שתף קטע נבחר

הפלסטינים בירדן מאוכזבים מהמלכה ראנייה

רבים בירדן רואים במהומות בשטחים הזדמנות לאחד את שתי הגדות למדינה פלסטינית אחת. בינתיים רבים מהם מאוכזבים מתפקודה של המלכה ראנייה, ממוצא פלסטיני, שכשלה, לדבריהם, להחדיר את רוח האינטגרציה לממלכה

כשהפציצו מטוסי חיל האוויר הישראלי את טול כרם בגדה בשבוע שעבר היתה המלכה ראנייה מירדן, שמשפחתה התגוררה בעבר בטול כרם, במרחק של אלפי קילומטרים מהאזור. המלכה ראנייה, אשתו של המלך עבדאללה, שהתה בבריטניה בעת ההפגזות, שם השתתפה בטקס הנחת אבן פינה לאולם ספורט שיוקם לזכר המלך חוסיין, אביו של בעלה. כך מדווח היום (א') העיתונאי עוזי מנחיימי בעיתון The Sunday Times.
ראנייה, בת 30, ובעלה המלך עבדאללה, בן 39, נוהגים לבלות מספר שבועות בשנה הרחק מהמזרח התיכון. אולם ההיעדרות של בני הזוג מהממלכה בתקופה מתוחה כזו, מכעיסה את הפלסטינים, המהווים רוב באוכלוסיית ירדן. ככל שמתגברת האלימות באזור, מתקשה המלך עבדאללה לאזן בין המחויבות שלו לישראל במסגרת הסכם השלום איתה לבין הזעם הפלסטיני. המלכה ראנייה מתקשה עוד יותר לאזן בין השניים. ראנייה נולדה להורים פלסטינים בכווית והיא מתגוררת בירדן מאז 1991.
פלסטינים רבים בירדן קיוו כי עם כניסתו של המלך עבדאללה לתפקיד שליט הממלכה, אשתו, הידועה בחיבתה לבגדי מעצבים, וקיבלה את הכינוי "מלכת הארנקים", תפעיל את השפעתה למנוע את האפליה שחשים רבים מהם לעומת הירדנים הוותיקים יותר. "המלכה היא גברת נחמדה, משכילה וחכמה", אומר איש עסקים פלסטיני, "אך היא כשלה בהרחבת האינטגרציה במדינה". אחרים מהללים אותה כמי שיצאה נגד המנהג המסורתי של רצח על רקע "כבוד המשפחה".
גם בקרב תושבי ירדן הוותיקים מתחילות להישמע תגובות עוינות כלפיה. במשחק כדורגל שנערך לאחרונה נשמעו קריאות מקהל האוהדים של אחת הקבוצות בה משחקים בעיקר ירדנים ותיקים, "תתגרש ממנה, אבו חוסיין (המלך עבדאללה), ואנחנו נביא לך שתי נשים בתמורה". על פי הדיווחים, הנסיך עלי, אחיו של המלך עבדאללה, וראש התאחדות הכדורגל הירדנית, צלצל למלך בזמן הקריאות והשמיע אותן למלך. עבדאללה אמר לאחר מכן למאמני הקבוצות כי לא יסבול התנהגות מסוג זה.
הבעיה אינה נגמרת במשחקי הכדורגל. הפלסטינים בירדן רואים בהתקוממות בשטחים הזדמנות לגרום לחוסר יציבות במדינה ולאחד את שתי גדות הירדן למדינה פלסטינית אחת. דגל החיזבאללה התנוסס מעל אחד ממחנות הפליטים במדינה ובכך רואים מקורות ירדניים אקט פרובוקטיבי נגד המלך עבדאללה, שגירש מנהיגי חמאס מירדן.
ראנייה תחזור השבוע לעמאן אולם ככל הנראה לא תגיע לביקורים במחנות הפליטים. "רק מלה אחת מערפאת, מלה אחת, ואלפי פלסטינים יצעדו לעבר הארמון", מזהיר יוסוף דווואק, סוחר פלסטיני.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המלכה ראנייה. מלכת הארנקים
מומלצים