לא תמצאו הרבה אנשים שרוצים לעמוד 8-9 שעות ביום במטבח של רשת מזון מהיר ולטגן צ'יפס או טבעות בצל. אחרי הכל, זאת עבודה משעממת למדי, לא מתגמלת במיוחד ולפעמים אפילו מסוכנת. זה היה נכון לפני הקורונה וזה נכון שבעתיים כיום, כאשר בענף מתקשים לאייש את המטבחים בעקבות תופעת "ההתפטרות הגדולה" והמחסור החמור בכוח אדם.
מזל שהרובוטים כאן להציל את המצב.
בשנה האחרונה יותר ויותר מסעדות ורשתות מזון מהיר מאמצות לחיקן טבחים שאינם אנושיים בניסיון לשמור על היעילות והתפוקה גם בזמן המשבר. אחד מהם הוא פליפי 2 (Flippy 2) רובוט מתוצרת חברת Miso Robotics שיודע להכין צ'יפס, המבורגרים, כנפיים ומנות נוספות שדורשות טיגון.
2 צפייה בגלריה
פליפי 2
פליפי 2
עובד כל יום, כל היום. פליפי 2
(צילום: Miso Robotics)

עוד כתבות שיעניינו אתכם:

פליפי 2 פועל ב-100 סניפים של רשת המזון המהיר האמריקנית ווייט קאסל (White Castle); רשת צ'יפוטלה (Chipotle) בוחנת בימים אלה את אחיו צ'יפי שהותאם להכנת צ'יפס טורטייה (נאצ'וס) במיוחד עבורה, ורשת ג'ק אין דה בוקס (Jack in the Box) בודקת גם היא את פליפי 2 ולצדו גם את סיפי (Sippy), מערכת אוטומטית למזיגת משקאות.
כריס קרוגרכריס קרוגרצילום: Miso Robotics
"רשתות מזון מהיר הן שוק גדול עבורנו, בגלל שהן מתאימות מאוד לרובוטים", אמר ל-ynet כריס קרוגר, סמנכ"ל הטכנולוגיה של Miso Robotics שהשתתף בשבוע שעבר בכנס re:mars של אמזון בלאס וגאס. "הן קצת דומות למפעל באופן שבו הן עובדות, יש הרבה עקביות במנות שלהן, וזה משהו שרובוטים מאוד טובים בו. אז זה תחום שאנחנו חזקים בו".
עמדת הטיגון, מספר קרוגר, היא אחת העמדות הפחות נחשקות בעולם המזון המהיר. "קשה למצוא אנשים שיאיישו אותה ואחר כך גם לגרום להם להישאר. חלק חשוב בעולם הרובוטיקה הוא לפתח יישומים למשימות שאנשים לא רוצים לעשות, כי הם חושבים שהן משעממות, מלוכלכות או מסוכנות".
2 צפייה בגלריה
פליפי 2
פליפי 2
עמדת הטיגון - אחת הפחות נחשקות במטבח
(צילום: Miso Robotics)
בקרוב ייצא פליפי 2 לראשונה מגבולות ארה"ב ויגיע להכין אוכל במזרח התיכון. לא, לא אצלנו בישראל, אלא בסניף של רשת Wimpy בקניון דובאי. אומנם מדובר בסניף אחד, אבל מי שעומדת מאחוריו היא קבוצת "אמריקנה" שבבעלותה 2,000 מסעדות בצפון אפריקה ובמזרח התיכון. אם פליפי 2 לא יעשה פדיחות, יש כאן פוטנציאל אדיר עבורו ועבור Miso Robotics.
Miso Robotics לא מוכרת את הרובוטים שלה, אלא משכירה אותם תמורת כ-3,000 דולר לחודש ומספקת ללקוחות שירות 24/7. הכסף שהמסעדות חוסכות על תשלום לעובדים, מספר קרוגר, מכסה במהירות את העלות הזאת. הגרסה הראשונה של פליפי פותחה עוד לפני הקורונה, אבל לדברי קרוגר המחסור בעובדים מאז המגפה הוביל לזינוק בהתעניינות: "עם פליפי יש לך עובד שמופיע בכל יום ועושה את כל מה שהוא אמור לעשות לאורך כל היום. איכות השירות עולה והמסעדות יכולות להישאר פתוחות שעות ארוכות יותר".

"נטמנו הזרעים לגוגל ואפל הבאות"

קרוגר הצטרף ל-Miso Robotics לפני כשנה אחרי קריירה ארוכה בהייטק, בין היתר בחברות iRobot, HP, אינטל ומוטורולה, שם היה מעורב בפיתוח הסמארטפון דרואיד, אחד ממכשירי האנדרואיד הראשונים אי פעם. עולם הרובוטיקה של היום מזכיר לו מאוד את הימים שלפני מהפכת המובייל. "הרובוטים נמצאים היום על קו הזינוק", אמר בהרצאה ב-re:mars, "זה דומה מאוד למה שקרה עם הטלפונים הסלולריים בין האייפון לאנדרואיד - מצב שאתה נמצא ממש על הסף, לקראת מספר גדול של יישומים".
"אני חושב שזה קורה בגלל כמה טכנולוגיות מהותיות שמבשילות עכשיו - ראיית מחשב, תנועת רובוטים, סימולציה - והטכנולוגיות האלה מגיעות לנקודה שבה קל לשלב אותן בפתרון מסחרי", הוסיף קרוגר, "יש כאן פוטנציאל לאקוסיסטם שיכול לייצר תעשייה חזקה עם מספר רב של יישומים. אני חושב שכבר נטמנו הזרעים לחברות שיהיו גוגל ואפל הבאות".
האם בשלב מסוים רובוטים יחליפו את כל העובדים במטבח? קרוגר: "אני חושב שאנחנו די רחוקים מזה. יש משימות שרובוטים לא יכולים לעשות ויש דברים שאנשים פשוט מעדיפים שבני אדם יעשו. בארה"ב למשל, חזה עוף בציפוי פירורי לחם או ביסקוויט בעבודת יד הם סוג של מנות דגל אצל חלק מהמותגים, והם מעדיפים שבני אדם יכינו אותם. אבל יש במטבח מספר עבודות שאנשים לא באמת נהנים מהן ובזה אנחנו מתמקדים".
הכותב היה אורח חברת אמזון בלאס וגאס