שתף קטע נבחר

יין: אדום כחול לבן

למרות החששות, ירדן קברנה 97' הוא כנראה הקברנה הטוב ביותר שיצא מיקבי רמת הגולן בשנים האחרונות. יין נהדר, שאפשר ליהנות ממנו כבר עכשיו

"זה יהיה בציר קשה" אמר אז, בסוף הקיץ של 97', ויקטור שונפלד, היינן של יקבי רמת הגולן. החורף שלפני שלוש שנים היה קר במיוחד ומה שגורם לעושי היין האחרים בישראל לחייך, עושה ליינן של היקב בקצרין כאב ראש לא קטן. שהרי שם בצפון קר בדרך כלל יותר מאשר בחבלי הארץ האחרים.
הקרה טובה לגפנים בדרך כלל. להבשלת הענבים נדרשות כמויות קור מבוקרות. הקור מאט את ההבשלה ומאפשר התפתחות של טעמים לרוב, אך ימים רבים מצד של קרה מונעים את זה. גם המצב ההפוך אגב מעורר בעיה. כשחם מאוד הענבים מגיעים מהר מדי לשיאם (מבחינת כמות הסוכר שבהם), אך מבלי שהטעמים יתפתחו במלואם. כך שלאחר העונה הקרה של חורף 97' ציפו ברמת הגולן ליין שהתיאורים שלו כמו לקוחים מעולם המושגים של "שומרי משקל". דיברו שם בדאגה על יין "רזה", "שטוח" ויין דל טעמים.
והנה עכשיו, לאחר שהקברנה סוביניון 97' ירדן מופיע על המדפים, הגיעה העת להווכח מה עלה בגורל היין הזה בדרכו לכוסות שלנו.
כבר מטעימה ראשונה עולה שזהו יין נהדר ודבר מהחששות של טרם יין אינו ניכר בו. הצליח לו לויקטור ולעושי היין ביקבי רמת הגולן.

השביעיה

ויקטור שונפלד, 36, עושה יין ברמת הגולן משנת 92', הוא היינן השישי במניין של היקב, השביעי בעצם, אם מביאים בחשבון את פיטר שטרן היועץ הראשון. לפניו היה פיליפ סטיינשרייבר, מי שעשה את הבציר הראשון ה"היסטורי" ב-83', והיום הוא היינן הראשי ב "דיימון קריק", יקב יוקרתי בקליפורניה המפיק יינות יקרים ביותר, כ-100 דולר לבקבוק הקברנה הצנוע ביותר. אחר כך היו: אנדי סטאר בבציר 84' ו-85' הנפלא. מייק לייק, גם הוא מקליפורניה, עשה את 86' ו-87', וב-88' קנת גרין, שהיום ביקבי מונטריי בקליפורניה, עושה את שני האדומים המצוינים של ירדן 88' – קברנה ומרלו. (המרלו הזה אגב, עדיין מרשים. טעמתי ממנו לאחרונה). ב-89' מגיע לקצרין ג'ים קליין, שהיום הוא היינן של יקבי נאבארו (כן, גם כן קליפורניה, אלא מה), ועוזב לאחר שלוש שנות בציר, כשהוא מותיר לנו בעזבונו את ה"קצרין" הראשון, זה מ-1990, היין האדום הטוב ביותר לדעתי, שהופק בישראל, ושמחירו בין האספנים יכול להגיע גם ל-1000 שקלים לבקבוק.

עגול ובמלוא טעמיו

בטעימה שניה של הקברנה 97', לצלילי קוסקוס עשיר טעם במסעדת "לה גוטה" בירושלים, רוקד ה"ירדן" בפה טנגו צמוד עם התבשילים המתובלים. שעה קלה לאחר שהאדום הבוהק הזה נמזג לכד יין (כדי שיתאוורר), והוא כבר עגול ובמלוא טעמיו.
בטעימה נוספת של ה-97' ביחד עם אחיו הבוגרים יותר, מן השנים 93' 94' 95' ו-96', עולה שאפילו שהקברנה הצעיר פחות פלפלי ויותר דובדבני, ניכרת בו הייטב החתימה הסגנונית של היקב, או של היינן, אם תרצו. הקברנה סוביניין 97' של ירדן (כ-90 שקלים לבקבוק, תלוי איפה קונים) הוא כנראה הקברנה ה"פתוח" ביותר, המוכן ביותר שיצא מן היקב בגולן בשנים האחרונות. אולי גם הטוב שבהם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נדב נויהוז
אבי אתגר
נדב נויהוז
צילום: אלי שרף
ירדן קברנה 97`. הצליח לויקטור
צילום: אלי שרף
מומלצים