החופש הגדול בשיאו, החום כבד, והילדים משתגעים בבית – וזו בדיוק ההזדמנות לצאת ולהכיר כמה מסלולי הליכה בטבע שיהיו מושלמים לימים אלו: טיולים המשלבים מים, צל, נוף יפה – וכמובן אינם קשים או ארוכים מדי ולכן מתאימים מאוד למשפחות. בארבעת בסופי השבוע האחרונים פרסמנו בכל יום שישי כתבה עם חמש המלצות למסלולי טיול מעולים לקיץ – אתם מוזמנים לחפש את המסלול שהכי מתאים לכם.

6 צפייה בגלריה
מתרחצים במפל הראשון בנחל דוד
מתרחצים במפל הראשון בנחל דוד
מתרחצים במפל הראשון בנחל דוד
(צילום: מתן בוגומולסקי, רשות הטבע והגנים)
הכתבה הראשונה בסדרה כללה מסלולים בשמורת הבניאס, בשמורת עין תינה, בנחל עמוד, ביער עמינדב ובנחל דוד.
הנחל, אשר נקרא על שם דוד המלך אשר ברח מפני שאול, שוכן בשמורת עין גדי והוא אחד מהנחלים המרהיבים במדבר יהודה, וגם אחד הנחלים הקצרים – אורכו כעשרה קילומטרים בלבד.
לאלו שבאים עם עגלות או מתקשים בהליכה, רשות הטבע והגנים הכשירה בנחל דוד שביל נגיש, המאפשר לכל אחד לצפות במפל ובבריכה התחתונה של נחל דוד. כעבור 400 מטר של השביל הנגיש כבר תוכלו לפגוש במפל הראשון ולהשתכשך במימיו. מכאן, המשך המסלול הוא ברמת קושי קלה-בינונית ומיועד למי שאינו מתקשה בהליכה.
6 צפייה בגלריה
מפל דוד
מפל דוד
מפל דוד
(צילום: מתן בוגומולסקי, רשות הטבע והגנים)
להרחבה על המשך המסלול בנחל דוד ועל המסלולים הנוספים בכתבה - הקליקו.
בכתבה השנייה בסדרה סקרנו את שמורת נחל עיון, עין דיבשה, נחל הקיבוצים פארק עמק התכלת ונחל ערוגות.
בניגוד לנחל דוד, נחל ערוגות שגם זורם בשמורת עין גדי הוא נחל ארוך (כ-46 קילומטרים) ובעל אגן ניקוז גדול של יותר מ-230 קמ"ר. לא הרבה יודעים שבנחל הוגדר גם מקטע הנקרא "מסלול הבריכות התחתונות" – שמתאים גם לטיולי משפחות עם ילדים קטנים. נכנסים בשערי השמורה, צועדים כרבע שעה בלבד (כ-700 מטר) עם הסימון האדום ומגיעים לבריכות, באזור המכונה "הגליצ'ה". מכאן מומלץ לבצע את המשך המסלול ממש בתוך המים, בהליכה בעקבות השביל בסימון כחול – ולאחר היציאה מהמים, במפגש עם המשך השביל האדום, פונים ימינה כדי לשוב אל הכניסה.
6 צפייה בגלריה
מסלול רטוב בנחל ערוגות
מסלול רטוב בנחל ערוגות
מסלול רטוב בנחל ערוגות
(צילום: מנו גרינשפן)
להרחבה על המשך המסלול בנחל ערוגות ועל המסלולים הנוספים בכתבה – הקליקו.
בכתבה השלישית סקרנו את נחל שניר, עין חרדלית, נחל תנינים, פארק הסטף והמג'רסה.
"המסלול הרטוב" של המג'רסה – הלגונה שנחל דליות יוצר לפני השפך שלו לכינרת – מושלם לימי שרב. מדובר בקטע של כ-800 מטרים של הליכה במי הנחל, ובסופו אפשר לחזור לנקודת ההתחלה דרך "המסלול היבש" ולהתרשם מהשמורה ומנופיה ללא הליכה במים.
6 צפייה בגלריה
שמורת המג'רסה
שמורת המג'רסה
שמורת המג'רסה
(צילום: דובי זכאי)
6 צפייה בגלריה
הכניסה למסלול הרטוב של המג'רסה
הכניסה למסלול הרטוב של המג'רסה
הכניסה למסלול הרטוב של המג'רסה
(צילום: דניאלה תורג'מן, רשות הטבע והגנים)
ההליכה בנחל היא בשביל המסומן בכחול. עומק המים אינו קבוע ותלוי בעונה ובכמות הגשם שירדה בחורף. לרוב, הגובה המירבי הוא עד גובה הבטן של אדם בוגר. לאחר כ-300 מטרים הערוץ מתרחב ומעמיק, עד שהוא הופך לבריכה של ממש שבה ניתן לשחות. כאן אפשר ליהנות מרביצה במים הנעימים גם כשהשמש יוקדת.
מי שמסתפק בטיול עד כאן יכול לצאת שמאלה לגדה הדרומית של הנחל ולשוב במסלול היבש, אך מומלץ להמשיך עוד במים הנעימים והעמוקים עד לשלט המציין את קצה המסלול ומכוון את המטיילים שמאלה, אל הגדה הדרומית של הנחל. כאן יוצאים מהמים וחוזרים לנקודת המוצא במסלול יבש, סלול ומונגש.
להרחבה על המשך המסלול במג'רסה ועל המסלולים הנוספים בכתבה – הקליקו.
בכתבה הרביעית בסדרה סקרנו את המסלולים בתל דן, הג'ובה הגדולה, שמורת עין אפק, הגשרים התלויים בנשר ונחל בוקק.
ליד ים המלח נובע מעיין עין בוקק, שמזין את נחל בוקק – אחד הנחלים הקצרים ביותר של מדבר יהודה, שאורכו כ-15 קילומטרים בלבד. עין בוקק הוא נווה מדבר ירוק ויפה, שבו מתקיים מגוון גדול של בעלי חיים וצמחים. בעבר, היו מי המעיינות באזור נשפכים אל ערוצו של הנחל וזורמים אל ים המלח, אך כיום חלק גדול מהם נשאב לטובת תצרוכת המים של מלונות ים המלח.
6 צפייה בגלריה
מטיילים בעין בוקק
מטיילים בעין בוקק
מטיילים בעין בוקק
(צילום: טניה בירד, רשות הטבע והגנים)
כדי להגיע, נווטו באמצעות ווייז אל "עין בוקק", וזה יוביל אתכם אל אזור המלונות של חוף עין בוקק. מומלץ לחנות ליד אחד המלונות ולחצות את הכביש מערבה בבטחה בערוץ הנחל, מתחת לגשר הכביש. תוך 3-2 דקות מרגע הירידה לערוץ כבר תוכלו ללכת בתוך מים זורמים בדרך מוצלת, ובתוך 10 דקות לכל היותר תגיעו לנקודת מים ובה בריכות ואף מפל קטן.
להרחבה על המסלולים הנוספים בכתבה – הקליקו.