שתף קטע נבחר

מחשב אחד - שני חריצים

כף-היד הראשון הכולל שני חריצי הרחבה, אמיגה חוזרת גם לכף-היד ותלת ממד

3 שאלות - 3 תשובות 

המחשב החדש של הנדרה - HANDERA 330 - צפוי להגיע בחודש הבא לישראל. החריץ הראשון בתואם הפאלם הזה, מיועד לכרטיסי SD (תקן ההרחבה שאימצה פאלם). חריץ ההרחבה השני - קומפקט פלאש - הוא תקן הרחבה סטנדרטי, המיועד למרבית מחשבי חלונות CE.
המחשב החדש יגיע עם מסך בגודל של 320 על 240 פיקסלים, זהה לגודל המסך במחשבי חלונות CE מסוג פוקט פי-סי. המשמעות: לראשונה, מערכת ההפעלה של פאלם תומכת במסכים הגדולים מ-160 על 160 פיקסלים (גודל המסך הסטנדרטי של מחשב פאלם רגיל). עם היישומים השונים אפשר יהיה לצפות ולעבוד בשני מצבי תצוגה - רוחבי ואורכי.

לקח מכל אחד משהו

נראה ש"הנדרה", יצרנית מחשבי כף יד, לקחה מספר מאפיינים מוצלחים מכל אחת מהמתחרות ושילבה אותם במחשב החדש שלה. HANDERA 330 יתמוך ב-16 גווני אפור ויצוייד במעבד זהה לזה שמותקן במחשבים החדשים של פאלם והנדספרינג. ב-HANDERA 330 יותקן רשמקול, שיאפשר הקלטה על גבי המכשיר עצמו או על גבי כרטיס ההרחבה. בצד המכשיר תהיה גלגלת, שתסייע לנווט בין התפריטים ביתר קלות - בדומה מאוד לגלגלת המצוייה בתואם הפאלם של סוני.
משטח הכתיבה במחשב החדש וירטואלי לחלוטין ואינו נראה על המסך - אלא כאשר המשתמש חפץ בכך. המחשב החדש שוקל כ-160 גרם. מחירו בארה"ב יעמוד על כ-350 דולר.

אמיגה חוזרת

זוכרים את מחשבי האמיגה המופלאים, שכבר בתחילת שנות השמונים נחשבו לחלוצים בשוק המחשבים האישיים בתחום המולטימדיה?
מי שזוכר ומתגעגע ישמח לדעת שאמיגה עדיין קיימת. לאחרונה אף חתמה החברה על הסכם עם שארפ, לפיתוח יישומים ותכנים עבור מחשבי כף-היד מסוג זארוס, שייצאו באירופה ובארה"ב החל מהחודש הקרוב.
הזארוס של שארפ יהיה אחד ממחשבי כף-היד הראשונים המתבססים על מערכת ההפעלה של לינוקס. בשארפ מקווים כי סביבת הפיתוח החופשית של לינוקס תאפשר להרבה מאוד יצרני חומרה להתאים את מערכת ההפעלה למוצרים שלהם.
בשביל אמיגה, הקשר עם זארוס הוא צעד ראשוני בלבד: בחברה מקווים ששני מחשבי כף-היד נוספים שייצאו לקראת סוף השנה - האחד של שארפ והשני של פסיון - יעבדו על מערכת הפעלה קניינית של אמיגה בשם AMIGA DE OS.

בלנדר ממוחשב?

מקומו של הבלנדר, מתברר, הוא לא רק במטבח. בלנדר הוא גם סביבת פיתוח חדשה, שמאפשרת ליצור אנימציה תלת-ממדית עבור תעשיית המשחקים.
עד היום נחשבה העבודה עם בלנדר למנת חלקם של משתמשים המצויידים במחשבים עתירי כוח וזיכרון, בעיקר בגלל המשאבים העצומים הכרוכים בעיבודי תלת-ממד. כך, באמצעות בלנדר, נוצרו חלק מהמשחקים המרשימים לפלייסטיישן 2.
העובדה שכעת הומר חלק ניכר מסביבת הפיתוח הזו לסביבת מחשבי כף-היד בגירסת חלונות CE3 פותחת קשת רחבה של אפשרויות בפני מפתחי המשחקים. יתרה מזו: ייתכן ומדובר במהלך שעתיד לשנות את עולם הבידור הנייד מהקצה אל הקצה. כדי לטעום במה מדובר אפשר לצפות בסרטון הווידיאו הממחיש את היכולות של בלנדר על גבי פוקט פי-סי של קומפאק. את הסירטון אפשר למצוא באתר מצד ימין של הכתבה, תחת "אתרים נוספים".






3 שאלות - 3 תשובות

איפה אוכל למצוא יישום עבור חלונות CE ופאלם, שיאפשר לי להוריד מצגות של פאוור-פוינט אל מחשבי כף-היד?

את היישומים המתאימים אפשר למצוא באתר הנמצא בצד ימין של הכתבה, תחת "אתרים נוספים".

האם ניתן לפתוח קבצי ZIP על גבי מחשבי חלונות CE?

אפשר, אבל לשם כך צריך להוריד את היישום HANDYZIP (קישור לאתר, בצד ימין).

היכן אוכל למצוא אתר שמציג דיווחי תנועה במקומות שונים בעולם על מחשב פוקט פי-סי?

האתר trafficcam2go מציג תמונות בשידור חי מהכבישים העמוסים ברחבי ארה"ב. באתר תוכל לצפות באמצעות דפדפן האקספולרר במחשב שלך.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים