שתף קטע נבחר

הפגישה הלילית בארז: ישראל הבטיחה הקלות

בישראל סברו שהיתה "פגישה רצינית", אולם לדברי הפלסטינים לא נעשתה התקדמות ממשית. לטענת הפלסטינים ההתנגדות הכוחנית, כהגדרתם, השיגה את יעדיה המדיניים

"ישראל תבצע הקלות נוספות לפלסטינים ברצועת עזה, בהן הרחבת אזור הדייג בים התיכון ופתיחת מעבר רפיח בשעות היום", כך אמרו גורמים המעורבים בפגישה הביטחונית שהתקיימה הלילה (יום א') בארז בין נציגים ישראלים לנציגי הרשות הפלסטינית.
ההחלטה על ביצוע ההקלות באה לאחר שהבכירים הישראלים שהשתתפו בפגישה התרשמו כי הפלסטינים אכן ינסו להוריד את רמת האלימות בשטח.
בתום הפגישה דיווחו נציגי צה"ל, ראש אגף התכנון במטכ"ל, האלוף גיורא איילנד ואלוף פיקוד הדרום, דורון אלמוג, לשר הביטחון על תוצאותיה ואמרו כי "הפגישה היתה רצינית".
הפלסטינים, לעומת זאת, הגדירו את הפגישה במעבר ארז, "פגישה קשה". לטענתם, ההתחייבויות שנתנה ישראל לפלסטינים בישיבה, אינן מספקות ואין בהן כדי להפחית את סבלם של הפלסטינים.
עבד א-ראזק מג'איידה, מפקד הביטחון הלאומי הפלסטיני בעזה, שעמד בראש המשלחת הפלסטינית לפגישה אמר, כי התשובות של הישראלים אינן עונות לדרישות המינימום של העם הפלסטיני. לדבריו, הצד הפלסטיני ממתין לתשובות הישראלים על הבקשות שהציג.
מג'איידה הדגיש, כי אין מדובר בפגישות לצורך תיאום ביטחוני בין הישראלים לפלסטינים ולדבריו, תיאום כזה לא יחודש. "אנו מצפים לראות את הישראלים פותחים את המעברים, מקלים בסגר, מפחיתים את האלימות ומאפשרים לעובדים להגיע למקומות העבודה שלהם".
בפגישה הגישו הפלסטינים לישראלים מסמך בו פרטו עשר דרישות שלהם מהצד הישראלי. בנוסף להקלות בסגר, פתיחת המעברים והקלות לעובדים, דרשו הפלסטינים התחייבות ישראלית להפסיק את מדיניות החיסולים והמעצרים של פעילי האינתיפאדה, התחייבות ישראלית להסרת המחסומים מהכניסות לערים ולכפרים הפלסטינים, וכן הסגת הטנקים מהכניסות לישובים הפלסטינים והחזרתם לעמדות שהיו בהן לפני פרוץ האינתיפאדה.

בצל השיחות, נמשכת ההתנגדות בכוח

כאמור התקיימה אתמול הפגישה בצל ירי מרגמות על נצרים. החזית העממית לשחרור פלסטין נטלה על עצמה את האחריות לירי המרגמות. בהודעה של "כוחות ההתנגדות העממית", הזרוע הצבאית של החזית, נאמר כי הירי שבוצע הוא במסגרת המשך ההתנגדות וההסלמה הצבאית, שנועדה להסב לאויב אבידות כבדות בקרב חיילים ומתנחלים, עד לנסיגת הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים.
גורמים פלסטינים אמרו ל-ynet, כי בשלב זה השיג ירי המרגמות את יעדיו המדיניים, וכי חידוש המגעים המדיניים בין ישראל לרשות והחזרת הממשל האמריקני החדש לזירה המזרח תיכונית, מוכחים זאת. "ירי המרגמות והתגובה הישראלית שכללה כניסה לשטחי A והפאניקה שנזרעה בתוך ישראל היא שהבהירה לאמריקנים, כי אין מקום לשבת בצד וכי יש לפעול להצלת תהליך השלום וחידוש ההידברות המדינית בין הצדדים. בזמן הקרוב אנו מצפים לראות את הנשיא ערפאת מגיע לפגישה בוושינגטון" אמר ל-ynet שר פלסטיני.
במקביל למגעים המדיניים היו הלילה שלושה אירועי ירי ברצועת עזה ושניים נוספים באזור חברון.
פלסטינים ירו לעבר משרד התיאום והקישור בנווה דקלים, לעבר מוצב צה"ל ליד ההתנחלות גני טל בגוש קטיף ולעבר מוצב צה"ל בגבול ישראל מצרים. חיילי צה"ל השיבו אש לעבר מקורות הירי ולא היו נפגעים.
באזור חברון ירו פלסטינים לעבר שכונת הזיתים, בהתנחלות בית חגי, ולעבר כוח צה"ל סמוך לצומת קריית ארבע. בשני המקרים הירי בוצע מהעיירה בני נעים. גם במקרה זה לא היו נפגעים וחיילי צה"ל השיבו אש.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום זום 77
ערפאת. מצפה לפגישה בוושינגטון
צילום זום 77
מומלצים