה - החמרה במצב. הסיבים סופחים נוזלים, וללא שתייה מספקת הסיב לא יתנפח. מעבר לכך, הנוזלים מגבירים את הלחות במעיים ומרככים את הצואה. הכמות המומלצת היא 2־3 ליטר של מים או נוזלים אחרים כמו מרק או חליטות צמחים (ג'ינג'ר, שורש כורכום, שיבא, זרעי שומר, זרעי קימל).
טיפ: ותרו על משקאות המכילים קפאין, כמו קולה, קפה או תה שחור. הם גורמים לייבוש הגוף ולכן אינם מומלצים במצב של עצירות. 

3. רככו את מערכת העיכול על הבוקר

פתחו את הבוקר בשתיית כוס מים פושרים עם כף שמן זית, כף מיץ לימון וכפית דבש, על בטן ריקה. שמן הזית נחשב למשלשל עדין ומסכך את המעי, הלימון עוזר בהפרשת מיצי מרה, והמים הפושרים תומכים בהרפיית מערכת העיכול ושחרור התקיעות. השילוב ביניהם מעולה להקלת עצירות.
6 צפייה בגלריה
מים עם לימון
מים עם לימון
שילוב מעולה. מים עם לימון, שמן זית ודבש על בטן ריקה
(צילום: shutterstock)

4. היעזרו בזרעי פשתן

השרו חופן זרעי פשתן במים למשך הלילה ובבוקר שתו את הנוזל (אפשר גם לאכול את הזרעים). זרעי פשתן הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים ואף עוזרים בהקלה בנפיחות ובכאב בטן.
6 צפייה בגלריה
עצירות
עצירות
זרעי פשתן. לשתות את מי ההשרייה
(צילום: shutterstock)

5. לחצו על הנקודות הנכונות

בשני צדי הטבור (2 ס"מ לכל צד) נמצאת נקודה שנקראת קיבה25 (st25). לחצו על הנקודות האלה בעדינות ועסו אותן. בנוסף אתם יכולים לעשות לעצמכם עיסוי מסביב לטבור ובבטן עם כיוון השעון בעזרת מעט שמן שקדים או שמן זית. מדובר בנקודות שקשורות לפעולת המעיים, והלחיצות והעיסויים עשויים להביא להקלה כמעט מיידית.
6 צפייה בגלריה
עצירות
עצירות
ללחוץ על נקודת קיבה25
(צילום: shutterstock)
הידעת? רפואה סינית ודיקור סיני עשויים לסייע לטיפול בעצירות אקוטית וגם בעצירות כרונית. זאת לאחר אבחון מעמיק וספציפי שנועד לברר מהי הסיבה לעצירות, וכך לטפל גם בשורש הבעיה וגם בתסמינים.

6. אכלו עגבנייה מגוררת 

גררו עגבנייה שלמה בפומפייה, הוסיפו כף שמן זית ומעט מלח ואכלו. לפי הרפואה הסינית, העגבנייה מחזקת את הקיבה ומשפרת את פעולת העיכול.
6 צפייה בגלריה
עצירות
עצירות
עגבנייה מגוררת עוזרת
(צילום: shutterstock)

7. נסו גם שזיפים מיובשים

השרו 2־4 שזיפים מיובשים במים למשך הלילה ובבוקר שתו את הנוזל ואכלו את השזיפים. כל הפירות המיובשים מסייעים להקלת עצירות, אבל השזיף המיובש מצטיין בזה במיוחד כי הוא מכיל חומר פעיל בשם איסטין המעודד ומגביר את תנועתיות המעיים.
שימו לב: לא מומלץ לצרוך שזיפים מיובשים דרך קבע אלא רק במצבים אקוטיים, כי בשימוש ממושך הם עלולים לגרום ל"עצלות מעי".
6 צפייה בגלריה
עצירות
עצירות
רק במצבים אקוטיים. שזיפים מיובשים
(צילום: shutterstock)
שימו לב: עצירות עלולה להוות תסמין לשורה של מחלות ומצבים רפואיים. אם מדובר בעצירות חדשה, פנו לרופא המטפל לצורך בירור וקבלת טיפול מתאים.

ארבעה הרגלים יומיים שכדאי לאמץ

אל תתאפקו אם אתם מרגישים שאתם צריכים להתפנות, לכו לשירותים. במקביל מומלץ להחליט על שעה קבועה שבה אתם יושבים בשירותים (עדיף בשעות הבוקר) כדי ליצור לגוף שלכם הרגל קבוע של התפנות.
שנו את התנוחה כשאתם יושבים בשירותים, היעזרו בשרפרף כך שהברכיים שלכם יהיו גבוהות יותר מקו האגן. התנוחה הזאת עשויה להקל על מעבר הצואה החוצה.
תתחילו לזוז פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם וממריצה את המערכות בגוף, כולל מערכת העיכול ופעולת המעי. הקדישו 20 דקות ביום לפעילות ספורטיבית כמו הליכה, ריצה, שחייה, רכיבת אופניים, ריקוד, יוגה, פילאטיס.
נסו להירגע מתח נפשי וחרדות עלולים לגרום לעצירות, לכן נסו למצוא את הדרך שלכם לרגיעה, כמו למשל בעזרת מדיטציה, תרגילי נשימה, הליכה על חוף הים, בפארק ועוד.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button