שתף קטע נבחר

באופוזיציה נערכים לסיכול "הרפורמה החילונית"

מכל סיעות הבית, גם בקרב חברים בקואליציה המצומצמת של ברק, מושמעת ביקורת על נושאים רבים שהוזכרו ברפורמה, אותה הציג אמש ראש הממשלה לשרי מפלגת העבודה. ש"ס מציעה כפתרון לייסד את 'ניו ישראל' במרוקו

המערכת הפוליטית סוערת בעקבות יוזמתו של ראש הממשלה, אהוד ברק לחקוק שורה של חוקים חילוניים, ביניהם נישואים אזרחיים, שירות לאומי לחרדים, ביטול משרד הדתות והוראה של מקצועות אזרחות, מתמטיקה ואנגלית בבתי הספר המשתייכים לזרמי החינוך הדתיים.
את התגובה המקורית ביותר סיפקו דווקא בש"ס. לא עבר זמן רב מאז שקבוצה חילונית המכונה 'ניו ישראל' הודיעה כי בשל אופיה המתחרד של המדינה היא מתכונת להגר ולבנות מדינה חדשה, מספקת ש"ס את הקונטרה. יו"ר הסיעה, יאיר פרץ, אמר ל-ynet כי במצב כזה עדיף כבר להגר מהארץ.
"במרוקו כיבדו אותנו הרבה יותר", אומר פרץ, "מלך מרוקו ישמח לקבל אותנו בחזרה. בקרוב לא רק שלא יהיה לברק שרים בממשלה, לא יהיו כלל אזרחים", אמר פרץ. פרץ הוסיף, כי "בהצעות של ברק הוא מוציא מאות אלפי יהודים מהמדינה ביניהם גם חילונים שהיהדות חשובה להם, במקומם יבואו מיליון מגויירים של הגיור הרפורמי".
פרץ טוען, כי ראש הממשלה הטעה את ש"ס, "רק ביום שישי ברק נפגש עם ישי במשך שעתיים וניסה לגשר על הפערים. כעת ברק הניח מסמר אחרון בארון המתים של הברית בין ישראל אחת לש"ס. זאת גם שעת המבחן לליכוד, אם הוא רוצה להרכיב את הממשלה הבאה הוא צריך לכלכל היטב את צעדיו".
גם בתוך הממשלה היה מי שהביע פליאה על העיתוי בו בחר ברק לפרסם את היוזמה, כשתהליך השלום טרם מוצה וכשהתקוה לצרף את ש"ס לממשלה טרם הופרכה סופית. השר לענייני תפוצות, הרב מיכאל מלכיאור, מונה על ידי ברק כחבר בצוות שרים המונה גם את השר בילין והשר בן-עמי, האמורים לגבש תוך כחודש המלצות ליישום היוזמה.
השר מלכיאור אומר ל-ynet, כי הוא לא מתכוון לתמוך אוטומטית ביוזמה. "אם ראש הממשלה מתכוון לעשות מהפכה חילונית ולכופף את הציבור הדתי אני אפרוש מהצוות", אומר מלכיאור ומוסיף, כי "אם הכוונה היא להגיע לאמנה חברתית ולסטטוס קוו חדש לפיו תהיה פחות חקיקה דתית כופה אך יותר אופי יהודי למדינה אז אוביל את המהלך". לדברי מלכיאור, גם גורמים בש"ס ובמפד"ל שיבחנו לעומק את הרפורמה יתמכו בה.
ובאופוזיציה כמו באופוזיציה כבר פועלים להכשלת המהלך. ביום חמישי הקרוב ייפגשו ראשי האופוזיציה ביוזמת יו"ר תנועת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, במטרה לשתף פעולה כנגד היוזמה.
ליברמן פנה במכתב לחברי האופוזיציה בו כתב: "שאלת החוקה כיום אינה ברת התחמקות אלא מציבה ברירה בין חוקה בנוסח ישראל ביתנו, שתשמור על ערכיה ואופיה היהודי של המדינה, לבין חוקה קוסמופוליטית מבית מדרשו של השמאל הקיצוני שרה"מ בחר לאמץ". למרות זאת, נשמעים גילויי תמיכה מכיוון האופוזיציה בחלק מהסעיפים אותם מציע ברק, בעיקר בסעיף המורה על ביטול משרד הדתות והמועצות הדתיות.
גם בקרב המפלגות הערביות מושמעת התנגדות לצעדי הרפורמה אותה מציע ברק. חבר הכנסת עזמי בשארה, התייחס להצעת ברק להחיל שרות לאומי על כולם, גם על הערבים, ואמר, כי במדינה ליברלית הזכויות לא צריכות להיות תלויות בחובות, ומי שמשרת בצבא או בשרות לאומי, לא צריך לקבל זכויות יתר. עם זאת, אומר בשארה, כי ניתן לבחון אפשרות של שירות של ערבים צעירים בתוך הקהילה הערבית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון ידיעות אחרונות
ברק. מעורר סערה
ארכיון ידיעות אחרונות
שאולי שם טוב
יאיר פרץ. בדרך למרוקו
שאולי שם טוב
צילום: מאיר פרטוש
מלכיאור. לא תומך אוטומטית
צילום: מאיר פרטוש
צילום: אופירה יוחנן-וולק
בשארה. זכויות לא תלויות בחובות
צילום: אופירה יוחנן-וולק
אתר הכנסת
ליברמן. מטרפד הרפורמה
אתר הכנסת
מומלצים