שתף קטע נבחר

ערפאת: זה הקרב המכריע על פלסטין

ראש הרשות אמר את הדברים בקהיר, שם התכנסה ישיבה מיוחדת של ועדת המעקב של הפסגה הערבית. הוא הוסיף כי ישראל רוצה להרוס את המקומות הקדושים לאיסלאם ולנצרות, וכי ישראל עקרה עשרות אלפי עצים, הטביעה את עזה במים מקולקלים, ויורה על הפלסטינים גז מרעיל ואוראניום. שרי החוץ קראו למדינות ערב לנתק את הקשרים עם ישראל

בהודעת הסיכום של ועדת המעקב של הפסגה הערבית שהתכנסה בשבת בקהיר בהשתתפות שרי החוץ הערביים ויו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, הביעה הוועדה תמיכה בהחלטת הפלסטינים להמשיך באינתיפאדה. כמו-כן קראה הוועדה למדינות ערב לפעול להפסקת הקשרים המדיניים עם ישראל כל עוד זו ממשיכה בהתקפות צבאיות ולחרם כלכלי מוחלט על מוצרים המיוצרים בהתנחלויות.
בנוסף, קוראים שרי החוץ לאו"ם לפעול לשיגור מיידי של כוח בינלאומי להגנה על הפלסטינים.
ראש הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, אמר בקהיר כי העם הפלסטיני לא ייכנע, וכי למרות הפשעים הישראלים, בני העם הפלסטיני ימשיכו במאבקם עד שייכנסו לירושלים ולמסגד אל אקצה. ערפאת אמר את הדברים לפני שהחלה הישיבה של ועדת המעקב של הפסגה הערבית.
ערפאת אמר בנאום בקהיר כי ישראל הגבירה את "הסלמתה השפלה נגד הפלסטינים במטרה להרוס את הרשות ולחסל את הבכירים הפלסטינים".
לדבריו, ישראל רוצה להרוס את המקומות הקדושים לאיסלאם ולנצרות, עקרה עשרות אלפי עצים, הטביעה את עזה במים מקולקלים, ויורה על הפלסטינים גז מרעיל ואוראניום.
ערפאת אומר כי הישראלים החליטו לבנות 13 אלף יחידות חדשות בהתנחלויות. "אנו ממשיכים להיות בעד השלום הצודק המבוסס על החלטות האו"ם", דברי ערפאת, שקרא לקהיליה הבינלאומית להתערב במצב ולתמוך ביוזמה הירדנית-מצרית.
הוא הוסיף כי למרות הכל הפלסטינים דבקים בשלום ובעקרונות תהליך השלום, אך לדבריו הם לא יוותרו על אף שעל משטחי 1967 ולא יוותרו על זכות השיבה לפליטים.
ערפאת פנה למנהיגים הערבים ואמר: "אומרים שפספסנו הזדמנות בקמפ דייויד. הישראלים אומרים זאת כדי להצדיק את תוקפנותם, כדי שזו תשמש כיסוי לפשעיהם. בקמפ דייויד ובטאבה היתה התקדמות מוגבלת, אבל ברק לא רצה להגיע להסכם".
ערפאת טען כי ברק נופף כל הזמן במסלול הסורי ולאחר מכן היה עסוק בבחירות בישראל. "העניינים שלא נסגרו במו"מ הופכים לבלתי אפשרית את החתימה על הסדר הקבע. לא יכולנו להגיע להסדר שמשאיר את המקומות הקדושים תחת ריבונות ישראל, ושאינו מאפשר את חזרת הפליטים הפלסטינים שעה שישראל מאפשרת לעולים מרוסיה לעלות לישראל רק על סמך הצגת מסמכים לפעמים מזוייפים, שאבותיהם היו יהודים".
יו"ר הרשות פנה למנהיגים הערבים ואמר: "לא יכולנו להגיע להסכם שישאיר את המרחב האווירי שלנו בשליטת ישראל כדי שתתקוף את המדינות הערביות. סירבנו להגיע להסכם שלא היה מקובל על עמנו ועל אומתנו הערבית. אנו רוצים את תמיכתכם בגיוס הגנה בינלאומית לפלסטינים. זהו הקרב המכריע על פלסטין, על ירושלים, על המקומות הקדושים, על עתיד ערבי טוב יותר ולמען שלום צודק וכולל".

