שתף קטע נבחר

מתחמם המאבק בין רמון-בן עמי לבין בורג

חיים רמון ושלמה בן עמי, חברו יחד נגד בורג, למרות שאיש משניהם עדיין לא הודיע על התמודדות על ראשות המפלגה

ציר רמון-בן עמי במפלגת העבודה, המתנגד ליו"ר הכנסת אברהם בורג, צובר תאוצה. חברי הכנסת חיים רמון ושלמה בן עמי שיתפו פעולה אמש (יום א') בכנס שיזם בן עמי שכותרתו "מפלגת העבודה במבחן האחדות הלאומית", הראשון מבין סדרת כנסים רעיוניים שמתכנן בן עמי, בהם תיבחן עצם ישיבתה של המפלגה בממשלת האחדות.
רמון ובן עמי אינם מתכוונים להודיע על התמודדות על ראשות העבודה, עד המועד הסופי שנקבע, ה-1 ביולי. בינתיים כל אחד מהם מנסה לשכנע את חברו לתמוך בו.
בכנס התבטאו שניהם כמו מועמדים על ראשות המפלגה והביעו זעם על ההחלטה לסגור את ספר הבוחרים של המפלגה לבחירות לראשות העבודה רק ב-1 במאי, מחר, ולא קודם לכן. רמון גם הביע תמיכה בעריכת פריימריז פתוחים. בכנס ציינו שניהם כי המשבר בו נתונה מפלגת העבודה הוא חסר תקדים. "העבודה בשפל הנמוך ביותר, גרוע מ-1977", אמר רמון והאשים את ממשלת ברק, במהלכה, לטענתו, הפכה העבודה ל"אגף השמאלי של מרצ".
בן עמי תקף את מתנגדי המפלגה, היושבים בתוכה: "המרידות בזמן אמת לא היו רעשניות במיוחד, אני רואה פגם בכך שיש סוג של הסתלקות מהמורשת של הממשלה הקודמת".
שניהם דיברו על הצורך של המפלגה להיפתח לציבורים חדשים או לכאלה שנטשו אותה כגון העולים החדשים, המזרחים והמסורתיים, כעל צורך קריטי.
בינתיים עוד לא ברור מי יצליח לשכנע את רעהו. בסקר האחרון שערך בן עמי, הוא נמצא במקום השני אחרי בורג, וההבדל ביניהם הוא שישה אחוזי תמיכה בלבד. במקום השלישי נמצא בן אליעזר, ורמון הגיע, על פי הסקר, למקום במקום הרביעי והאחרון.
למרות הברית הפוליטית, בין השניים קיים הבדל בהשקפה המדינית: בן עמי בעד הסכם קבע ורמון בעד הסדרי ביניים. ההבדל, לדברי רמון, אינו בעייתי שכן הוא טוען ששינוי שיטת הבחירות יוביל לכך שהעבודה תישאר באופוזיציה עוד שנים רבות או תהיה חלק ממשלת אחדות, ולכן הפער המדיני ביניהם לא משחק תפקיד חשוב כי הם רחוקים מלתפוס את עמדת מקבלי ההחלטות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
רמון. פריימריז פתוחים
צילום איי פי
צילום ערוץ 1
בן עמי. הסכמי קבע
צילום ערוץ 1
מומלצים