רבקה בורנשטיין, בת 82 מחיפה, היא האישה הראשונה בישראל שהשלימה טיפול רפואי ייחודי להפסקת רעד שנובע ממחלת הפרקינסון וכולל צריבה מוחית כפולה באמצעות אולטרסאונד. "מיד לאחר הטיפול כבר יכולתי להחזיק כוס מים ולשתות בלי שהיד רעדה, וזאת הייתה שמחה גדולה", היא אומרת.
קראו עוד:
ההליך הרפואי שהיא עברה נקרא FUS דו צדדי. המרכז הרפואי רמב"ם בחיפה היה בית החולים הראשון בארץ שביצע אותו לפני שנים אחדות, ומאז הפך לאחד המוסדות המובילים בעולם בתחום. בורנשטיין עברה את הטיפול באחת משתי ידיה לפני שבע שנים, ולא השלימה אותו: הרופאים נרתעו מלבצע את הטיפול בשתי הידיים מחשש לתופעות לוואי בלתי ניתנות לתיקון. פריצת הדרך התרחשה בשבוע שעבר.
הטיפול בוצע על ידי צוות רב - תחומי עליו נמנו: ד"ר אולגה סנדלר - מרדימה בכירה, ד"ר אילנה שלזינגר - מנהלת המכון להפרעות תנועה ופרקינסון, ד"ר אלון סיני - נוירופזיולוג, ד"ר מאריוס קוסטנטינסקו - נוירוכירורג בכיר וד"ר איילת פרי-ערן - מנהלת מכון תהודה מגנטית (M.R.I) ונוירורדיולוגיה ברמב"ם
"הטיפול נועד למנוע רעד ראשוני שנוצר על רקע פרקינסון באמצעות גלי אולטרסאונד", מסבירה ד"ר שלזינגר. "מחממים אזורים קטנים במוח, והרעד נפסק. בורנשטיין סבלה מרעד קשה בשתי הידיים, ובעבר טיפלנו בה ביד הראשונה, והרעד פסק. כעת, בפעם הראשונה, הראינו שטיפול בצד שני בעזרת גלי אולטרסאונד, טיפול לא פולשני, יכול להפסיק רעד גם ביד השנייה".
הנוירופיזיולוג ד"ר אלון סיני: "בחו"ל היו ניסיונות לבצע את אותה צריבה במקומות אחרים. בגלל החשש מתופעות לוואי, עשו את זה באזור אחר. אנחנו האמנו שעם ביצוע מספיק מדויק לא נגיע לתופעות לוואי - והצלחנו"
מוסיף ד"ר סיני: "בחו"ל היו ניסיונות לבצע את אותה צריבה במקומות אחרים. בגלל החשש מתופעות לוואי, עשו את זה באזור אחר. אנחנו האמנו שעם ביצוע מספיק מדויק לא נגיע לתופעות לוואי - והצלחנו".
"בתוך שעה וחצי נפסק רעד שבורנשטיין סבלה ממנו עשרות שנים", מוסיפה ד"ר שלזינגר.
2 צפייה בגלריה
רבקה בורנשטיין פרקינסון רמב"ם רעד
רבקה בורנשטיין פרקינסון רמב"ם רעד
בורנשטיין עם רופאיה. מימין: ד"ר אולגה סנדלר, ד"ר אילנה שלזינגר, ד"ר אלון סיני, ד"ר מאריוס קוסטנטינסקו וד"ר איילת פרי-ערן
(צילום: דוברות רמב"ם)
בורנשטיין - נשואה לבני, אם לשתיים וסבתא לארבעה - מאושרת מהתוצאה. "שלומי בסדר", היא אומרת. "אני סובלת קצת מחולשה, אבל אני לא בטוחה שזה קשור לטיפול".
הייתה לך התלבטות אם להסכים לעבור את הטיפול? "זו הייתה החלטה קשה מאוד. הבנתי שאני הראשונה בארץ שעומדת לעבור את הטיפול הזה, כך שהיו לי לילות ללא שינה עם התלבטויות רבות. התייעצתי עם המשפחה, ודווקא בעלי היה בעד. הוא אמר, 'אם ביד הראשונה זה הצליח, מדוע שהפעם זה לא יצליח?'".
2 צפייה בגלריה
רבקה בורנשטיין פרקינסון רמב"ם רעד
רבקה בורנשטיין פרקינסון רמב"ם רעד
בורנשטיין בחדר הטיפולים ברמב"ם. "מיד כשיצאתי מה-MRI, וראיתי שהיד לא רועדת, הבנתי שהטיפול הצליח"
(צילום: דוברות רמב"ם)
את הטיפול עברה בהרדמה מקומית במצח. "לא חששתי", היא אומרת. "אחרי קבלת ההחלטה הלכתי על זה בלב שלם. מיד כשיצאתי מה-MRI, וראיתי שהיד לא רועדת, הבנתי שהטיפול הצליח. טופלתי על ידי צוות רפואי נהדר שעשה עבודה נפלאה ושיפר את איכות החיים שלי".