מוסא: לתמוך בפלסטינים

מזכ"ל הליגה הערבית, עמרו מוסא, אמר כי מה שישראל עושה זה להכניע את הפלסטינים ולכפות בכוח הסדרים מדיניים עליהם, "אבל הערבים לא יסכימו בשום אופן לשלום כפי שישראל היתה רוצה". מוסא אמר כי ערפאת הבטיח שהאינתיפאדה תימשך וכי על המדינות הערביות לתמוך בהמשך האינתיפאדה.
מוסא אמר לפני הישיבה כי ישראל נושאת באחריות להידרדרות המצב בשטחים ולהסלמת האלימות. הוא קרא לארה"ב ולקהילה הבינלאומית להתערב כדי להפסיק את ההידרדרות שמאיימת, לדבריו, על המצב במזרח התיכון כולו.

מצרים: על ישראל למתן את תגובותיה האגרסיביות

מצרים גינתה את הפצצות המטוסים הישראליים בתגובה לפיגוע בנתניה ואמרה כי ההפצצה היא אקט של מלחמה והפרה של החוק הבינלאומי. שר החוץ המצרי החדש, אחמד מאהר, אמר כי שימוש במטוסי קרב אינו מקובל על מצרים, ועל ישראל למתן את תגובותיה האגרסיביות והפרובוקטיביות.
מאהר התייחס לבקשתו של שר החוץ, שמעון פרס, להיפגש עמו, ואמר כי פגישה כזו תתאפשר רק אם תיפסק התוקפנות הישראלית נגד הפלסטינים. בהודעת משרד החוץ המצרי נאמר כי מאהר הבהיר לפרס שהוא מעוניין לשתף עמו פעולה "כדי להביא להפסקת הפעולות הישראליות שמסכנות את השלום ואת הביטחון הפלסטיני והישראלי". מאהר הוסיף כי הוא מצפה מפרס, הידוע בתמיכתו בשלום, להשפיע על מדיניות הממשלה שאליה הוא משתייך.

א-שרע: להגביר את התמיכה בפלסטינים

בביירות אמר אתמול שר החוץ הסורי, פארוק א-שרע, כי על המדינות הערביות להגביר את תמיכתן בפלסטינים בלבנון ובסוריה.
א-שרע נשאל על המטען שהתפוצץ בשבוע שעבר במסעדה ברמת-הגולן ואמר כי אינו יכול לומר אם זו ההתחלה או הסוף, אך לדבריו, "ישראל אינה יכולה לכפות עלינו את שינוי כללי המשחק, ואם היא תשנה את כללי המשחק, ביכולתנו לעשות זאת".
א-שרע אמר כי הוא אינו פוסל אפשרות שישראל תשוב לתקוף מטרות סוריות בלבנון. לדבריו, סוריה התייעצה בנושא זה עם מנהיגי העולם הערבי, "במיוחד עם אחינו במצרים, בביקור האחרון שקיים שם הנשיא אסד".
א-שרע הוסיף כי גורם הזמן אינו משחק לטובת ישראל, וכי ישראל מתנהגת בעצבנות רבה. "לכן יתכן שתנסה לפגוע שוב במטרות סוריות".
ואילו בירדן הגבירו השלטונות את השמירה על השגרירות הישראלית בבירה, עמאן. הירדנים חששו כי השגרירות תותקף בסיום תפילות יום השישי, במסגרת גל התמיכה של הירדנים באינתיפאדה ובפלסטינים. בירדן מדווחים כי אמצעי ביטחון חסרי תקדים ננקטו סמוך לשגרירות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
ערפאת. לא ניכנע
צילום רויטרס
צילום: איי פי
מוסא. ישראל אשמה
צילום: איי פי
צילום ערוץ 2
ועידת שרי החוץ הערביים
צילום ערוץ 2
מומלצים